مختوم قلی، شاعر وحدت و حافظ فرهنگ ترکمن است

گرگان- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مختوم قلی فراغی گفت: مخدوم قلی بذر محبت خود را در دل ترکمن ها و فارسی زبانان کاشت و تا امروز در حافظه تاریخی ملت ها زنده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی، عصر پنجشنبه در آئین بزرگداشت سالروز ولادت مختوم قلی فراغی در کنار مزار این شاعر بزرگ ترکمن، با بیان اینکه این مراسم محفل عاشقان این عارف و حکیم است، گفت: برای من بسیار جذاب است که پس از گذشت 300 سال از زندگی مخدوم قلی، همچنان مردم با عشق به این مزار می آیند و فضای مردمی و معنوی بزرگی ایجاد می کنند.

صالحی با تأکید بر پیوند عمیق مردم ایران و ترکمنستان با این شاعر گفت: افرادی که از مناطق مختلف آمده اید تا با اشتیاق در مراسم بزرگداشت این شاعر وحدت شرکت کنید. این اشتیاق، نشان از ریشه عمیق محبت وی در دل مردم دارد.

وی افزود: مختوم قلی شاعر مردم بود، با زبان مردم سخن گفت و اشعارش در قالب ضرب المثل در حافظه تاریخی ترکمن ها و حتی غیر ترکمن ها جا گرفته است. خودش بارها گفته بود اگر شاعری برای مردم نسراید، بهتر است که خاموش بماند.

صالحی مختوم قلی را منادی وحدت دانست و گفت: وی به خوبی پیام حضرت حق را دریافت کرده بود که وحدت، زمینه ساز نزول نعمت های الهی است. در زمانه خود نیز پیام آور اتحاد بود. سیاح مجاری که به منطقه آمد، از 70 شاعر تأثیرگذار ترکمن سخن گفت و اشعار مخدوم قلی را عامل اتحاد مردم معرفی کرد.

به گفته صالحی، مختوم قلی شاعری بود که هیچ گاه از زبانش برای تفرقه استفاده نکرد و صدای وی، صدای وحدت و اتحاد بود.
وی در ادامه به وفاداری این شاعر به حقیقت اشاره کرد و گفت: مخدوم قلی فاصله ای با قدرت هایی که فاصله با حقیقت داشتند، داشت. در شعر وی آمده: بی مهابا گو هر آنچه به فکرت می رسد؛ و این یعنی پایبندی کامل به صداقت و حق گویی است.

وزیر فرهنگ دولت دوازدهم همچنین مختوم قلی را شاعری الهی و اخلاق مدار توصیف کرد و گفت: همچون سعدی، شعر وی مملو از حکمت اخلاقی است و آموزه های انسانی در سروده هایش موج می زند.

صالحی با تأکید بر ارادت ویژه مختوم قلی به اهل بیت ( ع) گفت: قوم ترکمن، فرهنگی سرشار از محبت اهل بیت دارد و مخدوم قلی طلایه دار این فرهنگ است. یاد و نام وی در ایران، گلستان، ترکمنستان و سراسر جهان گرامی و جاودان خواهد ماند.

نظرات

captcha