شهدای دولت سیزدهم میراث دار راه شهیدان باهنر و رجایی هستند

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: همان طور که شهید رجایی و شهید باهنر در اوج مسئولیت اجرایی به شهادت رسیدند، امروز نیز شهدای دولت سیزدهم، میراث دار همان مسیرند. این فرهنگ باید زنده نگه داشته شود، چراکه سرمایه راهبردی نظام اسلامی است.

خبرگزاری تسنیم از مشهد، سعید اوحدی  شب گذشته در مراسم خادمان حرم ایران که به مناسبت نخستین سالگرد شهادت آیت الله رییسی و شهدای خدمت که در تالار نور در مشهد برگزار شد اظهارداشت:راز و رمز قانون مندی نظام خلقت این است که اگر عمل صالح مبتنی بر خدمت انجام دهی، مهر و محبت مردم را خواهی دید و مردم با دلشان در مراسم بزرگداشت خادمانشان حاضر می شوند.

وی افزود: نمونه ای از تواضع شهید رییسی به عنوان یک رییس جمهور در دنیا وجود ندارد و این حقیقت در مستند شهید رییسی به خوبی به تصویر کشیده شده است.

اوحدی با اشاره به اینکه در هر دوره ای خدمت و عزت متفاوت است خاطرنشان کرد :   در دوره ای هشتم شهریور و انفجار دفتر نخست وزیری شهادت و خدمت با هم رقم خورد و تمام گره هایی که در دوران اوایل انقلاب وجود داشت باز شد و امروز که نخستین سالگرد شهدای خدمت است، بار دیگر شهادت با خدمت گره خورده است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: 40 دستگاه در ستاد بزرگداشت شهدای خدمت با رویکرد ترویج فرهنگ و اخلاق این شهدا شرکت داشتند و برنامه های مصوب با روحیه جهادی در حوزه تبیینی و ترویجی به قوت برگزار شده است.

اوحدی اضافه کرد: در این ارتباط برنامه دیپلماسی مقاومت در تهران با حضور 100 میهمان خارجی برگزار شد و همچنین در مجلس شورای اسلامی و عرصه میدان شهدای مشهد 2 برنامه مهم دیگر در گرامیداشت مقام شهدای خدمت برگزار شد.

وی، به ابعاد مختلف حادثه شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه پرداخت و آن را واقعه ای بی نظیر در تاریخ جمهوری اسلامی توصیف کرد که حاوی پیام های مهمی برای ملت ایران و مسئولان نظام است.

اوحدی با بیان اینکه دولت چهاردهم در برگزاری باشکوه مراسم نخستین سالگرد تأکید جدی دارد، اظهارکرد:در جلسه هیئت دولت، مصوبه ای تصویب شد که بر اساس آن، برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای خدمت به صورت سراسری در کشور و در شأن این شهدا انجام گیرد و بنیاد شهید مأموریت اصلی اجرای آن را برعهده دارد.

وی افزود: این تأکید در سطح دولت، پس از ابلاغ رسمی نماینده ولی فقیه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین موسی پور، که مسئولیت این مأموریت را به من سپردند، اهمیت مضاعفی یافت و نشان می دهد که این حادثه صرفاً یک سانحه هوایی نبود، بلکه نقطه عطفی در مسیر خدمت و شهادت مسئولان بلندپایه کشور بود.

اوحدی با طرح این پرسش که چرا شهادت رئیس جمهور و همراهانش تا این اندازه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: از آغاز انقلاب تاکنون، ما بارها بزرگداشت شهدای عالی رتبه را برگزار کرده ایم، اما شهادت این جمع، که ترکیبی کم نظیر از بالاترین مقامات اجرایی و مسئولان میدانی خدمت بودند، خصوصیتی متفاوت داشت؛ رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، استاندار، امام جمعه و نماینده ولی فقیه، رئیس تیم حفاظت و خلبان و کادر پرواز، همگی در یک مأموریت خدمت رسانی و با روحیه جهادی در مسیر شهادت قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از همان ابتدا، ستاد مرکزی بزرگداشت تشکیل شد، 6 کمیته تخصصی تشکیل گردید، جلسات متعددی با بیش از 40 دستگاه برگزار شد. این سطح از هماهنگی، نشان دهنده عظمت موضوع و عمق پیام آن است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ابعاد شخصیتی شهید حجت الاسلام و المسلمین رئیسی و همراهانش خاطرنشان کرد: شهید رئیسی، رئیس جمهوری مردمی، عدالت محور، انقلابی و پرکار بود که در روز شهادت، پنج برنامه میدانی در استان آذربایجان شرقی اجرا کرده بود. همسفر او شهید امیرعبداللهیان، دیپلمات متعهد، بااخلاق و انقلابی بود که در خط مقدم دیپلماسی مقاومت، نقش تعیین کننده ای داشت. دیگر شهدا نیز هر یک، نمادهای ارزشمندی از اخلاص، ولایتمداری و کار جهادی بودند.

اوحدی افزود: همسر شهید دریانوش نیز از خانواده شهدا بود. این نشان می دهد که پیوند خدمت و شهادت در وجود این بزرگواران نهادینه شده بود. امروز ما به برگزاری مراسم نیازمندیم، نه شهدا؛ آنان زنده اند و نزد پروردگارشان روزی می خورند. این ما هستیم که برای بازیابی مسیر حق و حرکت در جهت آرمان های انقلاب، نیازمند تذکر، تبیین و الگوگیری هستیم.

وی با اشاره به خاطرات خود از همکاری با شهید امیرعبداللهیان گفت: در بیش از ده سال مسئولیت، همکاری نزدیک و ممتدی با ایشان داشتم، ازجمله در مدیریت ستاد اقتصادی عراق و سوریه در زمان بحران داعش. در شرایطی که حتی ورود به دمشق خطرناک بود، ایشان با تدبیر، شجاعت و درک بالا از منطقه، اقدامات مهمی را هدایت کردند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در جریان فاجعه منا، که 476 تن از زائران ایرانی جان باختند، آن شهید بزرگوار با حلم، درایت و عزت مداری، از شکل گیری بحران سیاسی جلوگیری کرد. مدیریت روابط خارجی ایران در سال های سخت تحریم، تهدید و ناآرامی منطقه، درخشش ویژه شهید امیرعبداللهیان را نشان داد.

اوحدی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: «بزرگ ترین آفت زندگی، روزمرگی است.» شهدا ما را از روزمرگی بیرون می آورند و متذکر می شوند که باید به رسالت و مسئولیت خود بازگردیم. برگزاری مراسم شهدا فقط برای تکریم نیست؛ برای بیدارسازی و بازتعریف آرمان های متعالی انقلاب اسلامی است.

معاون رییس جمهور ادامه داد: اگر شهدا زنده اند، همان طور که آیه شریفه «بل أحیاء عند ربهم یرزقون» می فرماید، آنان ما را می بینند و ناظر عملکرد ما هستند. وظیفه داریم از این نعمت برای هدایت فردی و اجتماعی بهره ببریم.

اوحدی با تأکید بر اینکه ترکیب «خدمت» و «شهادت» در منظومه فکری انقلاب اسلامی جایگاهی ویژه دارد، گفت: همان طور که شهید رجایی و شهید باهنر در اوج مسئولیت اجرایی به شهادت رسیدند، امروز نیز شهدای دولت سیزدهم، میراث دار همان مسیرند. این فرهنگ باید زنده نگه داشته شود، چراکه سرمایه راهبردی نظام اسلامی است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی تنها نظامی است که شهادت را برای مسئولان خود نه شکست، که افتخار می داند و این تمایز، رمز ماندگاری انقلاب اسلامی است.

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز تصریح کرد: شهید رییسی یک انقلابی واقع بین و اصول محور بود که باید الگوی مسئولان برای انجام وظایف باشد چرا که زندگی شهید رئیسی آمیزه ای از فقه، حقوق، سیاست، اخلاق، جهاد و خدمت بود

وی اظهار کرد: شهادت شهید رییسی نباید پایان تفکر و دوره وی باشد و ما مسئولان باید بتوانیم از آن شهید به عنوان الگو بهره ببریم و خدمت صادقانه در دستور کار ما باشد و مردم را در پیشرفت و توسعه کشور شریک کنیم.

استاندار خراسان رضوی همچنین گفت: مرحوم شهید رئیسی در عین این که یک شخصیت مردمی بود، یک شخصیت اصولگرا و اصول محور نیز بود که اخلاق را رعایت می کرد و با وجود مسوولیت، پاسخگو هم بود.

مظفری افزود: آن شهید در عین پرکاری، متواضع و یک انقلابی واقع بین بود که باید از زندگی اش درس بگیریم چرا که در برخی از دوره ها به اسم انقلابی گری، رفتارهای پوپولیستی انجام و خساراتی به کشور وارد شد.

وی یکی از ویژگی های شهید رییسی را توکل به خدا دانست و اذعان داشت : این که فردی در کمال ساده زیستی و به عنوان یک طلبه ساده به رییس جمهور کشور تبدیل می شود ، نشان از اهمیت توکل به خدا دارد.

حجت الاسلام سلطانی نیز اظهار کرد: اگر ما امروز می بینیم که برای بزرگداشت شهید آیت الله رئیسی و شهدای خدمت مردم و مسئولین تلاش می کنند و مراسمی درشان این شهیدان برگزار می کنند بواسته این است که این شهیدان بااخلاص و برای خدا و رضایت مردم کار می کردند و کسی که برای رضایت خدا کار کند خدا این چنین مهر و محبت او را در دل مردم می اندازد.

به گزارش تسنیم در مراسم خادمان حرم ایران در مشهد فیلم مستند«شهید رییسی» برای نخستین بار در کشور رونمایی شد که در آن با 40 نفر در سه بخش قوه قضاییه ، دولت و مقطع شهادت آیت الله رییسی مصاحبه و فرازهایی از زندگی آن شهید به تصویر کشیده شده است.

انتهای پیام/282

نظرات

captcha