مدیر اداره اشتغال و کارآفرینی جهاددانشگاهی قم:

محدودیت دسترسی به بازارهای فروش؛ چالش فعالان مشاغل خانگی

ایسنا/قم مدیر اداره اشتغال و کارآفرینی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم گفت: مهم ترین چالش پیش روی فعالان مشاغل خانگی محدودیت در دسترسی به بازارهای فروش است.

مریم سید آبادی مدیر اداره اشتغال و کارآفرینی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم امروز 22 اردیبهشت به مناسبت روز مشاغل خانگی و تولید خانواده محور گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی علمی و توسعه گرا، توسعه مشاغل خانگی را یکی از محورهای مهم توانمندسازی اقتصادی اقشار مختلف، به ویژه زنان و جوانان، می داند. در این مسیر، هدف ما فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای ایجاد اشتغال پایدار، تقویت زنجیره های ارزش در حوزه مشاغل خانگی و توانمندسازی شاغلین از طریق آموزش های تخصصی و مشاوره است.

وی با اشاره به چالش های پیش روی فعالان مشاغل خانگی اشاره کرد: مهم ترین و چالش برانگیزترین مورد محدودیت در دسترسی به بازارهای فروش، نداشتن بیمه و پوشش حمایت و در نتیجه عدم امنیت شغلی، عدم آشنایی با مهارت های کسب و کار (بازاریابی و فروش)، کمبود سرمایه برای شروع فعالیت و عدم دسترسی به تامین منابع مالی مناسب، موانع قانونی برای رسمی سازی فعالیت ها هستند.

سید آبادی گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی علمی، توسعه گرا و حمایتی، و نیز مجری طرح های ملی مانند طرح توسعه مشاغل خانگی، طرح توانمندسازی اقتصادی خانوارها، با هدف ایجاد اشتغال پایدار و تقویت اقتصاد خانواده ها در استان فعالیت می کند. رویکرد ما مبتنی بر شناسایی ظرفیت های بومی، توانمندسازی متقاضیان از طریق آموزش های تخصصی و مدیریتی، و حمایت همه جانبه در فرآیند ورود به بازار کار است.

وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک های عامل، و صندوق های حمایتی، بسترهایی را برای معرفی افراد واجد شرایط به بانک ها فراهم کرده است. در این روند، پس از تأیید صلاحیت و بررسی طرح کسب وکار افراد، آن ها برای دریافت تسهیلات کم بهره به بانک های عامل مربوطه معرفی می شوند. همچنین با مشاوره های تخصصی در زمینه تدوین طرح توجیهی، شفاف سازی هزینه ها و سوددهی، شانس موفقیت در دریافت تسهیلات را افزایش می دهیم.

سید آبادی افزود: مشاغل خانگی به دلیل نیاز کم به سرمایه اولیه برای شروع کسب وکار، انعطاف پذیری در زمان و مکان، و امکان فعالیت خانوادگی، نقش مهمی در کاهش بیکاری به ویژه در مناطق روستایی و کم تر برخوردار دارند. این مشاغل از مهاجرت به شهرها جلوگیری کرده و زمینه ساز توسعه متوازن محلی و منطقه ای می شوند. مشاغل خانگی نقش اساسی در اشتغال زایی به ویژه برای زنان، جوانان، سالمندان، افراد دارای معلولیت و ساکنان مناطق کمتر برخوردار، فرصت های شغلی مناسبی فراهم می کند.

مدیر اداره اشتغال و کارآفرینی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم  اضافه کرد: کمک به اقتصاد خانواده و افزایش درآمد خانوار و ارتقای سطح معیشت از مزایای مستقیم این مشاغل است. توسعه مشاغل خانگی به تقویت بازارهای محلی، ایجاد شبکه های تولید خرد و توزیع منطقه ای منجر می شود.

سید آبادی در پایان بیان کرد: مشاغل خانگی علاوه بر اینکه در راستای اقتصاد مقاومتی قرار دارند، نقش بسیار مهمی در تاب آوری اقتصادی خانوارها از جمله: کاهش مهاجرت از روستاها و کمک به مهاجرت معکوس، کاهش نرخ بیکاری و ارتقای امنیت اقتصادی و افزایش سرمایه اجتماعی ایفا می کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha