پتروشیمی ها و نیروگاه اتمی باید پیوست تامین آب داشته باشند

بوشهر- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: صنایع بزرگ، پتروشیمی ها و نیروگاه اتمی باید پیوست تامین آب داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار مدیرکل آبفا این استان اظهار کرد: آب منشأ حیات و آبادانی و بقا انسان و موجودات است و به همین جهت مسئله ای استراتژیک و راهبردی است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با اعلام اینکه آب چه صنعتی، چه کشاورزی و چه شرب یک کالای استراتژیک است، بیان کرد: امروزه آب یک کالای ثروت آفرین و تغذیه ای هم نیست بلکه کالای راهبردی و استراتژیک است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: ایران در جغرافیای جهانی منطقه کم بارش و کم آبی است و استان بوشهر هم در این جغرافیای کم بارش دارای یک موقعیت فوق العاده ای از کم بارشی است که عوامل متعددی دارد.

وی با بیان اینکه استان بوشهر همواره در طول تاریخ مشکل آب داشته است، ادامه داد: در طول تاریخ آب شرب و کشاورزی در استان بوشهر یک مسئله بحرانی و چالش آفرین بوده که یکی از عوامل آن کم بارشی منطقه ای و دیگری شور بودن یا نداشتن آب کافی چاه ها بوده است.

آیت الله صفایی بوشهری با اشاره به نوشتن سند چشم انداز آب استان بوشهر در اوایل دهه نود، یادآور شد: اگرچه این سند نوشته و مقداری انجام شد اما متأسفانه به صورت کامل اجرا نشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه یکی از موارد مطرح شده در این سند استفاده از ظرفیت آب هسته ای بود، عنوان کرد: تنها استانی که سند چشم انداز آب دارد، استان بوشهر است.

آیت الله صفایی بوشهری تاکید کرد: مشکل آب استان بوشهر با چاه های استان حل نمی شود، چون این چاه ها عمیق شده و از طرفی شاهد افت سفره های زیر زمینی هستیم و آبخوان ها هم نوعاً تنها برخی از مواقع سال دارای آب هستند. بنابراین باید به سمت آب هسته ای و آبشیرین کن ها برویم.

امام جمعه بوشهر با تاکید بر اینکه از جهت پدافند غیرعامل آب یک استان نباید دست دیگران باشد، افزود: باید در مسئله آب استقلال داشته باشیم و با توجه به ضعف استان در ذخایر زیرزمینی باید به سمت آب صنعتی و آبشیرین کن های دریایی برویم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر خواستار استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در احداث آبشیرین کن ها شد و گفت: تا جایی که امکان دارد مجوز احداث تصفیه خانه در کنار سدها و در کنار دریا صادر و حداقل تا 450 هزار مترمکعب در روز آبشیرین کن احداث شود.

وی با تاکید برای اینکه صنایع بزرگ مانند پتروشیمی ها و نیروگاه اتمی باید پیوست تأمین آب داشته باشند، تصریح کرد: مراکز نظامی بزرگ باید آبشیرین کن مستقل داشته باشند. بنابراین باید روی تأمین 450 هزار مترمکعب آب شیرین از دریا برنامه ریزی شود.

آیت الله صفایی بوشهری با تاکید بر نظارت بر آبشیرین کن ها ، بیان کرد: لوله های استحصال آب شیرین کن ها در عمق مناسب 7 تا 8 متر باشد که نیاز به حوضچه فیلترینگ نداشته باشند یا اگر ممکن نیست حداقل حوضچه ای زده شود که مشکلات زیست محیطی نداشته باشیم.

وی خواستار نصب سیستم های نوین تصفیه آب در روستاهایی که امکان آبرسانی نیست، شد و ابراز کرد: پرتی 40 درصدی آب اهمیت تعویض و نوسازی شبکه فرسوده آبرسانی استان را نشان می دهد. این شبکه ها برای 50 سال آینده پیش بینی و نقشه های دیجیتال آن نیز تهیه شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: در کنار تأمین اعتبارات دولتی، سرمایه گذاران بخش خصوصی و صنایع برای حل مشکل آب استان بوشهر ورود کنند.

نظرات

captcha