تحول در آموزش نیازمند مدرسه محوری و معلم محوری است

مدیرکل آموزش وپرورش استان قزوین گفت: تحول در آموزش نیازمند مدرسه محوری و معلم محوری بوده و نقش آفرینی موثر معلمان، راهبرد اصلی ارتقای کیفیت آموزش است.

خبرگزاری تسنیم از قزوین، حسنعلی اصغری، مدیرکل آموزش وپرورش استان قزوین، عصر امروز پنجشنبه 25 اردیبهشت در آیین اختتامیه جشنواره الگوهای برتر تدریس درس "تفکر و سبک زندگی"، با طرحی نو، به میزبانی استان قزوین، با تأکید بر ضرورت تحول در نگاه و نقش آفرینی معلمان و مدیران مدارس، اظهار کرد: تا زمانی که معلم و مدیر صرفاً خود را مأمور اجرای وظایف بدانند و نه مسئول حل مسأله، تغییر معنادار در نظام تعلیم و تربیت رخ نخواهد داد.

وی با اشاره به چالش های امروز نظام آموزشی تصریح کرد: در نظام تصمیم سازی کشور، رویکرد منطقی و مسأله محور هنوز در مدرسه نهادینه نشده است. اگر معلم احساس کند که برای حل مسائل مدرسه مسئول است، روش های نوین را به کار می گیرد و خود را در مقام یک عامل تحول می بیند.

3 محور وزارت آموزش و پرورش برای کیفیت بخشی آموزشی

اصغری با انتقاد از استمرار روش های سنتی در مدیریت و تدریس خاطرنشان کرد: نمی توان با روش های قدیمی، مسائل جدید را حل کرد. تعلیم و تربیت یک فرآیند تعاملی، دوسویه و هدفمند است که باید بر پایه اصول و تفاوت های فردی طراحی شود.

وی با استناد به دیدگاه های بزرگان تعلیم و تربیت افزود: نمی توان بدون داشتن نقشه راه و هدف مشخص، از معلم انتظار ایجاد تحول داشت. معلمی که برای کلاسش چشم انداز ندارد، نمی تواند دانش آموز را برای زندگی آماده کند.

مدیرکل آموزش وپرورش استان، از معلمان به عنوان خط مقدم تحول در نظام آموزشی یاد کرد و گفت: ما خدمتگزار معلمان هستیم. هر زمان که آرامش و اختیار بیشتری به مدرسه و معلم داده شود، نتیجه آن ارتقای کیفیت آموزش و افزایش انگیزه در محیط یادگیری خواهد بود.

وی با تأکید بر لزوم تحول در نظام تعلیم و تربیت گفت: ما در جهانی زندگی می کنیم که هر روز با تغییرات گسترده و پیچیدگی های فزاینده روبه روست. در چنین شرایطی، آموزش وپرورش نیازمند تحولاتی بنیادین است، نه صرفاً تغییرات تدریجی.

اصغری با اشاره به اهمیت مدرسه به عنوان کانون تحول افزود: مدرسه نباید صرفاً مجری سیاست ها باشد بلکه باید در سیاست گذاری و برنامه ریزی نقش آفرین باشد. اگر معلمان و مدیران مدرسه در فرآیند برنامه ریزی مشارکت نداشته باشند، اجرای موفق برنامه ها ممکن نخواهد بود.

وی با بیان اینکه معلمان امروز باید یادگیرندگان مادام العمر باشند، خاطرنشان کرد: هر معلمی که با روش های نوین تدریس و نظریه های جدید یاددهی و یادگیری آشنا نباشد، نمی تواند در تحقق اهداف آموزشی موفق باشد. هدف گذاری دقیق، محتوای جذاب، روش تدریس مؤثر و ارزشیابی کارآمد، چهار رکن اساسی در طراحی برنامه های آموزشی هستند.

اصغری تمرکززدایی را یکی از الزامات تحول در آموزش وپرورش دانست و تأکید کرد: نظام آموزشی زمانی موفق خواهد بود که اقتضائات محیطی را در برنامه ریزی ها لحاظ کند و به مدرسه و معلم قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی بدهد.

در پایان، اصغری از حضور مسئولان کشوری و مهمانان ارجمند در قزوین قدردانی کرده و ابراز امیدواری کرد که این جشنواره ها، گامی مؤثر در راستای تقویت مدرسه محوری در آموزش وپرورش باشد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha