امروز جهاد دامپزشکی به یک فرهنگ تبدیل شده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه غایت فعالیت دامپزشکی، پیشگیرانه است، گفت: برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بسیار ارزشمند است که امروز جهاد دامپزشکی به یک فرهنگ تبدیل شده است.

خبرگزاری تسنیم از کرج، علیرضا رفیعی پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در رزمایش ملی جهاد دامپزشکی که در طالقان برگزار شد، با تأکید بر اهمیت برگزاری این رزمایش، در خصوص انتخاب شهرستان طالقان برای برگزاری چنین برنامه ای گفت: در اقدامات خاص و مبتنی بر واکنش سریع که رزمایش هایی در قالب قرارگاه انجام می شود، ترددهای زمینی، ریلی و هوایی، مدنظر قرار می گیرد.

وی با اشاره به متفاوت و قابل اتکا بودن مرز دانش و تکنولوژی در استان البرز و نیز همسایگی با استان های متعدد عنوان کرد: وجود حیات وحش در این منطقه، مهم و دارای دو مزیت است که حساسیت حفظ و حراست از آن را دوچندان می کند تا انتقال بیماری ها از حیات وحش به حیات اهل و حتی انسان ها صورت نگیرد، لذا البرز به عنوان استان استراتژیک و طالقان به عنوان شهرستان استراتژیک انتخاب شدند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: نتایج رزمایش های سال های گذشته نویدبخش این است که اقدام واکنش سریع سه روزه که برای یک سال در حوزه بیماری ها مفید است، تا چه میزان حیاتی بوده، تمام تلاش ما بر این است و امیدواریم روزی فرا برسد که بیماری های هاری، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و نیز بیماری انگلی داخلی و خارجی کنترل و ریشه کن شوند.

رفیعی پور عنوان کرد: غایت فعالیت دامپزشکی، پیشگیرانه است، لذا ما مراقبت و درمان می کنیم اما ریشه کنی اصلی ترین مسئولیت ما در برابر بیماری هاست. برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بسیار ارزشمند است که امروز جهاد دامپزشکی به یک فرهنگ تبدیل شده است. با نگاهی به گذشته و دهه های 57 تا 67 به این موضوع می رسیم که نگاه و تفکر بسیجی، موجب پیشبرد اهداف انقلاب شد.

وی با تأکید بر ضرورت عمل به شعار پیشگیری بهتر از درمان است و نیز با اشاره به اهمیت عمل به آن اذعان کرد: اقدامات پدافندی به معنای کاهش هزینه هاست اما کدام دستگاه ها با این واژه عجین هستند و به خوبی به آن عمل می کنند؟ چون به آن عمل نمی شود، هزینه های زیادی را برای استان و شهرستان ها به بار می آورده اند. ما در این مانورها تلاش می کنیم این شعار به خوبی تبیین و به آن عمل شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور این رزمایش ها را اقدام پدافندی صددرصدی برای کاهش هزینه ها دانست و مطرح کرد: زمانی که اعلام می کنیم دو تا سه سال است که بیماری طاعون نشخوارکنندگان را در بسیاری از شهرها و استان های کشور مشاهده نکرده ایم و در سال گذشته یک مورد گزارش داشته ایم درحالی که در چند سال گذشته 290 گزارش داشته ایم، امیدوارکننده است.

رفیعی پور تأکید کرد: ما رزمایش ها را از مناطق عشایری و روستایی آغاز می کنیم زیرا به دلیل دامپروری بودن منطقه، نگهداری حیوانات مفید و آبزیان در این مناطق، همه عوامل بیماری ها مانند ویروس و انگل و قارچ از همین مناطق شروع می شود و اگر مهار نشوند و اقدام عاجل، بهداشتی و واکنش سریع صورت نگیرد، منشأ ادامه بیماری های خطرناک می شوند.

وی با بیان اینکه در حوزه دام و طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم، بیش از 70 میلیارد دلار سرمایه ثابت در گردش است، گفت: من و همکارانم علاوه بر حراست از جان مردم، از 70 میلیارد دلار سرمایه دامی کشور هم حفاظت می کنیم، شروع این موضوع از عوامل بیماری زا در مناطق روستایی و عشایری که محل زندگی عوامل بیماری زا بوده است که در چرخه زندگی آن ها به مراکز صنعتی توسعه پیدا کرده و آن ها را درگیر می کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: یکی دیگر از شاخص های استان البرز در حوزه مرغ تخم گذار گوشتی و دامپروری صنعتی این است که ما در زمینه ژنتیک جزو بهترین های کشور در حوزه دامی هستیم. بهترین دانشکده و پژوهشگران در این استان در حوزه دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی فعال هستند و همه این موارد دست به دست هم می دهند تا امروز بتوانیم بر این موارد فائق آییم.

رفیعی پور گفت: امروز می دانیم منشأ بیماری ها مناطق روستایی و عشایری هستند و این عوامل بیماری زا می توانند رشد و نمو پیدا کنند و بعد به بحران و اپیدمی تبدیل شوند. ما ایمن سازی می کنیم تا نگران مناطق صنعتی و حلقه های بعدی و حیات وحش نباشیم زیرا همین امروز هم چرخش ویروس در حیات وحش و اهل مناطق روستایی و عشایری وجود دارد که اگر به مرحله بروز و شیوع برسد خطرناک و غیرقابل کنترل می شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: آنچه دانشمندان در حوزه بهداشت انسانی و دامی به آن معتقدند این است که هر اپیدمی که وارد کشور شود تا زمان خروج آن ده ها هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور خسارت وارد می کند، بنابراین پیشگیری، کنترل و قطع این اپیدمی ها در نقاط هدف (روستاها و مناطق عشایری) اوج فعالیت افتخارآمیز ما دامپزشکان و پیراپزشکان و همراهان ما خواهد بود.

وی تأکید کرد: اقدام بهداشتی مانند واکسیناسیون برای کشور میلیاردها تومان هزینه دارد تا دام ایمن شود و ده ها بیماری مشترک انسان و دام شیوع پیدا نکند و پیشگیری و ایمنی دام علیه بیماری های دامی هزینه بالایی را در برمی گیرد که اگر همه دامداران و آبزی پروران و ... به امنیت زیستی توجه نکنند همه زحمات و هزینه ها به هدر می رود و رقم های بیشتری صرف می شود، بنابراین پیشگیری بهتر از درمان است.

انتهای پیام/

نظرات

captcha