حضرت معصومه(س) الگوی کامل برای خانواده هاست

مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) الگوی کامل برای خانواده هاست که باید سبک زندگی ایشان برای احترام و صیانت از جایگاه دختران و زنان ترویج شود.

حجت الاسلام سیدجلال موسوی شربیانی، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفت وگو با ایکنا از آذربایجان شرقی با تبریک ولادت حضرت معصومه (س) با بیان اینکه حضرت فاطمه معصومه(س) دختر امام موسی بن جعفر(ع) بود که تحت تربیت مستقیم پدر و برادر بزرگوارشان امام رضا(ع) قرار داشت، اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) هر چند که در طول زندگی خود کمتر از وجود پدر بهره مند بود چراکه زندانی شدن امام موسی بن جعفر(ع) فرصت کمی را ایجاد کرد که حضرت معصومه(س) بتواند در خدمت پدر باشد اما در همان مدت زمان کم بهره های زیادی بردند.

وی به بعد اجتماعی حضرت فاطمه معصومه(س) اشاره کرد و گفت: حضرت(س) همین که از شهر مدینه خارج شد و به سمت ایران حرکت کرد، خود یک نشانه از پویایی شخصیت اجتماعی ایشان است که یک حرکت سیاسی، جهادی و نشان دهنده نقش یک زن در جامعه است، آن هم در جامعه ای که اگر امام دچار مشکل شود حتی یک زن هم می تواند برای دفاع از ولایت و امامت گام بردارد و حضور خود را در صحنه اجتماعی نشان دهد.

شربیانی به نقش سیاسی حضرت فاطمه معصومه(س) اشاره کرد و افزود: حضرت معصومه(س) به دنبال ولایت و رهبرشان امام رضا(ع) بودند تا ایشان را یاری کنند، همچنین اهدافی که امام رضا(ع) از هجرت خود به ایران داشتند این بود که نسل شیعه را به نوعی در ایران تقویت و گسترش دهند که یکی از بزرگ ترین اقدام هایی بود که حضرت فاطمه معصومه (س) انجام دادند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به بعد ولایت پذیری حضرت معصومه(س) تصریح کرد: زنان باید پیرو ولی خود باشند و بتوانند از این ولایت مداری حضرت معصومه(س) برای خود الگو و اسوه بسازند و پشت سر ولایت حرکت کنند.

وی به یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه(س) که بعد عبادی است، اشاره کرد و گفت: در شهر قم محلی به نام «بیت النور» وجود دارد که در آنجا محل عبادت حضرت معصومه(س) بوده که این نشان دهنده شخصیت کمال یافته عبودیتی ایشان است.

شربیانی به همزمانی حکومتی که با حضرت معصومه(س) برپا بوده اشاره کرد و افزود: در دوران حضرت فاطمه معصومه(س) حکومت عباسیان پا برجا بوده که از حاکمان آن می توان به هارون رشید که قاتل امام موسی بن جعفر(ع) اشاره کرد و بعد از او نیز پسرش امین به حکومت می رسد اما آشفتگی ها و بحران های سیاسی آن زمان، کار را به جایی می رساند که بالاخره مأمون برادر ناتنی امین علیه او قیام می کند و خود خلیفه می شود.

وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) در دوران عمر خود ازدواج نکرد، تصریح کرد: ازدواج نکردن حضرت فاطمه معصومه (س) را از دو بُعد می توان بررسی کرد. بُعد اول، در واقع بُعد معنوی و شخصیت بی همتایی که حضرت داشتند که در آن شرایط و روزگار موردی که هم کفو حضرت معصومه(س) باشد کم بوده و یا به خاطر مسائل سیاسی این اتفاق نیفتاد.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: بعد دوم، حضور امام موسی بن جعفر(ع) در زندان هارون بود، در این شرایط بحران و آشفتگی سیاسی که چنین شخصیتی در زندان است و خانواده وی شدیداً زیر نظر دستگاه حکومتی قرار دارد بالاخره افراد معدودی جرئت می کنند به این خانواده نزدیک شده و با آن ها وصلت کنند که به نوعی وصلت با چنین خانواده هایی در واقع شرایط سیاسی برایشان ایجاد می کرد.

وی اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) یک دختر بود و ارزش یک دختر در جامعه اسلامی، توجه ائمه اطهار(ع) و رسول اکرم(ص) به جنس مؤنث و دختر به قدری اهمیت داشته است که پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «خَیْرُ اوْلادکُمْ الْبَناتُ». بهترین فرزندان شما دختران هستند. زیبایی هایی که در وجود جنس دختر است می تواند تاج افتخاری برای پدر و خانواده باشد که حضرت معصومه(س) با تمام کمالات این افتخار را داشتند که دختر و خواهر «ولی الله» باشند.

شربیانی تصریح کرد: از بعد فرهنگی حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان دختر امامت و ولایت حرکتی داشتند که هم بعد فرهنگی را به عنوان یک خانم در جامعه اسلامی رقم میزد و هم حرکت سیاسی_فرهنگی را بعد از پدر، تحت تعلیم و تربیت امام رضا(ع) قرار گرفتند.

این مدرس حوزه و دانشگاه یادآوری کرد: امام موسی بن جعفر(ع) به دخترانشان وصیت کرده بودند که بدون اجازه امام رضا(ع) وصلت نکنند و با مصلحت او، به انتخاب افراد دست بزنند بنابراین از جهت فرهنگی و حفظ حریم خانوادگی، این مسئله به عنوان یک مسئله فرهنگی در نظر گرفته می شود.

وی اعلام کرد: در بعد تشکیل خانواده هر چقدر دختر خانم و آقا پسرها به این نکته توجه کرده تا با هماهنگی خانواده و زیرنظر آن ها وصلت و ازدواج ها انجام شود به همان اندازه می تواند ارزش وجودی یک دختر را در چشم خانواده ای که به آن ها می پیوندد بیشتر حفظ کند و جایگاه، عزت و آن کمالاتی که یک زن دارد و به خود جرئت نمی دهد که مستقیماً با طرف مقابل بدون مقدمه و اطلاع خانواده ارتباط پیدا کند می تواند یک الگو و اسوه برای دخترخانم ها باشد.

انتهای پیام

نظرات

captcha