رونمایی از «بانوی چریک» داستانی از زندگی مرضیه حدیدچی دباغ

مدیرگروه مطالعات فرهنگی، اجتماعی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس گفت: کتاب «بانوی چریک» عینیت بخشیدن به مطالبات مقام معظم رهبری است و کتاب دوم از این شخصیت به زودی منتشر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی از کتاب «بانوی چریک »؛ روایت زندگی و مبارزات مرحومه مرضیه حدیدچی (دباغ) پیش از ظهر امروز دوشنبه 29 اردیبهشت در سالن اجتماعات مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت های سپاه برگزار شد.

در این مراسم حسن علایی مدیرگروه مطالعات فرهنگی، اجتماعی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس گفت: در این گروه به تألیف زندگینامه مستند فرماندهان شهید شاخص می پردازیم و در ادامه فعالیت های مان لیستی را طبق ضوابط و شاخص های تعیین شده در گروه تهیه کرده ایم که قرار است کتاب بیش از 130 فرمانده شهید شاخص دفاع مقدس منتشر شود. یکی از اسامی فرمانده شهدا، مرحومه مرضیه دباغ است.

وی ادامه داد: فرمایشات مقام معظم رهبری در آبان سال 1402 انگیزه ما را برای چاپ کتاب «بانوی چریک » 100 برابر کرد. ایشان در آن سخنرانی مطالبه ای کردند تا در خصوص خانم حدیدچی بانوی نمونه انقلاب اسلامی، کارهای هنری و ادبی انجام شود. ما پس از فرمایشات ایشان، چاپ کتابی درباره خانم حدیدچی را در دستور کار قرار دادیم و نگارش آن را برعهده خانم زارع پور گذاشتیم.

مدیرگروه مطالعات فرهنگی، اجتماعی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس گفت: کتاب بانوی چریک ، یکی اثرگذارترین کتاب هایی است که در حوزه دفاع مقدس تدوین شده است. مقام معظم رهبری در سال های اخیر و در دیدار با دست اندرکاران بزرگداشت ستاد شهدای استان ها بر چندین مورد مطالبه گری داشتند که یکی از آنها تأثیرگذاری کتاب و تحول آفرینی آن است. ایشان بر این موضوع تأکید داشتند که باید به خروجی کار توجه کنیم و یکی از افتخارات مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس، چاپ کتاب «بانوی چریک » در حوزه فعالیت های عمومی است.

کتاب دومی از مرحومه حدیدچی توسط مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس منتشر می شود

وی افزود: تلاش خانم زارع پور تنها به تدوین کتاب «بانوی چریک » ختم نمی شود و قرار است به زودی کتاب دومی درباره شخصیت مرحوم حدیدچی به صورت مستند توسط مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس منتشر شود. کتاب بانوی چریک ، داستان زندگی خانم حدیدچی است اما کتاب دوم روایت مستند زندگی او خواهد بود.

علایی گفت: خانم زارع پور نویسنده کتاب «بانوی چریک » برای مصاحبه با نزدیک به 90 راوی، به شهرهای مختلف سفر کرد. همچنین خانواده مرحوم دباغ همکاری حداکثری را با او داشتند. این خانواده نویسنده را عضوی از خانواده خود دانستند تا جایی که خانم زارع پور، دختران مرحومه حدیدچی را خاله خطاب می کرد.

وی ادامه داد: معتقدم کتاب های متعددی باید در خصوص زندگینامه فرماندهان شهدای خاص منتشر شود. نسل حاضر باید با شخصیت های انقلاب آشنا شوند. مرحومه دباغ مصداق بارز آیه 39 سوره احزاب « ٱلَّذینَ یُبَلِّغُونَ رِسَٰلَٰتِ ٱللَّهِ وَیَخۡشَوۡنَهُۥ وَلَا یَخۡشَوۡنَ أَحَدًا إِلَّا ٱللَّهَۗ وَکَفَیٰ بٱللَّهِ حَسِیبࣰا » است. او با داشتن هشت فرزند در راه انقلاب قدم برداشت و با رژیم ستمشاهی مبارزه کرد. در بخشی از این کتاب می خوانیم که او در میان فعالیت های سیاسی، اجتماعی و مبارزاتی اش دچار تردید می شود که که آیا با داشتن هشت فرزند، بر او تکلیف است که فعالیت های انقلابی اش را انجام دهد؟ و چقدر هم خوب از پس این موضوع بر آمد. درست است که به مرگ طبیعی از دنیا رفت، اما اجرشان با شهداست.

مدیرگروه مطالعات فرهنگی، اجتماعی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس گفت: مرحومه دباغ یک زن در تراز مکتب اسلام و انقلاب اسلامی است و در این تراز خودنمایی کرد. او عاشق و دلداده حضرت امام خمینی (ره) بود. این عشق و دلدادگی در بخش های مختلف این کتاب موج می زند. اصلی ترین انگیزه مرحوم دباغ در مبارزاتش همین ولایتمداری او بود.

وی افزود: کتاب «بانوی چریک » نشان داد که اگر مؤلفه های کتاب به همراه موضوع، نویسنده و راوی خوب باشد و اسناد مناسبی در اختیار نویسنده قرار بگیرد، می توانیم شاهد یک کتاب اثربخش باشیم. امیدواریم این کتاب به دست مقام معظم رهبری برسد به این دلیل که به ایشان بگوییم مطالبه تان را محقق کردیم و به آن جامه عمل پوشاندیم. البته که اگر تقریظی بر این کتاب انجام شود، برای مان بسیار ارزشمند و افتخارآفرین است. ما با انتشار این کتاب نگذاشتیم مطالبه مقام معظم رهبری بر روی زمین بماند و به آن عینیت بخشیدیم.

این گزارش در حال تکمیل است...

نظرات

captcha