جهش صادراتی سیب زمینی گلستان؛ پایانی بر زیان کشاورزان

به گزارش ایرنا،سیب زمینی گلستان، با کیفیت بی نظیر و استانداردهای جهانی، آماده است تا نه تنها بازارهای داخلی، بلکه عرصه های بین المللی را فتح کند و رونق اقتصادی را به مزارع این استان شمالی بازگرداند.

به گزارش ایرنا،سیب زمینی گلستان، با کیفیت بی نظیر و استانداردهای جهانی، آماده است تا نه تنها بازارهای داخلی، بلکه عرصه های بین المللی را فتح کند و رونق اقتصادی را به مزارع این استان شمالی بازگرداند.

در تحولی بزرگ برای سیب زمینی کاران گلستان، موانع صادرات این محصول استراتژیک از استان برداشته شد. رمضان مقصودلو، رئیس انجمن سیب زمینی کاران گلستان، روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد: در نشست کارگروه توسعه صادرات استان، تصمیمات کلیدی برای تسهیل صادرات سیب زمینی اتخاذ شد. پیش بینی می کنیم سال زراعی جاری با ثبات قیمت و حتی افزایش آن در زمان برداشت، نویدبخش رونق اقتصادی برای کشاورزان باشد.

وی افزود: کشاورزان علاقه مند به صادرات باید برای نمونه برداری و دریافت گواهی قرنطینه به کلینیک های گیاه پزشکی استان مراجعه کنند.

محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، در سفر اخیر خود به گلستان، با تأکید بر رفع محدودیت های صادراتی، اعلام کرد: صادرات سیب زمینی ممنوع نیست و هرگونه مانع تراشی در این مسیر، تخلف محسوب می شود. با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

این اظهارات در پاسخ به گلایه های انجمن سیب زمینی کاران از زیان های ناشی از ممنوعیت های مقطعی صادرات مطرح شد.

برداشت بهاره سیب زمینی از مزارع گلستان، به ویژه در منطقه سرخنکلاته گرگان، قطب تولید این محصول، از چند روز پیش آغاز شده و تا یک ماه ادامه خواهد داشت.

سیب زمینی مرغوب گلستان با بسته بندی کارتنی و با قیمت پایه 250 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم در بازار معامله می شود. این محصول به دلیل کیفیت بالا و تازگی، عمدتاً برای مصرف تازه خوری عرضه می شود.

به گزارش علی اکبر مهقانی نوده، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان، در سال زراعی جاری، حدود 6 هزار و 250 هکتار از اراضی استان زیر کشت سیب زمینی رفته است.

برآوردها نشان می دهد که از این سطح زیرکشت، 150 هزار تن محصول برداشت خواهد شد. گلستان با کشت سالانه حدود هشت هزار هکتار سیب زمینی در فصول بهار و پاییز، یکی از قطب های اصلی تولید این محصول در کشور به شمار می رود.

محمدرضا پهلوان راد، رئیس بخش خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان، پیش تر به ایرنا گفته بود: سیب زمینی گلستان به دلیل کیفیت برتر و میزان نیترات بسیار پایین تر از حد مجاز (250 میلی گرم بر کیلوگرم)، از نظر سلامت و کیفیت در جایگاه ممتازی قرار دارد.

نظرات

captcha