بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
ایسنا/مازندران نخستین همایش نکوداشت 17 چهره ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه 24 اردی بهشت در تالار مرکزی ساری برگزار شد.
در این همایش از 13 چهره شاخص فرهنگ و هنر مازندران تجلیل شد چهار چهره شاخص و فقید فرهنگ و هنر مازندران نیز گرامی داشته شد.
در این همایش از پیشکسوتان عرصه فیلم و تئاتر مسعود فروتن، خسرو معصومی و حسن دولت آبادی، در عرصه موسیقی عسگری آقاجانیان و محمدرضا اسحاقی، هنرهای تجسمی محمدرضا فراست و فریبرز زرشناس، در شعر و ادبیات استان کیوس گوران و افشین علا، در حوزه رسانه استاد مسیح مهاجری، در فرهنگ عامه حسین اسلامی، جهانگیر نصری اشرفی و سیروس مهدوی به عنوان چهره های ماندگار مازندران تجلیل شد.
همچنین نکوداشت و یادمان زنده یادان محسن متین در عرصه تئاتر، احمد محسن پور در عرصه موسیقی، مرحوم مکرمه قنبری در عرصه هنر و شهید شیخ موسی نظری قاری قرآن، شاعر و خوشنویس نیز در این مراسم برگزار شد.
مسعود فروتن
نویسنده، مجری و کارگردان سینما، تلویزیون و رادیو در شهرستان آمل به دنیا آمد. او جزو نخستین نسل دانش آموختگان کارگردانی تلویزیون از «مدرسه عالی تلویزیون و سینما» است.
«کار کثیف»، «360 درجه»، «آقازاده»، «دلدادگان»، «پدر»، «مادر» و «شاهرگ» تعدادی از فیلم های فروتن هستند. او همچنین نویسنده چندین کتاب و رمان به نام های «از سر دلتنگی»، «ناتمام» و «صندوقچه» است.
مسعود فروتن در مراسم تجلیل خود گفت: من آملی درجه یک هستم، مادری داشتم که به شدت آملی بود. همه را وادار کرده بود به زبان مازندرانی در خانه صحبت کنند. خوشحالم که امروز در دهه هشتم زندگی اینجا حضور دارم.
فروتن اظهار کرد: قصه می نویسم، سفر می روم، می نویسم و می مانم که آملی هستم.
کیوس گوران اوریمی
شاعر و روزنامه نگار توانای سوادکوهی با نام های «میرزعمو» و «کیوس» که از او به عنوان پایه گذار شعرهای انتقادی و اجتماعی به زبان مازندرانی در عصر معاصر یاد می شود. تحصیلاتش را تا مقطع کارشناسی هیدرولوژی (آب شناسی) ادامه داد و به عنوان یکی از مهندسان شرکت آب منطقه ای مازندران سال ها در این عرصه خدمت کرد.
کیوس گوران هم در این مراسم گفت: سپاسگزار حوصله شما هستم که برای تشویق ما شرکت کردید. ماندگارترین چهره این جمع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران است.
حسین اسلامی ساروی
مازندران شناس و پژوهشگر فرهنگ و تاریخ مازندران اهل ساری، از کتاب هایی که به قلم او نگاشته شده می توان به «خاطرات 6 تا 16 سالگی»، «تاریخ دو هزار ساله ساری» و «جغرافیای تاریخی ساری» و «مازندران در تاریخ» اشاره کرد.
حسین اسلامی هم در این مراسم اظهار کرد: ما می گوییم «ته گره» یعنی (خانه ات آباد و دورت بگردم). زبان مازندرانی بیش از 2 هزار گویش دارد. فقط نیمی از واژگان مازندرانی معادل فارسی ندارد که 11 جلد مکتوب شده، به این می گویند زبان توانمند.
وی در اشاره به گستردگی دایره واژگان مازندرانی گفت: ما در مازندرانی می گوییم «شاپ بَزن»، این معادل فارسی ندارد.
این پژوهشگر مازندرانی تصریح کرد: ما مازندرانی ها ابتدا خودمان را ایرانی و بعد مازندرانی می دانیم.
محمدرضا اسحاقی گرجی
تنها بازمانده خنیاگران موسیقی مازندران، نوازنده سازنده دوتار و سرپرست گروه موسیقی مشتاق در بهشهر متولد شد.
از آثار اسحاقی می توان به «شبی به نغمه و نوا»، «گوسان پارسی»، «رقص های مازندران»، «سوزگلام»، «زلف شه»، «منظومه های روایی تبری حماسی، آیینی و عاشقانه ها» اشاره کرد.
محمدرضا اسحاقی به عنوان گنجینه زنده بشری نیز در این مراسم گفت: آوازهای مختلفی داریم مانند امیری، کتولی و غیره اما بهترین آنها هرایی است.
وی سپس برای دقایقی آوازی هرایی برای مخاطبان اجرا کرد.
خسرو معصومی
کارگردان و نویسنده اهل بهشهر، نخستین فیلم سینمایی خود را سال 1365 با نام «ملاقات» ساخت. از مهم ترین آثار «خسرو معصومی» می توان به کارگردانی سریال «داستان یک شهر»، سریال «بچه های بهشت» و فیلم سینمایی «باد در علفزار می پیچد» اشاره کرد.
خسرو معصومی هم در این مراسم دقایقی با مدعوین صحبت کرد و گفت: ادبیات معاصر ایران وامدار شاعر بزرگ ما نیما یوشیج است.
وی افزود: دورخیز کردم برای ساخت سریال 13 قسمتی و فیلم سینمایی از زندگی نیما یوشیج.
این پیشکسوت سینما و تئاتر اظهار کرد: از مسئولان وقت تقاضا کردم تا پیش از آن که کشورهای دیگر ادعای مالکیت نیما را کنند اقدام کنیم.
معصومی گفت: از استاندار مازندران خواهش می کنم اگر قرار است سریال طنز ساخته شود جلوی سریال هایی مانند پایتخت گرفته شود.
حسن دولت آبادی
نویسنده، کارگردان، بازیگر و پژوهشگر مازندرانی هنرهای نمایشی در ساری چشم به جهان گشود. در کارنامه او نگارش بیش از 30 نمایشنامه دیده می شود. دست کم 19 نمایشنامه از آثار او نیز تاکنون در قالب کتاب منتشر شده است.
حسن دولت آبادی از دیگر چهره های ماندگار مراسم هفت بحر هنر بود و گفت: خوشحالم وزیری از بدنه فرهنگ داریم که نیاز به توجیه ایشان در حوزه فرهنگ و هنر نیست.
وی با ابراز خرسندی، افزود: خوشحالم که اقبال حضور جدی و مسئولانه در تمام رخدادهای فرهنگی را داشته ام.
دولت آبادی خطاب به مسئولان این مراسم، تصریح کرد: چند پیشنهاد دارم، نخست ساخت بیمارستان برای اهالی فرهنگ و هنر است. ما هنرمندان، اهل قلم و اندیشه مشاوران رایگان مدیران اجرایی هستیم اما تلاش آنها مردم را راضی نمی کند اما ما که می توانیم رضایت مردم را جلب کنیم. همه ی فعالیت های ما برای ساختن کشورمان است و کمک می کنیم تا مسئولان مشکلات را ببینند.
این هنرمند مازندرانی یادآور شد: شهرستان ها گنج هنر هستند، در جشنواره ها تعداد زیادی از گروه ها از شهرستان ها هستند که باید نگاه ویژه به آنها داشت.
مسیح مهاجری
سیاستمدار و روحانی شناخته شده عرصه رسانه کشور، در روستای کاظم کلا از توبع شهرستان عباس آباد به دنیا آمد. مهاجری که یکی از بازماندگان حادثه تروریستی بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر 1360 است، در دولت های آیت الله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی معاون رئیس جمهور بود.
او از سال 1360 تا کنون بیش از چهار دهه است که مدیرمسوولی روزنامه جمهوری اسلامی را بر عهده دارد و از سال 1383 نیز ریاست هیئت مدیره خبرگزاری قدس به او سپرده شده است.
مهاجری در این مراسم اظهار کرد: افتخار می کنم در جمع هم ولایتی های خودم هستم، وقتی تماس گرفتند گفتم افراد زیادی شایسته این عنوان هستند، اینجا نیامدم با این نیت که تکریم شوم، آمدم تا اصحاب رسانه را تکریم کنم.
وی افزود: برای اصحاب فرهنگ، هنر و ادب نیز احترام بسیاری قائلم، اما اصحاب رسانه انعکاس دهنده همه فعالیت ها هستند، دوران سختی برای رسانه ها است و باید قدردان آنها باشیم.
مسیح مهاجرانی از وزیر فرهنگ و ارشاد درخواست کرد برای کمک به ویژه بیمه و حل مشکلات اهالی رسانه تلاش کند، اگرچه تلاشگرند اما امیدوارم بیش از این تلاش کنند.
وی یادآور شد: صندوق اعتباری هنر برای رسانه هم باشد چراکه رسانه مظلوم است، به رسانه های مظلوم زمان ما کمک کنند.
محمدزمان فراست
استاد هنر خوشنویسی زاده شهرستان بابل دانش آموخته رشته روان شناسی و علوم تربیتی از دانشگاه تهران، بازنشسته فرهنگی و پژوهشگر ادبیات است و بیش از 20 جلد کتاب و مقاله ادبی تالیف کرد.
فراست پایه گذار انجمن خوشنویسان بابل است و سال 1400 نشان درجه 2 هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این استاد خوشنویسی اهدا شد.
فریبرز زرشناس
هنرمند و نقاش پیشکسوت اهل آمل، در سال 1381 نگارخانه «زر» را به عنوان نخستین نگارخانه مازندران در آمل تاسیس کرد.
حضور در اکسپوی چین، نمایشگاه بین المللی جهان اسلام، نمایشگاه بهار ایرانی در موزه هنرهای معاصر، دوسالانه موزه هنرهای معاصر تهران، اکسپوی موزه هنرهای معاصر و تالار وحدت، شرکت در نمایشگاه گروهی در کره جنوبی و داوری و حضور فعال در بیش از 100 نمایشگاه انفرادی و گروهی ملی و بین المللی بخشی از فعالیت های هنری این نقاش شناخته شده اهل آمل است.
سیروس مهدوی
نویسنده پژوهشگر برجسته مازندرانی در آمل متولد شد با انتشار فصلنامه «اباختر» گام مهمی در انتشار پژوهش های مرتبط با فرهنگ و تاریخ منطقه برداشت.
افشین علا
شاعر شناخته شده اهل مازندران در شهرستان نور به دنیا آمد. عمده تالیفات او در زمینه شعر کودک و نوجوان است. از آثارش می توان به کتاب های «کودکانه ها و غزل»، «گل صد برگ و تانک»، «خاطرات مه گرفته»، «بازنویسی تذکره الاولیای عطار»، «بلدم شعر بگویم»، «نسیم دختر باد» و «یک سبد بوی بهار» اشاره کرد.
جهانگیر نصری اشرفی
پژوهشگر عرصه فرهنگ و موسیقی، شاعر و دانشنامه نویس، قوم شناس، مردم نگار و اتنوموزیکولوگ شناخته شده مازندرانی در بهشهر متولد شد. «فرهنگ واژگان تبری»، «نمایش موسیقی در ایران»، «وازیگاه»، «تاریخ ادبیات و هنر ایران»، «از آیین تا نمایش»، «بررسی موضوعات آیینی، نمایشی و موسیقایی ایران»، «کوچ؛ بررسی موسیقی اقوام و عشایر ایران»، «خنیاگران نورزوی، نوروزخوانی در فرهنگ ایران و ماورالنهر»، «رسم ها، نقل ها، آیین ها و نمایش های مازندران» و «دانشنامه تبرستان» برخی از آثار ارزشمندی هستند که با تلاش نصری اشرفی تدوین و تالیف شده اند.
عسگری آقاجانیان میری
خواننده و مدرس پیشکسوت آواز ایرانی متولد شهرستان بابلسر است. آقاجانیان در عرصه موسیقی مروج سبک اصفهان و پیشکسوت تعلیم آواز در استان مازندران است.
زنده یاد احمد محسن پور
پژوهشگر موسیقی بومی، آهنگساز، نوازنده و مؤسس فرهنگخانه مازندران و گروه «شِواش» متولد شهرستان قائمشهر، زنده یاد محسن پور برای نخستین بار در مازندران با استفاده از سازهای بومی، به تولید و انتشار آثار شنیداری و دیداری موسیقی پرداخت. از آثار او می توان به آلبوم های ماندگار «ماه تتی»، «افتاب ته»، «اساره سو» و «شوار» اشاره کرد.
زنده یاد محسن متین
محسن متین هنرمند پیشکسوت تنکابنی، یکی از هنرمندان نسل نخست تئاتر مازندران بود.
نویسندگی و کارگردانی نمایش های «دو دیوانه»، «عمو زنجیر باف»، «جهنم» و کارگردانی نمایش های «کاکوی»، «چوب دست های ورزیل»، «خروج»، «ماه شکسته» و «نی لبک شکسته» در کارنامه عمر هنری او ثبت شده است.
زنده یاد مکرمه قنبری
بانوی نقاشِ مازندرانی اهل شهرستان بابل، سواد خواندن و نوشتن نداشت، برای نخستین بار روی سنگی با گِل طرحی از گاو کشید و کم کم دیوارها و درهای خانه و حتی روی سطح کدوها محل ثبت نگاره های ذهنی اش شدند. آثاری منحصربه فرد در سبک پست مدرن که با پیگیری های پسرش به سرعت مورد توجه مجامع هنری قرار گرفتند.
شهید شیخ موسی نظری
هنرمند شهید شیخ موسی نظری، از توابع شهرستان نکا متولد شد. او علاوه بر فعالیت های مبارزاتی در دوران پیش از انقلاب و حضور پررنگ در دوران دفاع مقدس، فعالیت های فرهنگی پررنگی نیز در محل زندگی اش داشت.
این فعال قرآنی در سال 1364 در منطقه فاو و عملیات والفجر هشت به شهادت رسید.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}