فروش ۱۰۰ میلیاردی طی دیروز و امروز؛ نمایشگاه کتاب یک محفل خانوادگی است

ابراهیم حیدری در نشست خبری روز دهم نمایشگاه، از فروش۱۰۰ میلیاردی طی دیروز و امروز خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه کتاب با حضور ابراهیم حیدری سخنگو و قائم مقام نمایشگاه کتاب و شهاب دارابیان مدیر کارگروه روابط عمومی و ستادخبری ، برگزار شد.

حیدری در ابتدای این نشست از استقبال مردم در دو روز گذشته ابراز خشنودی کرد و گفت: حضور مردم نسبت به روزهای قبل افزایش خیلی زیادی داشته است. بازدید امروز ریاست محترم جمهوری هم انرژی بیشتری به ما داد و اتفاق خوبی بود. این استقبال مورد استقبال ناشران قرار گرفت و رئیس جمهور با بعضی از ناشران صحبت کرد و قول داد در حوزه کاغذ مساعد کنند و دستور تسریع در پیگیری کارها دادند. آقای پزشکیان تأکید کردند کارگروه مربوط به کاغذ سریع تر تشکیل شود و ارز مورد نیاز ناشران تأمین شود.

امروز تا حوالی ظهر، نزدیک 400 هزار نفر به نمایشگاه آمده اند

وی با اشاره به افزایش بازدیدکنندگان گفت: از دیروز و پریروز بر سیل جمعیت افزوده شد و این استقبال یادآور دهه هفتاد و دهه هشتاد نمایشگاه کتاب شد. شور و حال مردم واقعاً خوب بود و حال ما را هم خوب کرد. حس و حالی که من در دو روز گذشته در نمایشگاه دیدم، در سال های اخیر ندیده ام. طبق دستگاه بی تی اس که توسط همکاران ما فعال شده است، چند دقیقه پیش جمعیتی نزدیک به 400 هزار نفر را نشان می داد که در نمایشگاه هستند. ضمن اینکه تعداد بازدیدکنندگان بعدازظهر بیشتر هم می شود.

سخنگوی نمایشگاه درباره میزان فروش نمایشگاه کتاب در بخش مجازی و فیزیکی گفت: آماری که در این نشست خبری اعلام می کنم، در بخش مجازی تا ساعت 13 امروز 26 اردیبهشت 1403، و بخش فیزیکی آن تا آخر شب گذشته است. با این توضیح، فروش مجازی در تعداد جلد کتاب، 1 میلیون و 115 هزار و 564 جلد بوده است. از نظر ریالی، در بخش مجازی 287 میلیارد و 447 میلیون تومان فروش داشته ایم و در بخش حضوری 236 میلیارد و 901 میلیون تومان. در مجموع فروش بخش مجازی و حضوری نمایشگاه 524 میلیارد و 349 میلیون تومان بوده است. این توضیح لازم است که 100 میلیارد از این فروش، متعلق به دیروز و امروز بوده است که نشان می دهد مردم در روزهای آخر نمایشگاه حضور بسیار چشمگیری داشته اند.

وی درباره تعداد بسته های پستی گفت: تقریباً 493 هزار و 255 بسته پستی هم ارسال کرده ایم که بخش عمده ای از آن به دست مردم رسیده است.

طبق شاخص های مختلف، نسبت به سال گذشته افزایش فروش داشته ایم

حیدری ادامه داد: از نظر ریالی نسبت به سال گذشته، در همین روز و ساعت، ما 86 و نیم درصد بیشتر فروش داشته ایم. همچنین نسبت به سال گذشته، در تعداد جلدهای فروش رفته، 25 و نیم درصد افزایش داشته ایم. این نشان می دهد، علی رغم همه گرفتاری ها و سختی ها، کتاب همچنان در سبد مردم است. اگر فضا فراهم شود، مردم ما کتاب دوست هستند و مشتاق کتاب. ضمن اینکه برنامه ها و نشست های فرهنگی، برنامه های شاد حوزه کودک و نوجوان، نشست های رونمایی کتاب و جشن امضاها و… که توسط همکاران ما برنامه ریزی شد، به این افزایش کمک کرده است.

سخنگوی نمایشگاه کتاب که هنگان صحبت کردن درباره ایران احساساتی شده بود، گفت: مملکت ما قوی است. ایران اسلامی، مقتدر و سربلند است. تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران موجب افتخار و سربلندی است. اسلامیت و ایرانیت ما موجب افتخار ماست. ایران چیز دیگری است و باید برای آن دست به دست هم بدهیم.

حیدری با اشاره به کتاب فروشان گفت: همان طور که قبلاً به کتابفروشی ها قول دادیم، هرآنچه که بن های در دست مردم باقی مانده باشد، به بخش کتابفروشان انتقال داده می شود؛ به اضافه 10 میلیارد تومان یارانه که به این بخش اختصاص داده ایم. امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی و حمایت های مختلف، کتابفروشی ها را تقویت کنیم. ما معتقدیم وقتی کتابفروش ها به عنوان یکی از اجزا نشر رونق داشته باشند، می توانند نشر ما را به دنبال خودشان بکشانند. در نظر داریم در سایت بازار کتاب تا سقف 2 میلیون تومان و با تخفیف 20 درصد، خدمتگزار مردم باشیم. ارسال بسته هم به صورت رایگان است.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره میزان استفاده عموم مردم از یارانه 30 درصدی تا سقف یک میلیون و همچنین جزئیات مسابقه 500 میلیونی گفت: تعداد 5 هزار و 428 نفر از مردم، از یارانه عمومی استفاده کرده اند. در این بخش 70 درصد را خود افراد تقبل می کردند و 30 درصد را معاونت فرهنگی. جزئیات مسابقه «بخوانیم برای ایران» را هم فردا در نشست خبری اعلام می کنم.

حدود 50 درصد از مردم هنوز از یارانه های شان استفاده نکرده اند

حیدری درباره میزان استفاده از یارانه ها در بخش های مختلف گفت: ما به تعداد زیادی از افراد یارانه اختصاص داده ایم؛ چه دانشجویان و طلاب و چه اساتید حوزه و هیئت های علمی و معلم ها و… اما هنوز بخش زیادی از آنها یارانه شان را مصرف نکرده اند. من توصیه می کنم که این دوستان زودتر از یارانه شان استفاده کنند و آن را به روزهای دیگر نیندازند. تعداد ثبت نامی ها در بخش دانشجو و طلاب 214 هزار و 424 نفر بوده که تنها 104 هزار و 529 نفر استفاده کرده اند. در هیئت علمی و اساتید حوزه 22 هزار نفر ثبت نام کردند که 12 هزار و 91 نفر استفاده کرده اند. تعداد ثبت نامی عموم مردم هم 15 هزار و 796 نفر بوده که از بین آنها 5 هزار و 428 نفر استفاده کرده اند. در مجموع از 252 هزار و 220 ثبت نامی، تنها 122 هزار و 48 نفر از یارانه شان استفاده کرده اند.

حیدری در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره نظر آقای اسماعیلی درباره کاهش فروش حضوری نمایشگاه، گفت: درباره افزایش یا کاهش فروش، شاخص های مختلفی وجود دارد. مثلاً شاخص افزایش ریالی خریدها که البته می گویند به خاطر تورم و سایر مسائل نباید آن را جدی گرفت. ولی شاخص مهمی که ما به آن استناد می کنیم، افزایش جلدهای فروش رفته است. ما نسبت به 25 درصد نسبت به سال گذشته، تعداد جلدهای بیشتری فروش داشته ایم. با توجه به همین مسأله ، می توانیم بگوییم با افزایش فروش کتاب مواجه بوده ایم.

نمایشگاه کتاب ما در دنیا نظیر ندارد

وی با اشاره به استقبال مردم در دو روز گذشته گفت: از دیروز تا امروز 100 میلیارد تومان فروش داشته ایم. کجای دنیا در چنین مدت محدودی، این اتفاق می افتد؟ این جمعیتی که در این نمایشگاه است، در کمتر نمایشگاهی در دنیا اتفاق می افتد. بعضی نمایشگاه ها رویکرد فروشگاهی دارند، بعضی رویکرد نمایشگاهی و بعضی هم ترکیبی هستند. نمایشگاه ما یک جشن ادبی و تفریح خانوادگی و یک محفل از اهالی قلم و هنر و سینما هم هست. ما امسال بخشی به نام « هنرگان » به وجود آوردیم که تمام بخش های هنر در آن بخش می نشینند و گعده دارند و کارشان را با کتاب ترکیب می کنند. چون ما معتقدیم درگاه همه حوزه های فرهنگ و هنر از کتاب می گذرد. ما پاتوقی درست کردیم که همه اهالی هنر با هم می نشینند. نمایشگاه ما در دنیا نظیر ندارد و یک اتفاق چندبعدی است. مشابه نمایشگاه ایران، با این جمعیت و این ویژگی ها، در دنیا سابقه ندارد. از بچه یک ساله تا پیرمرد و پیرزن 80 ساله در نمایشگاه حضور دارند. کدام برنامه فرهنگی است که می توان مردم را اینطور جمع کرد؟

حیدری افزود: این مردم سرمایه های ما هستند که با همه سختی ها اینها حول محور کتاب جمع شده اند که از بنیان های فرهنگی و دینی ماست. ایران را به شاهنامه و عطار و مولوی می شناسند، نه به نفت و گاز. این مردم ریشه در گذشته دارند و در هر شرایطی که باشند به فرهنگ شان متکی هستند.

وی در پایان گفت: کتاب عامل وفاق ماست. باید با همین حس وطن دوستی دست به دست هم بدهیم و این حس را قوی تر کنیم. همه ما امیدواریم به ایرانی زیبا و مقتدر. محکم استاده ایم تا آنچه شایسته و بایسته مردم است به آنها ارائه کنیم.

نظرات

captcha