هموطنان از مصرف قارچ های وحشی خودداری کنند

الهام فتاحی فر در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره مصرف قارچ های سمی در فصل بهار افزود: هر ساله با شروع فصل بهار شاهد رویش انواع قارچ های وحشی و خودرو (سمی و غیرسمی) در رویشگاه های طبیعی (جنگل ها، دشت ها و ارتفاعات) هستیم که برخی از مردم اقدام به مصرف خود سرانه آنها می کنند و دچار مسمومیت می شوند.

الهام فتاحی فر در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره مصرف قارچ های سمی در فصل بهار افزود: هر ساله با شروع فصل بهار شاهد رویش انواع قارچ های وحشی و خودرو (سمی و غیرسمی) در رویشگاه های طبیعی (جنگل ها، دشت ها و ارتفاعات) هستیم که برخی از مردم اقدام به مصرف خود سرانه آنها می کنند و دچار مسمومیت می شوند.

مدیرکل دفتر امورگلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه فصل رویش قارچ های طبیعی مربوط به اسفند تا خرداد و مهر و آبان ماه هر سال است اظهار داشت: با توجه به اینکه امکان تشخیص قارچ های وحشی سمی و غیر سمی در عرصه های منابع طبیعی و جنگلی از شکل ظاهری مانند شکل، رنگ و بو امکان پذیر نیست، لازم است که هموطنان هشدارهای لازم را جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه نحوه شناسایی قارچ های غیر سمی از سمی تنها از طریق انجام آزمون های آزمایشگاهی قابل تشخیص است، افزود: نصب تابلوهای علائم هشدار از طریق شناسایی محل رویش این قارچ ها در عرصه های طبیعی و جنگلی ضروری است.

فتاحی فر به هموطنان توصیه کرد که قارچ مصرفی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و به شکل بسته بندی یا فله ای خریداری کنند زیرا آنچه در واحدهای پرورشی تولید می شود، قارچ های دکمه ای خوراکی است.

به گزارش ایرنا، تاکنون بیش از یک هزار گونه قارچ کلاهک دار و چتری شناسایی شده که 50 گونه قارچ سمی در ایران رشد می کنند که چهار گونه آن مرگبار است.

بر اساس آمار اورژانس، میزان مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی از ابتدای امسال تا 19 اردیبهشت ماه روند صعودی داشته و در این مدت 143 نفر مسموم شدند که یک نفر از آنها جهان خود را از دست داده است.

بیشترین مسمومیت ها در کرمانشاه با 50 نفر، آذربایجان غربی با 22 نفر و لرستان با 19 نفر رخ داده است.

طبق آمارها سال گذشته بین 200 تا 220 هزارتن قارچ خوراکی در کشور تولید و روانه بازار مصرف شد.

نظرات

captcha