گسترش و تقویت مشاغل خانگی برای زنان تحت پوشش سازمان بهزیستی

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی گفت: این سازمان با بهره گیری از تجربیات جهانی و بومی سازی الگوها، در حال تدوین سند توانمندسازی با تمرکز بر ایجاد اشتغال پایدار برای زنان سرپرست خانوار است.

خبرگزاری تسنیم، آرزو ذکایی فر، سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی، امروز در مراسم امضای تفاهم نامه با شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت مقوله توانمندسازی در سیاست ها و برنامه های سازمان بهزیستی گفت: یکی از فعالیت های اصلی و نقاط قوت سازمان بهزیستی، موضوع توانمندسازی، به ویژه در حوزه اجتماعی، است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی افزود: در گروه های هدف سازمان، موضوعاتی مانند خروج از چرخه فقر، ایجاد اشتغال پایدار، ارتقای کیفیت زندگی، دستیابی به درآمد مستمر و توانمندسازی افراد و جامعه هدف همواره مدنظر بوده است.

ذکایی فر تأکید کرد: سیاست های سازمان بهزیستی همواره معطوف به رشد قابلیت های فردی افراد و نیز توانمندسازی جامعه هدف، به ویژه بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، بوده است.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی با اشاره به تجارب کشورهای منطقه گفت: در کشورهایی مانند چین، بنگلادش، پاکستان و هند نیز تجربه های متنوعی در حوزه خروج از فقر و ایجاد اشتغال پایدار، به ویژه در مناطق روستایی، صورت گرفته است. بر همین اساس، سازمان بهزیستی نیز بیش از 20 سال است که در این زمینه فعالیت می کند و الگوهای مختلفی را با تمرکز بر اشتغال بانوان طراحی و اجرا کرده است.

ذکایی فر افزود: سازمان بهزیستی فعالیت های متعددی را در حوزه اشتغال زنان دنبال می کند؛ از جمله گروه های همیار زنان سرپرست خانوار که بیش از 1600 گروه از این دست در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: یکی از الگوهای نوینی که در بسیاری از کشورها تجربه شده و موفقیت آمیز بوده، موضوع خدمات مالی خرد با رویکرد پیوندی است؛ به ویژه در مناطق روستایی و کم برخوردار. هدف از این خدمات آن است که زنان یاد بگیرند چگونه اقتصاد خرد را مدیریت کنند، منابع جذب کنند، سرمایه گذاری داشته باشند و در نتیجه، معیشت و کیفیت زندگی خود را ارتقا دهند.

ذکایی فر با ارائه آماری از فعالیت گروه های مالی خرد گفت: در حال حاضر، بیش از 5000 گروه در سطح کشور، به ویژه در روستاها، فعالیت می کنند که 93 درصد آن ها را زنان تشکیل می دهند.

وی افزود: به تازگی، در سفر به استان خراسان رضوی و بازدید از یکی از این گروه ها در روستای شادان شهرستان نیشابور، مشاهده کردیم که بانوان روستایی چگونه از دل خانه ها بیرون آمده و گروه هایی تشکیل داده اند که حتی بهتر از برخی بانک ها امور مالی را مدیریت می کنند؛ از ارائه وام درون گروهی گرفته تا ایجاد اشتغال در روستا و مشارکت در فعالیت های اجتماعی.

ذکایی فر تأکید کرد: همه آنچه درباره توانمندسازی گفته می شود ـ از شروع با آموزش و گروه سازی تا رسیدن به پایداری، استقلال و تعامل فعال با جامعه ـ در این نمونه ها به خوبی محقق شده است.

وی گفت: نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود، مسئله زیست بوم اشتغال است. ما در بسیاری از استان ها ظرفیت های مناسبی داریم؛ برخی استان ها قطب پوشاک هستند، برخی دیگر قطب کشاورزی یا صنعت. اما آنچه مغفول مانده، توجه نظام مند به این ظرفیت های منطقه ای است.

ذکایی فر افزود: در همین راستا، یکی از برنامه های محوری سازمان در سال جاری، ایجاد، گسترش و تقویت مشاغل خانگی خانواده محور است؛ به گونه ای که بانوان، در کنار ایفای نقش های مادری و زنانگی، بتوانند سهم مؤثری نیز در تولید و اقتصاد کشور ایفا کنند.

46 درصد جمعیت ایران در سال 1445 بالای 60 سال دارند

وی در پایان خاطرنشان کرد: سند توانمندسازی سازمان بهزیستی نیز در حال تدوین است که تمرکز آن بر توانمندسازی پایدار، ایجاد اشتغال برای بانوان سرپرست خانوار و سایر گروه های هدف سازمان خواهد بود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha