الگوبرداری هندوتوا از رژیم صهیونیستی

هندوتوا، که توسط وینایاک دامودار سوارکار تأسیس شد، از یک ایدئولوژی فاشیستی حمایت می کند که هویت قومی هندی را ستایش و گسترش می دهد.

به گزارش ایکنا، وبگاه الجزیره در گزارشی درباره روابط بین رژیم صهیونیستی و دولت تحت رهبری نارندارا مودی در هند و نیز الگوبرداری جریان جریان افراطی هندوتوا نوشت: اگرچه مسئله کشمیر که از سال 1947 تاکنون ادامه دارد، عامل درگیری بین هند و پاکستان تلقی می شود، اما ایدئولوژی ملی گرایانه افراطی هندوتوا ریشه بحرانی است که هند در داخل مرزهای خود و با کشورهای همسایه با آن مواجه است.

به قدرت رسیدن نارندرا مودی و حزب بهاراتیا جاناتا( (BJP که مرکز ایدئولوژی هندوتوا هم به حساب می آید، در سال 2014 به تشدید سیاست های تبعیض آمیز دولتی علیه اقلیت ها، و به ویژه مسلمانان، در داخل این کشور منجر شد. ضمن اینکه سیاست های تبعیض آمیز و انحصارگرایانه مودی، گروه های ملی گرای هندو را به حمله به مسلمانان تشویق کرده است.

تغییرات نارندرا مودی در قانون شهروندی (CAA) که هدف آن حذف مسلمانان است، قانون ثبت ملی شهروندان (NRC) که مسلمانان را در موقعیت نامساعدی قرار می دهد، تغییر ساختار ماده 370 که وضعیت ویژه کشمیر را به گونه ای تضمین می کند که هدف آن تغییر ترکیب جمعیتی مسلمانان منطقه است و تخریب مسجد بابری توسط هزاران ناسیونالیست هندو با بیل و کلنگ، همگی نشانه هایی هستند که ایدئولوژی هندوتوا با حضور مودی جایگاه تأثیرگذاری در هند به دست آورده است .

بنابراین، وقتی مشکلات درون هند، مناقشه هند و پاکستان و درگیری های موجود در جغرافیای هند را از طریق حضور قوی ایدئولوژی هندوتوا در این کشور ارزیابی می کنیم، به نتایج جدید و متفاوتی می رسیم .

از سوی دیگر رابطه قوی و استراتژیک بین هند و اسرائیل و حمایت قوی اسرائیل از هند در مناقشه هند و پاکستان، زمانی معنا پیدا می کند که از طریق تاریخ و ریشه های ایدئولوژیک هندوتوا ارزیابی شود .

هندوتوا و صهیونیسم

ملی گرایی در هند را می توان از طریق دو جریان اصلی ارزیابی کرد. این دو جریان ناسیونالیستی، تفاوت های متضادی با هم دارند .

اولین جریان، خط ملی گرایانه ای است که توسط گاندی و جواهر لعل نهرو تأسیس شد و دیگری هندوتوا است که وینایاک دامودار سوارکار، پدر معنوی آن محسوب می شود و منجر به ترور گاندی نیز شد .

خط ملی گرایانه گاندی و جواهر لعل نهرو عمدتاً گرایش به ضد امپریالیسم، ضد صهیونیستی، فراگیری، کثرت گرایی و دموکراتیک داشت . اما هندوتوا، از یک ایدئولوژی فاشیستی حمایت می کند که هویت قومی هندی را ستایش کرده و به دنبال توسعه و گسترش آن است.

مبانی ایدئولوژی هندوتوا در کتاب سوارکار در سال 1923 با عنوان «مبانی هندوتوا» شکل گرفته است .

سوارکار در این کتاب، اصطلاحات هندوئیسم و ​​​​هندوتوا را در شکلی جدید بررسی کرد و نشان داد که «هندوئیسم همان هندوتوا نیست؛ بلکه هندوئیسم تنها بخشی از هندوتوا است ».

سوارکار در کتاب خود هندوتوا را اینگونه توصیف می کند: هندوتوا تمام شاخه های تفکر و عمل نژاد هند و کل وجود آن را در بر می گیرد .

وینایاک دامودار سوارکار شخصی بود که همیشه به صهیونیسم علاقه داشت و در حین شکل دهی به مبانی هندوتوا، عمیقاً تحت تأثیر ایدئولوژی صهیونیستی قرار گرفت .

نفوذ صهیونیسم بر سوارکار به وضوح در کتاب ها و گفته های او مشهود است. سوارکار با هدف قرار دادن دولت نهرو که رسماً اسرائیل را به رسمیت نشناخته بود، می گوید: اگر فردا جنگی بین هند و پاکستان رخ دهد، تقریباً همه مسلمانان طرف پاکستان را خواهند گرفت، اما اسرائیل طرف ما خواهد بود. به همین دلیل است که هند باید فوراً اسرائیل را به رسمیت بشناسد .

سوارکار، هندوتوا را به عنوان سدی در برابر اسلام در هند و منطقه طراحی کرد. در واقع، سوارکار در کتاب خود با عنوان «مبانی هندوتوا»، با این کلمات بر موضع خود علیه اسلام و رویکرد هندوتوا نسبت به اسلام تأکید می کند: سال ها، دهه ها، حتی قرن ها گذشت؛ عربستان دیگر عربستان نبود، ایران نابود شد. مصر، سوریه، افغانستان، بلوچستان، تاتارستان ملت ها و تمدن ها از غرناطه تا غزنی در برابر شمشیر صلح آمیز اسلام تسلیم شدند .

هندوتوا از اعتقادی مشابه اعتقاد به سرزمین موعود، که یکی از مبانی صهیونیسم است، حمایت می کند. بر این اساس، ایدئولوژی هندوتوا منطقه ای فراتر از هند امروزی، یعنی جنوب هیمالیا، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا و افغانستان را در بر می گیرد .

این باور که سرزمین موعود توسط خداوند به یهودیان داده شده است، در آیین هندوتوا که توسط سوارکار خلق شده نیز وجود دارد و به گفته سوارکار، هند مقدس است .

وی معتقد است هندوتوا همچنین صلاحیت مشخص کردن سرزمین ها و اماکن مقدس هندوها را دارد. سوارکار اصول اساسی هندوتوا را در 6 ماده برشمرد. او در 5 مقاله استدلال می کند که سرزمین های مقدس هندوها شامل هند، کوه های هیمالیا، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا و افغانستان می شود و هر کسی که سرزمین هایی غیر از سرزمین های هند را مقدس می داند، فاقد شعور هندی است .

به باور سوارکار، فقط یهودیان می توانند از این آگاهی والاتر که توسط هندوتوا ارائه می شود، آگاه باشند. سوارکار در کتاب خود اینگونه بر این نکته تأکید می کند: به جز هندی ها، تنها یهودیان توانسته اند به درک ما نزدیک شوند.

سوارکار در کتاب «مبانی هندوتوا» استدلال می کند که صهیونیسم باید به اهداف خود دست یابد. ضمن اینکه افکار صهیونیستی را وارد ایدئولوژی هندوتوا کرده است.

سوارکار این رویکرد را در کتاب خود اینگونه مطرح کرده است: اگر رؤیاهای صهیونیست ها روزی محقق شود، ما حداقل به اندازه دوستان یهودی خود شاد خواهیم شد. همانطور که مسلمانان حاکمیت خود را بر سرزمین های مقدس خود (مکه و مدینه) برقرار کردند، یهودیان نیز اداره سرزمین های مقدس خود را به دست خواهند گرفت. عناصر متنوع و ناسازگار، تهدیدی برای آینده و وحدت هند هستند.

در حال حاضر، رابطه نزدیک هند و اسرائیل در دوران دولت مودی مبتنی بر تأثیر ایدئولوژی هندوتوا بر صهیونیسم است و مشاهده می شود که منشأ درگیری هند و پاکستان، و بسیاری از مشکلات درون هند، و مشکلات منطقه، ایدئولوژی هندوتوای حاکم بر هند است .

تاریخچه روابط اسرائیل با گروه های ملی گرا در هند

روابط هند و اسرائیل از دهه 1950 ، زمانی که دهلی نو اسرائیل را به عنوان یک کشور به رسمیت شناخت، تا دهه 1990 سرد و پرتنش بود. اسرائیل تنها از طریق یک کنسولگری در هند نمایندگی می شد. در حالی که هند رویکردی نزدیک تر به سیاست های کشورهای عربی اتخاذ کرد، ترجیح داد از سیاست های کشورهای عربی در سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد حمایت کند .

این روابط زمانی به طور جدی تغییر کرد که یوسف حسین، کنسول اسرائیل در هند، در مصاحبه ای با یک روزنامه محلی از دولت هند به دلیل حمایت او از اعراب انتقاد کرد که به اعلام او به عنوان عنصر نامطلوب منجر شد .

علاوه بر این، دولت هند موانع متعددی را بر سر راه گردشگران اسرائیلی قرار داده بود و حتی از اعطای ویزا به اسرائیلی ها برای شرکت در کنفرانس های بین المللی که در این کشور برگزار می شود، خودداری می کرد.

اسرائیل پس از روابط ضعیف با دولت هند، با گروه های ملی گرای هندی ارتباط و پیوندهای محکمی برقرار کرد .

در میان روابطی که اسرائیل با احزاب ملی گرای رادیکال هندو برقرار کرده است، رابطه با حزب هندو ماهاسابها از همه جالب تر است. یک ماه پس از برقراری روابط اسرائیل با جنبش هندوی ماهاسابها مستقر در پاریس، در 31 دسامبر 1973 ، بازدیدی غیرمنتظره شخصی از کنسولگری اسرائیل در هند انجام شد و او کسی نبود جز گوپال گودسی، برادر قاتل گاندی. خود گودسی هم به دلیل دست داشتن در توطئه ترور به حبس ابد محکوم و در سال 1965 آزاد شد .

ارتباط اسرائیل با حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری مودی نیز به دهه 1970 برمی گردد که دیپلمات های اسرائیلی و اعضای کنست در دهه 1970 سلسله جلساتی با حزب بهاراتیا جاناتا برگزار کردند .

اسرائیل همچنین در همان تاریخ ها با سازمان داوطلبان ملی داوطلبی (راشتریه سویم سیوک سنگه) ارتباط برقرار کرد و ضمن حمایت از این سازمان نسبت به تأمین مالی آن اقدام کرد.

یکی دیگر از سازمان های ناسیونالیست راست گرا که از ایدئولوژی هندوتوا در هند حمایت می کند، شورای جهانی هندو (ویشوا هندو پریشاد - VHP ) است که گسترش روابط دو طرف به دهه 1980 برمی گردد .

در حالی که اسرائیل تا دهه 1990 قادر به برقراری روابط دیپلماتیک حتی در سطح پایین با هند نبود، اما رابطه آن با سازمان ها و شبه نظامیان ناسیونالیست راست گرا که از ایدئولوژی هندوتوا تحت تأثیر صهیونیست ها حمایت می کنند، به دهه 1970 برمی گردد .

روابط هند و اسرائیل که پس از دهه 1990 به آرامی و به تدریج توسعه یافته بود، در سال 2014 و با به قدرت رسیدن ناراندرا مودی ـ که ایدئولوژی هندوتوا را پذیرفته است ـ افزایش سریعی را شاهد بود و سفر مودی به اسرائیل در سال 2017 به عنوان نخست وزیر هند، نقطه عطفی در روابط هند و اسرائیل تلقی می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha