راه اندازی دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نیشابور

مشهد - رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از راه اندازی دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همزمان با روز بزرگداشت خیام در شهرستان نیشابور خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود شالوئی در بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با حضور پرشمار استادان، پژوهشگران، مدیران فرهنگی و هنری و علاقه مندان به زبان و ادب فارسی اظهار کرد: از امروز، بیست و هشتم اردیبهشت ماه، همزمان با روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری، دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نیشابور به طور رسمی آغاز به کار خواهد کرد و احکام اعضای حقوقی آن نیز صادر شده است.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از راه اندازی افزود: نیشابور از جمله شهرهایی است که به دلیل جایگاه ویژه فرهنگی، علمی و تاریخی خود، صاحب دفتر رسمی انجمن می شود. همچنین دفتر انجمن در شهر کاشان نیز به زودی فعالیت خود را آغاز می کند.

وی با قدردانی از حضور باشکوه مردم، مسئولان و جوانان در این مراسم، از خیام به عنوان حکیمی جامع الاطراف یاد کرد و گفت: باید او را فراتر از شعر و شاعری و در قالب چهره ای حکمی، فلسفی و علمی در نظر گرفت.

شالویی در تحلیل جایگاه خیام گفت: خیام نه تنها شاعر است بلکه حکیم، ریاضی دان، منجم و فیلسوفی است که با ژرف اندیشی در مسائل هستی شناسانه، معرفتی و عقلانی، میراثی ماندگار از خود به جا گذاشته است. او همچون ابن سینا و دیگر حکمای بزرگ، با نگاه عقل گرایانه به جهان می نگرد و بسیاری از اشعار او تأملات عقلانی و حکمی اند ، نه صرفاً بیانی عرفانی یا احساسی.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از راه اندازی تأکید کرد: خیام را نمی توان در حلقه عرفانی عطار و مولانا تعریف کرد. بلکه او متعلق به جریان حکمت گرای ایرانی-اسلامی است که با زبان تمثیل، شعر و عقل، دغدغه های معرفتی خود را بیان می کند.

وی با قرائت نمونه هایی از اشعار خیام و مقایسه آن با اشعار حافظ و سعدی اضافه کرد: اگرچه خیام گاه در ظاهر به لذت های زودگذر اشاره می کند، اما این اشارات، نمایانگر لایه ای از تفکر عمیق حکمی و فلسفی است که باید از سطح عبور کرده و به عمق آن دست یافت.

شالویی افزود: هیچ کس تردید ندارد که خیام، یکی از مفاخر بزرگ جهان اسلام و چهره ای جهانی است که آثارش در اقصی نقاط جهان شناخته شده و مورد احترام است. ما باید او را به عنوان الگویی فاخر به نسل جوان معرفی کنیم و نگذاریم شخصیت او تنها به رباعیات و برداشت های سطحی تقلیل یابد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از راه اندازی افزود: نیشابور باید به پایگاه اصلی ترویج مفاخر شرق ایران بدل شود و از این ظرفیت برای الگوسازی فرهنگی برای جوانان و نسل نو بهره ببریم.

وی با اشاره به برگزاری نشست های علمی درباره خیام در دانشگاه نیشابور، خواستار انتقال محتوای علمی و پژوهشی مرتبط با این حکیم به میان مردم شد و گفت: نظریاتی که امروز در دانشگاه ها و محافل علمی درباره خیام ارائه می شود، باید به جامعه منتقل شود تا مردم بتوانند چهره واقعی و عظیم این حکیم را بشناسند

نظرات

captcha