زایمان سزارین در شاهرود سه برابر استاندارد جهانی

به گزارش ایرنا، بروز مشکلات تنفسی و ضعف ارتباط گیری بین نوزاد با مادر از آسیب های زایمان با روش سزارین است.

به گزارش ایرنا، بروز مشکلات تنفسی و ضعف ارتباط گیری بین نوزاد با مادر از آسیب های زایمان با روش سزارین است.

زایمان به روش سزارین در صورتی که بدون هیچ ضرورت و دلیل پزشکی صورت گیرد، به طور حتم مادر و جنین را در معرض خطراتی چون عفونت پس از زایمان، خونریزی، لخته شدن خون و مشکلات تنفسی قرار می دهد.

زایمان به صورت طبیعی موجب می شود که نوزاد بهتر و سریع تر با مادر ارتباط برقرار کند. همچنین اولین شیردهی به نوزاد در زایمان طبیعی با کیفیت بهتری همراه است و به سلامت نوزاد بیشترین کمک را می کند.

کاهش 33 درصدی زایمان طی یک دهه در شاهرود

معصومه وکیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین تعداد زایمان های انجام شده طی 10 سال گذشته در شهرستان شاهرود حدود 33 درصد کاهش داشت و از چهار هزار و 600 تولد به سه هزار و 30 مورد در سال رسید.

وی به آغاز برنامه های جوانی جمعیت و سلامت خانواده در سال 1400 اشاره کرد و گفت: هم اکنون شمار زایمان ها با اجرای این طرح در سه هزار مورد ثابت مانده است.

وکیلی با بیان اینکه سزارین یکی از مباحث قابل توجه برای مساله رشد جمعیت محسوب می شود، تصریح کرد: میزان زایمان به روش سزارین در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود 61 درصد از کل زایمان ها و سه برابر استاندارد جهانی است.

وی با اشاره به اینکه سال 1403 نسبت به سال قبل از آن، سزارین در کل زایمان ها حدود 4.5 درصد و در زایمان نخست مادران 7.5 درصد کاهش داشت، ابراز کرد: همچنان میزان زایمان به روش سزارین در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه بسیار بالاست.

کارشناس مسوول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد: با فرهنگ سازی و آموزش مادران باردار باید این میزان عمل سزارین را کاهش داد تا به استانداردهای جهانی نزدیک شود.

وی به اقدام های انجام شده در راستای کاهش سزارین و انجام زایمان های ایمن اشاره کرد و گفت: برای اجرایی شدن هر چه بهتر این اقدام ها علاوه بر تلاش کادر بهداشت، آموزش و درمان به کمک مادران هم نیاز است.

برگزاری کلاس های آمادگی زایمان به طور رایگان

وکیلی به برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان به صورت رایگان در بیمارستان بهار شاهرود اشاره کرد و افزود: بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) و درمانگاه صدری با وجود مربی های مجرب و آموزش دیده نیز آماده پذیرش و آموزش مادران این شهرستان هستند.

وی با اشاره به اینکه مادران پس از هفته بیستم بارداری می توانند در این کلاس ها شرکت کنند، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کلاس ها ارایه اطلاعات و آگاهی به مادران به منظور از بین رفتن تفکرات نادرست و ترس از زایمان و همچنین ایجاد اعتماد به نفس برای پذیرش و انجام روش طبیعی زایمان است.

کارشناس مسوول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: این کلاس ها به مادران کمک می کند تا با مشکلات احتمالی بارداری کنار بیایند و زایمانی راحت و ایمن تر را تجربه کنند.

انجام زایمان با روش بی دردی در بیمارستان بهار

وی با بیان اینکه ترس از درد زایمان طبیعی یکی از دلایل اصلی انتخاب زایمان به روش غیرطبیعی سزارین است، ابراز کرد: دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از انتهای سال 1403 انجام زایمان به روش بی دردی(اسپاینال و اپیدورال) را در دستور کار خود قرار داد.

وکیلی اضافه کرد: از ابتدای سال 1404 با تجهیز بیمارستان بهار شاهرود، انجام زایمان به روش بی درد به صورت رایگان برای مادران آغاز شد.

کارشناس مسوول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) نیز تنها بیمارستان غیردولتی در کشور است که در آن خدمت زایمان طبیعی به صورت رایگان برای مادران انجام می شود.

وی از راه اندازی سامانه رضایتمندی از کیفیت خدمات زایمان طبیعی خبر داد و گفت: مادران می توانند با مراجعه به این سامانه در صورت نارضایتی از هر مراحله زایمان و پس از آن، علل نارضایتی خود را ثبت کنند تا کارشناسان در جهت رفع آن اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در سال 1350 با عنوان آموزشگاه بهیاری زیر نظر جمعیت هلال احمر فعالیت خود را آغاز کرد و سال 1352 زیر نظر وزارت بهداری آن زمان به مدرسه عالی مامایی تغییر نام یافت.

سال 1361 با نام دانشکده پرستاری و مامایی شهید باهنر و از سال 1371 با عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود با هفت معاونت، 2 شبکه بهداشت، 20 پایگاه امداد جاده ای، یک پایگاه امداد هوایی، 64 خانه بهداشت و 160 عضو هیات علمی، زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت به فعالیت خود ادامه می دهد.

دانشکده های پزشکی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی و بهداشت با بیش از 2 هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود فعال است.

نظرات

captcha