شتاب در نهضت ملی مسکن گلستان با تمرکز بر روستاها و شهرک سازی جدید

گرگان - مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: اجرای طرح نهضت ملی مسکن در گلستان با روش های متنوع از جمله خودمالکی، ساخت در بافت های ناکارآمد و توسعه شهرک های جدید وارد مرحله تازه ای شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی، شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز اجرای قانون جهش تولید مسکن از مهر 1400، گفت: در استان گلستان، طرح نهضت ملی مسکن به صورت همزمان در نقاط شهری و روستایی اجرا شده و در همان ابتدا، با توجه به جمعیت ساکن در شهرها و روستاها، پنج شهر و 47 روستا برای اجرای عملیاتی این طرح سیاست گذاری شدند.

وی افزود: با توجه به محدودیت های توسعه افقی در گلستان به واسطه اراضی کشاورزی مرغوب، اجرای قانون با دشواری هایی همراه بود. با این حال، یکی از روش های موفق ما، تکیه بر ساخت وساز به شیوه خود مالکی در شهرها و روستاها بود که تاکنون بیش از 40 هزار واحد مسکونی از این طریق وارد فاز اجرا شده اند.

احیای بافت های فرسوده؛ جان تازه در محله های کم برخوردار

حسینی از بافت های ناکارآمد به عنوان دومین محور توسعه یاد کرد و گفت: در چارچوب ستاد بازآفرینی شهری، نزدیک به 10 هزار واحد در محلات کم برخوردار استان سیاست گذاری شد و تا کنون بالغ بر 6 هزار واحد با همکاری شهرداران و مالکان این محلات وارد فاز اجرایی شده اند. بخش عمده ای از آن ها نیز به اتمام رسیده یا در حال ساخت است.

روستاها؛ اولویت راهبردی برای ماندگاری جمعیت و مهاجرت معکوس

وی به اهمیت ساخت مسکن در روستاها پرداخت و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تقریباً نیمی از جمعیت استان در روستاها زندگی می کنند، روستاها برای ما اولویت است. امروز در بسیاری از روستاهای استان شاهد ایجاد کارگاه های ساختمانی فعال هستیم؛ اتفاقی که باعث ماندگاری جمعیت مولد و کاهش مهاجرت شده است.

تأمین زمین، چالشی بزرگ در شهرهای گلستان

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان یکی از اصلی ترین موانع اجرای طرح را فقر شدید زمین در شهرها دانست و گفت: با شروع طرح در سال 1400، بانک زمین ما در بسیاری از شهرها ضعیف بود و قوانین موجود نیز اجازه ساخت وساز در اراضی درجه یک و دو کشاورزی را نمی داد. همین موضوع باعث شد که در برخی از شهرها همچنان فاقد زمین لازم برای اجرای طرح باشیم.

وی افزود: در گرگان، حدود 48 هکتار زمین برای ساخت بیش از چهار هزار واحد مسکونی بارگذاری شده و اکنون در حال اجراست. با این حال، همچنان بیش از هشت هزار متقاضی در گرگان منتظر تخصیص زمین هستند.

همکاری چندبخشی برای عبور از محدودیت ها

حسینی با اشاره به تلاش های مجمع نمایندگان، استاندار و نهادهای مرتبط مانند جهاد کشاورزی، گفت: طی ماه های اخیر با پیگیری جدی جلسات شورای مسکن و همکاری سازمان امور اراضی کشور، روند شناسایی زمین برای گروه های خاص مانند ایثارگران، جوانان، اقشار محروم و متقاضیان نهضت ملی سرعت گرفته است.

وی از آغاز مطالعات 12 هزار هکتار اراضی در سراسر استان برای الحاق به محدوده های شهری و ایجاد شهرک های جدید خبر داد و افزود: یکی از راهکارهای اساسی ما ایجاد شهرک های مسکونی جدید است؛ تجربه ای که در استان همسایه مازندران بسیار موفق اجرا شده اما در گلستان مغفول مانده بود.

وی با بیان اینکه سیاست های گذشته مانع از گسترش افقی شهر گرگان شده بود، گفت: به دلیل محدودیت در اراضی، تمرکز بر بلندمرتبه سازی و عمودی سازی بود، اما امروز با تأکید استاندار و پیگیری از سطح ملی، به دنبال اجرای برنامه ای متوازن برای توسعه عمودی و افقی هستیم.

حسینی افزود: در کنار تراکم سازی جدید و بلندمرتبه سازی، برای تأمین سلیقه ها و نیازهای اقشار مختلف نیز برنامه ریزی شده است. برای دهک های بالا، پروژه هایی در مناطق مرغوب شهری تعریف شده و برای دهک های پایین تر، از جمله تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگران، طرح هایی در حاشیه و اطراف شهرها در دست اقدام است.

آینده ای روشن با وجود چالش ها

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: چنانچه حمایت های ملی و استانی ادامه یابد، در سال 1404 می توانیم همه تکالیف قانونی از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون جامع خدمات ایثارگران و قانون نهضت ملی مسکن را محقق کنیم.

وی گفت: مسیر سخت است، اما با مشارکت همه دستگاه ها و مردم، برنامه های جامع ما در حوزه مسکن تحقق پذیر است. امروز، ساخت وساز در گلستان از حالت رکود خارج شده و به یک جنبش فراگیر در سراسر استان تبدیل شده است.

نظرات

captcha