تفاوت قولنامه های سبز و آجری رنگ؛ نحوه نقل وانتقال اسناد مالکیت

مدیرکل اداره کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با اجرای قانون ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، نحوه نقل وانتقال اسناد مالکیت به دو دسته پیش و پس از اجرای این قانون تفکیک شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی فلاح مدیرکل اداره کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گفت: با اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از تاریخ 3 تیر 1403، نحوه نقل وانتقال اسناد مالکیت به دو دسته پیش و پس از اجرای این قانون تفکیک شده است.

وی بیان داشت: بر اساس این قانون، اسناد مالکیتی که پیش از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون صادر شده اند (معروف به اسناد آجررنگ )، همچنان قابلیت نقل وانتقال به روش سنتی و تنظیم قولنامه های دستی در دفاتر مشاوران املاک را دارند. اما اسناد مالکیتی که پس از تاریخ 3 تیر 1403 صادر می شوند، تنها در چارچوب سامانه های رسمی پیش بینی شده قابلیت نقل وانتقال دارند.

فلاح گفت: در نتیجه، تنظیم قولنامه های عادی برای این دسته از اسناد (که اغلب به رنگ سبز صادر می شوند)، فاقد اعتبار قانونی و قضائی بوده و در مراجع اداری و قضائی قابل پذیرش نخواهد بود.

وی اظهار داشت: نکته قابل توجه آن است که از نظر اعتبار مالکیت، هیچ تفاوتی میان اسناد صادره پیش یا پس از اجرای قانون وجود ندارد و هر دو دسته اسناد از لحاظ مالکیتی معتبر و یکسان هستند. تفاوت صرفاً در فرآیند نقل وانتقال آن هاست که برای اسناد جدید، الزامی به استفاده از سامانه های رسمی وجود دارد.

نظرات

captcha