بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، خشکی یا قطعی درختان سطح شهر قزوین مساله تازه ای نیست، سال ها است که درختان این شهر بی نفس ادامه می دهند و با خشکی و بی حالی دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، خشکی یا قطعی درختان سطح شهر قزوین مساله تازه ای نیست، سال ها است که درختان این شهر بی نفس ادامه می دهند و با خشکی و بی حالی دست و پنجه نرم می کنند.
شهرداری هر ساله درختان بیشماری را به دلیل خشکی و از ناکارآمدی قطع می کند و هر زمان که خبری در این باره به گوش مردم می رسد، شاید در ذهن خود این سوال را مطرح کنند که آیا قانون حفظ و گسترش فضای سبزی وجود دارد یا اگر وجود دارد تا چه اندازه این قوانین و آیین نامه ها اجرایی می شوند.
بی شک، شهرداری ها یکی از اصلی ترین نهادهایی هستند که می توان انگشت اتهام خشکی یا قطع درختان را به سوی آنها بگیریم، چرا که هر چند وقت یک مرتبه اخباری در خصوص فضای سبز و باغستان قزوین، قطعی و خشک شدن درختان در پارک ها و فضای سبز استان به گوش می رسد.
فضای سبز، یکی از مهمترین فضاها در شهر محسوب می شود که برای رسیدن به توسعه پایدار شهری یک امری ضروری محسوب می شود و از طرف دیگر، کیفیت فضای سبز بسته به درختان سالمی که در هر شهری وجود دارد و متناسب با حجم فیزیکی و نیازهای روانی و بهداشتی و اکولوژیکی شهر بازدهی زیست محیطی بسیار خوبی را فراهم می کند.
کارشناسان معتقدند که وجود فضای سبز و درختان در سطح شهر باعث متعادل شدن دمای هوا و کنترل گرد و غبار و همچنین جذب ارتعاش امواج صوتی به وسیله برگ ها و شاخه های درختان می شود که می تواند در کیفیت زندگی شهرنشینی بسیار موثر عمل کند، اکنون می خواهیم به این موضوع پی ببریم که چرا درختان قزوین حال خوبی ندارند و در این میان شهرداری چه اقداماتی انجام داده است، به همین منظور خبرنگار ایرنا سراغ چند گیاه پزشک، پژوهشگر جنگل ها و مراتع استان و همچنین رییس سازمان فضای سبز شهرداری قزوین رفته تا نظرات آنها را در این باره جویا شود.
مسوول بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع استان قزوین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص دلیل ناخوش احوال بودن درختان سطح شهر قزوین، می گوید: گونه های گیاهی باید متناسب با شرایط زیست منطقه انتخاب شود، اما این موضوع در فضای سبز شهری قزوین به اندازه کافی رعایت نمی شود و همین موضوع باعث می شود که درختان سالمی نداشته باشیم.
سعید رشوند ادامه داد: از طرف دیگر، توجه اصولی و مناسب برای نگهداری درختان در سطح شهر لحاظ نمی شود و سازمان فضای سبز شهرداری بدون توجه و نظارت کافی موجب آفت زدگی، خشکی و از بین رفتن بیشتر درختان شهر قزوین شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه بهترین زمان برای آبیاری درختان در طول شبانه روز، ساعت های خنک است و باید دمای هوا به حدی باشد که درختان را دچار تنش نکند، اینکه فصل تابستان نیز در راه است، آبیاری ها باید به صورت منظم انجام شود، به عبارتی اگر آبیاری ماهانه به دلیل کم آبی و به طور ناگهانی به 2 ماه و یا بیشتر تغییر کند، برای درخت تنش زا خواهد بود.
طاهره سادات علایی، دیگر گیاه پزشک قزوینی است که در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی خشکی و زردی برگ درختان قزوین در فصل بهار به دلیل آبیاری نامنظم بوده که فواصل آبیاری رعایت نشده و دلیل دیگر آن این است که فضای سبز شهرداری از کمبود حضور کارشناس گیاه پزشک و نداشتن نظارت و بررسی دقیق بر خاک، ریشه و آفت های درختان رنج می برد.
وی ادامه می دهد: درخت هر قدر هم تنومد باشد به دلیل آفت و بیماری از بین می رود و زردی و خشکی برگ آن نیز به همین علت است، اگر نظارت مستمر و رسیدگی کافی به درختان سطح شهر صورت نگیرد بی شک شاهد مرگ تدریجی آنها خواهیم بود.
علایی تصریح می کند: این در حالی است که کارشناسان امر بایستی زمان دقیق مبارزه با آفت و بیماری در درختان را مشخص کنند، اینکه در زمان مشخص و به موقع این مبارزات صورت گیرد تا درخت به مرور درمان شود اما متاسفانه در قزوین این موارد نادیده گرفته شده و تنش هایی به درختان وارد شده است.
به گفته این مسوول، زمان آبیاری درختان البته بستگی به خاک نیز دارد اما زمانی که هر 2 هفته یا هر 10 روز یک مرتبه آبیاری صورت می گیرد، این فاصله باید رعایت شود و نباید به دلیل کمبود آب، آبیاری ها به یک مرتبه در هر ماه موکول شود، چرا که در فصول تابستان و تغییرات اقلیمی شاهد تابستان های بسیار گرمی هستیم، این فاصله طولانی در زمان آبیاری درخت تنش ایجاد می کند که همین مساله باعث خشکی آن می شود.
این گیاه پزشک تصریح کرد: آفت و بیماری به درختانی که ضعیف تر هستند حمله می کند و دلیل آن نیز این است که کارشناس گیاه پزشکی نظارت دقیق برروی این موضوع نداشته در حالی که با شروع هر فصل این نظارت ها باید به صورت جدی وجود داشته باشد و موانع و مشکلات بررسی شود.
وی افزود: بیماری درختان اگر در همان زمان اولیه تشخیص داده شود، درمان و رفع آن نیز بسیار زود می تواند اتفاق افتد اما اگر کل درخت دچار آفت و خشکی شود، ضعیف شده و با مصرف سم و کود بسیار زیاد نیز به هیچ عنوان پاسخ نخواهد داد و درخت به مرور از بین می رود.
علایی بیان کرد: اگر امروز بخواهیم درختان قزوین را درمان کنیم باید به صورت دقیق بررسی شود که میزان پیشرفت بیماری درختان در چه حدی است و آیا می شود بهبودی حاصل کرد یا خیر، اما شواهد نشان می دهد که چون درختان شهر سال های سال نادیده گرفته شده اند، به نظر می رسد که درمانی برای آنها نباشد.
به گفته این مسوول، شهرداری قزوین مطالعات تخصصی در زمینه درختان شهر انجام نمی دهد، اینکه نه بودجه ای برای این کار در اختیار قرار داده شود و نه پیگیری خاصی در این زمینه صورت بگیرد، چنین موضوعاتی بسیار آسیب زا بوده و خسارت های فراوانی در نهایت به درختان وارد می شود.
این گیاه پزشک قزوینی با بیان اینکه درختان نبض و نفس شهر هستند و اگر به آن توجهی نشود شهر از نفس می افتد، تصریح کرد: قزوین با وجود داشتن باغستان هزار ساله خود که در ایران بی نظیر است باید بیشتر از اینها قدر درختان و فضای سبز خود را بداند و به آن ارج نهد و در نهایت امیدواریم در این زمینه توجهات بیشتری صورت گیرد.
اما خبرنگار ایرنا برای واکاوی بیشتر خشکی و قطعی درختان در قزوین، سراغ محمدصالح صالحی، مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین رفته تا نظرات وی را در خصوص این اننتقادات جویا شود.
وی اما در پاسخ به انتقادات وارده بر وضعیت خشکی درختان قزوین، اظهار کرد: در حال حاضر زردی برگ درختان چنار در قزوین وجود ندارد و از 2 ماه دیگر نیز خزان آغاز می شود.
وی ادامه داد: درختان قزوین هیچ مشکلی ندارند و در برخی گونه ها همانند زبان گنجشک و چنار به دلیل تغییر اقلیم و خشکسالی، برگ این درختان در فصل تابستان می سوزند و خشک می شود و شهرداری در این رابطه هیچ کم کاری از سوی شهرداری را نمی توان پذیرفت.
صالحی تصریح کرد: چون در فصل باد و باران قرار داریم، تاکنون نتوانسته ایم سمپاشی درختان سطح شهر را انجام دهیم اما این کار به زودی آغاز خواهد شد.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین با این حال اذعان کرد: سالانه حدود 250 درخت خشک شده در قزوین قطع می شود و دلیل آن نیز به سالیان گذشته باز می گردد، کنده این درختان از زمین خارج و با نهال های جوان جایگزین می شوند.
رهاورد:
حالا که از سنوات گذشته تاکنون، سالانه 250 درخت در قزوین بی جان می شود و بی سر و صدا می میرند و بعد قطع می شوند، چطور می شود که این حجم از خشکی درختان و حال نزار آنها را فقط به تغییرات اقلیمی و شرایط آب و هوایی تقلیل داد و از هرگونه کوتاهی شانه خالی کرد؟!
اما این را به خوبی می دانیم که اگر وضعیت رسیدگی به درختان و همچنین فضای سبز شهر قزوین به همین روال پیش برود، درختانی که حتی جایگزین درختان گذشته شده اند نیز سرنوشت درختان گذشته، یعنی خزان در بهار را تجربه خواهند کرد، پس باید توجه لازم را کرد، قبل از آنکه دیر شود.
{{name}}
{{content}}