معرفی پروین اعتصامی به جوانان و نوجوانان از طریق تئاتر

هما جدیکار هنرمند با سابقه تئاتر نمایش «خوشه پروین» را با هدف معرفی این شخصیت ادبی به نوجوانان و جوانان تولید و اجرا می کند.

هما جدیکار مدرس و هنرمند با سابقه تئاتر و تئاتر عروسکی درباره فعالیت های این روزهای خود به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته با همراهی خانه موزه پروین اعتصامی نمایشنامه «خوشه پروین» را با موضوع این شخصیت بزرگ ادبی ایران نوشتم. در ابتدا قرار بود این اثر را اسفند سال 1403 و همزمان با سالروز ولادت پروین اعتصامی خوانش کنیم که این امر میسر نشد. این اتفاق در فرورین سال جاری و همزمان با سالروز درگذشت این شاعره بزرگ هم رخ نداد. در نتیجه تصمیم گرفتیم در هفته میراث فرهنگی این نمایشنامه را در خانه موزه پروین اعتصامی خوانش کنیم.

وی ادامه داد: نمایشنامه خوانی «خوشه پروین» یک تک اجرا است که پنجشنبه 1 خرداد ساعت 11 صبح اجرا می شود ولی برای اجرای عمومی این اثر هم اقدام کرده ایم.

جدیکار درباره مقاطع مدنظر از زندگی پروین اعتصامی در نگارش نمایشنامه «خوشه پروین»، توضیح داد: در این نمایشنامه کلیت زندگی پروین اعتصامی از تولد تا مرگ و برهه های حساس زندگی و نقطه نظرات این شاعره بزرگ را مدنظر قرار دادم. اکثرا پروین اعتصامی را با اشعار مناظره اش می شناسند و به ابعاد دیگر شخصیت و زندگی وی توجه نشده یا انعکاس پیدا نکرده یا فقط در جمع فرهیختگان مطرح شده است و مردم عامه با آنها آشنایی ندارند. سعی کردیم اندیشه های اجتماعی ایشان نظیر ظلم ستیزی، عدالت خواهی، فردستیزی، برابری و آزادی زن، سوادآموزی و آرمان خواهی را مدنظر قرار دهیم و اینکه چگونه فکر می کرده و پاکدامن زیسته و پاکدامن از دنیا رفته است.

وی درباره برنامه ریزی انجام شده برای اجرای عمومی «خوشه پروین» اظهار کرد: با تالار رودکی برای اجرای عمومی این اثر صحبت کرده ام اما هنوز منتظر پاسخ به تقاضای ملاقاتم با مدیریت مجموعه هستم. از طرف دیگر با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز برای اجرای عمومی «خوشه پروین» صحبت کردم که مورد استقبال قرار گرفت.

این هنرمند با سابقه تئاتر با بیان اینکه نمایشنامه «خوشه پروین» برای گروه سنی نوجوان و جوان نوشته شده است، یادآور شد: بیشتر هدف این نمایشنامه نوجوانان و جوانان است زیرا این گروه های سنی به دلیل دنیای مجازی از گذشته خود بی خبر هستند و بزرگانی را که در امور فرهنگی و تربیتی تأثیرگذار بودند کمتر می شناسند.

جدیکار در پایان سخنان خود تأکید کرد: علاوه بر پروین اعتصامی چند تن دیگر از بزرگان فرهنگ و ادب ایران را انتخاب کرده ایم و نیاز است که نمایشنامه نویسان بیایند و درباره این بزرگان اثر تولید کنند.

محبوبه اعرابی، ساناز امینی، فاطمه بحرینی، رزیتا پرویزی، بیتا پهلوان، هما جدیکار، درنا رشیدزاده، میترا کریمخانی، نقش خوان های نمایشنامه خوانی «خوشه پروین» هستند.

نظرات

captcha