رئیسی در سخت ترین چالش ها هم منصف و مهربان بود

شهردار تهران گفت: رئیسی در سخت ترین چالش ها در اداره دولت بسیار منصف و مهربان بود.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در برنامه تلویزیونی مردمدار به بیان خاطراتی از آشنایی و همکاری های خود با آیت الله سیدابراهیم رئیسی پرداخت و ویژگی های برجسته ای از شخصیت وی را برشمرد.

زاکانی گفت: آشنایی من با آقای رئیسی به دهه 80 بازمی گردد، زمانی که ایشان معاون اول قوه قضائیه بودند. در آن دوران در مجلس شورای اسلامی درباره برخی مباحث با ایشان تعامل داشتیم. یکی از ویژگی های برجسته ای که در ذهنم از آقای رئیسی مانده، تعهد و ولایت مداری ایشان است. همچنین دغدغه مردم و روحیه خدمت گذاری ایشان همیشه برایم یادآور شخصیت والای ایشان است.

شهردار تهران در ادامه به خاطره ای از همکاری با آقای رئیسی اشاره کرد و گفت: روزی در پرونده ای به مشکلی برخوردیم؛ مسئله ای که درون قوه قضائیه مطرح بود و باعث بروز چالشی شد. این موضوع سبب شد شخصی در داخل قوه علیه ما اقداماتی انجام دهد. در یکی از روزهای عید، نزد فردی رفتم و از ایشان خواستم که برای ما حکمی صادر کنند. گفتم آقای رئیسی حکم ما شوند. پیش ایشان رفتم و گفتم: شما حکم ما شدید، و ایشان گفتند: دایره حکم را بیشتر کنید. در ادامه، دو نفر از مجلس هم اضافه شدند و در مجموع پنج نفر حکم شدند.

وی افزود: وقتی وارد جلسه اول حکمیت شدیم، جلسه حدود شش ساعت به طول انجامید و جلسه دوم نیز حدود یک ساعت طول کشید. نکته ای که برای من بسیار مهم بود، این بود که در آن جمع هیچ حس بدی نداشتم. وقتی این ماجرا را مرور می کنم، به این نکته پی میبرم که آقای رئیسی واقعاً صیانت گر عقل و انصاف بودند. این نخستین تجربه همکاری ما با ایشان بود که به مرور استمرار پیدا کرد.

زاکانی ادامه داد: آقای رئیسی بسیار منطقی و مهربان بودند و همین ویژگی ها باعث می شد ارتباطی صمیمی و دلی با ایشان داشته باشیم. ایشان که در آن زمان معاون اول قوه قضائیه بودند، زمانی که بخواهیم یک جنبه ی میزانی را در نظر بگیریم، اتفاقی افتاد که یکی از افراد نامه ای نوشت. من نیز دلایلم را همان روز بعدازظهر گفتم. با اینکه آن دو نفر با من هم خط نبودند، ولی آقای رئیسی جنبه صنفی خود را در نظر نگرفت و با نگاهی فراتر از دسته بندی ها، مسئله را بررسی کردند. بعدازظهر همان روز هم خدمت ایشان رسیدم و نگرانی ام را از اینکه مبادا در مسیر دچار دست انداز شویم، با ایشان در میان گذاشتم.

وی تأکید کرد: رئیسی با درایت، انصاف و صمیمیت، مسیر تعامل را هموار می ساخت و نمونه ای از مدیریت همراه با عدالت را به نمایش گذاشت.

در سخت ترین شرایط کشور را اداره کرد و هزینه ایستادن پای حق را پرداخت

شهردار تهران، با مرور خاطرات و تجربیات خود از همکاری و شناخت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، به بیان ویژگی های شخصیتی و عملکردی وی در عرصه های مختلف سیاسی و اجرایی پرداخت.

وی گفت: در انتخابات کسانی بودند که برای اینکه رأی بیاورند، حق را زیر پا می گذارند. و کسی که می خواست این کار را انجام دهد، آقای رئیسی بارها عکس العمل نشان داد و برای خودم جالب بود که در میان نامزدها، ایشان تنها کسی بود که مظلوم واقع شد. نوع حساسیتی که ایشان نسبت به مسائل داشت بسیار متفاوت بود. بعد از مناظرات، ما شش نفر نامزد را دعوت کرد و جلسه ای صمیمی با ما داشت.

زاکانی ادامه داد: ایشان در سال 1396 نیز در انتخابات شرکت کرد اما پیروز نشد. بعد از آن انتخابات، همه دوستان هم فکر خود را جمع کرد و آن جلسه تبدیل به نقطه شروع جلسه ای دیگر شد که هشت نفر در آن حضور داشتند. در این جلسات، برخی مسائل به خدمت ایشان می رسید و به نوعی در سال های بعد، محور جریان انقلاب قرار گرفت. رفتار ایشان با هم فکران خود واقعاً پدرانه بود و به هیچ وجه کسی را طرد نمی کرد. اهل جراحی های دسته بندی شده ی بی مورد نبود.

وی همچنین درباره نحوه مواجهه رئیسی با جریان های مخالف گفت: در مواجهه با طرف مقابل، سلیقه اصلی اش توجه به داشته های جریان انقلاب بود. همین موضوع باعث می شد بسیاری از ظلم هایی که در حق او می شد را در دل بریزد. بعضی مواقع دل پُری داشت. مثلاً در تاریخ 15 اسفند، زمانی که درختی کاشته بود، هنگام خداحافظی دست من را گرفت و شروع به درد و دل کرد. فشار زیادی روی ایشان بود. اوج آن فشارها روز چهارشنبه همان هفته بود، وقتی دور یک میز به ایشان فشار آوردند. یک دفعه شروع کرد به صحبت هایی که خیلی مهم بودند. برای من جالب بود که فردی با این جامعیت، حتی وقتی تحت فشار قرار می گیرد، از حق خود می گذرد.

زاکانی با اشاره به مسئولیت پذیری رئیسی گفت: مهم ترین ویژگی ایشان مسئولیت پذیری شان بود، و این نکته بسیار مهمی است. در دوران کرونا، که شرایط خاصی بر کشور حاکم بود، اولین چالش ایشان همین بود که کشور را از این بلا نجات دهد. ایشان خودش را خرج کرد، ارتباط گرفت، و تلاش کرد تا کشور را به شرایط عادی بازگرداند. او در دولت خود، محکم ایستاد و به معنای واقعی کلمه میدان داری کرد تا کشوری که در حالت انجماد قرار گرفته بود، وارد یک حیات دوباره شود.

شهردار تهران در ادامه افزود: شرایط اقتصادی دهه 90 وضعیت خوبی نداشت. آقای رئیسی زمینه ای ایجاد کرد که چرخ اقتصاد کشور به حرکت درآید. او در مقطعی وارد دولت شد که قرار بود ارز چهار و دویست تومانی حذف شود. تصمیمی سخت که با مخالفت های جدی روبه رو بود. اما ایشان گفت این تصمیم به نفع کشور و مردم است. اهل هزینه دادن بود و اهل ایستادن پای موضع حق. تلاش زیادی برای جلوگیری از تبعات این تصمیم انجام داد. برای این مردم بسیار زحمت کشید. سخت بود، اما رشد اقتصادی را به بالای 4 درصد رساند.

وی همچنین اظهار کرد: من شخصاً سعی کردم باری بر دوش دولت نیندازم؛ حتی بارهایی را از دولت به دوش بگیرم. اما دولت چیزی دارد به نام تدبیر و اراده، که با پول قابل مقایسه نیست. وقتی یک دولت درست فکر می کند و اراده اجرایی کردن آن فکر را دارد، می تواند بسیاری از سنگ ها را از جلوی پای آدم بردارد.

زاکانی با ذکر مثالی گفت: در بحث خرید واگن ها، آقای رئیسی با همه وجود از ما حمایت کرد. این نشان می دهد که ایشان چقدر اهل عمل، حمایت از کار، و همراهی برای حل مشکلات بود.

دلم برای صداقت آقای رئیسی تنگ می شود

زاکانی، با بغضی از دلتنگی، به بیان احساسات شخصی و واکنش خود نسبت به شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید کشور پرداخت.

وی گفت: دلم برای صداقت آقای رئیسی تنگ می شود. همه جوره خلأ ایشان را حس می کنم. آقای رئیسی یک جنبه عدالت خواهی و مردمی بودن خاصی داشت. این صفات در رفتار و تصمیم گیری هایش به روشنی نمایان بود.

زاکانی در ادامه با اشاره به لحظه تلخ اعلام شهادت رئیس جمهور افزود: روز حادثه، واقعاً فکر می کردم که بالگرد ایشان جایی نشسته است. هیچ وقت این حس را نداشتم که ایشان به شهادت رسیده باشند. در دلم امید بود که سالم اند. تا اینکه آقای مخبر آمد و در جلسه هیأت دولت خبری را اعلام کرد. همان لحظه بود که خبر شهادت آقای رئیسی را اعلام کردند.

وی ادامه داد: آن لحظه ای که اعلام شد، یک دفعه ماتم جلسه را برداشت. سکوت سنگینی بر فضا حاکم شد. همه در بهت فرو رفته بودند. اما با اینکه خبر از منبع رسمی اعلام شد، باز هم در دل مان دوست داشتیم باور نکنیم که چنین اتفاقی واقعاً افتاده است. سخت بود، بسیار سخت.

نظرات

captcha