بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
تغییر ساعت مدارس به شش صبح باعث مشکلات و چالش هایی برای خانواده ها و دانش آموزان شد که صدای گلایه مردم همدان را از این طرح بلند کرده است.
تصویب طرح آغاز ساعت مدارس از شش صبح به ویژه در برخی مدارس استان همدان که در مناطق دور افتاده و محروم قرار دارد با واکنش های مختلفی همراه شده است.
این طرح ناقص اگر ادامه یابد قطعا در آینده مشکلات و چالش های جسمی و روانی برای دانش آموزان ایجاد خواهد کرد که خواب ناکافی و تأثیر آن بر سلامت جسمی یکی از اصلی ترین چالش های این طرح، است.
مطالعات نشان داده است که نیاز روزانه دانش آموزان به خواب به ویژه در سنین مدرسه، حدود 8 تا 10 ساعت است.
از همین رو تغییر ساعت مدارس به شش صبح باعث می شود که بسیاری از دانش آموزان نتوانند به میزان کافی بخوابند و این کم خوابی می تواند منجر به مشکلات جسمی مختلفی مانند ضعف سیستم ایمنی، کاهش توانایی یادگیری، خستگی مزمن و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف گردد.
در همین زمینه مشاوره ارشد حوزه کودک و نوجوان گفت: کمبود خواب به طور مستقیم بر روان دانش آموزان تأثیر منفی می گذارد.
محمود یوسفی در گفت و گو با تسنیم گفت: خستگی مفرط و بی حوصلگی می تواند باعث کاهش تمرکز و اختلالات رفتاری مانند افزایش اضطراب، افسردگی و اضطراب اجتماعی شود.
وی افزود: این تغییر ساعت به ویژه برای دانش آموزان نوجوان که دچار تغییرات هورمونی هستند، مشکلات بیشتری را ایجاد می کند و ممکن است باعث اختلال در رشد روانی آنها گردد.
تغییر مسیر عقربه های ساعت بر روال زندگی خانواده ها
این کارشناس حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه این تغییر ساعت، فشار زیادی را به والدین وارد می کند، گفت: برای خانواده هایی که فرزندانشان در مقاطع ابتدایی و راهنمایی هستند، این تغییر به معنای بر هم خوردن روال روزمره خانواده، بیدار کردن زودهنگام فرزندان و آماده کردن آنها برای مدرسه در ساعات غیرمعمول است.
یوسفی تاکید کرد: این مشکل به ویژه برای خانواده هایی که والدین شاغل دارند، شدت بیشتری پیدا می کند و باعث می شود که بسیاری از آنها برای رساندن فرزند خود به مدرسه، وقت زیادی از دست بدهند.
وی با بیان اینکه با شروع ساعت مدارس در ساعات اولیه صبح، معمولاً فرزند و والدین به سختی زمانی برای تعامل و گذراندن وقت با یکدیگر پیدا می کنند، عنوان کرد: این مسئله می تواند باعث کاهش کیفیت روابط خانوادگی شود و مشکلات اجتماعی بیشتری را در خانواده ها ایجاد کند.
کاهش کیفیت یادگیری و پایین آمدن ضریب آموزشی کلاس های درسی
یک معلم مقطع ابتدایی نیز گفت: دانش آموزان به ویژه در مقطع دبستان و ابتدایی توان جسمی برای تحمل خواب ناکافی ندارند در نتیجه ، قادر به تمرکز و یادگیری مؤثر نیستند.
مریم زاکانی در گفت و گو با تسنیم بیان کرد: این مسئله می تواند موجب افت تحصیلی و کاهش بازدهی در فرآیند آموزشی شود.
وی تاکید کرد: همچنین، به دلیل خواب آلودگی و خستگی در ساعات اولیه مدرسه، ممکن است دانش آموزان نتوانند به درستی مطالب را جذب کنند و از این رو کیفیت آموزش به شدت کاهش یابد.
این معلم مقطع ابتدایی با بیان اینکه معلمان نیز ممکن است با چالش هایی در مدیریت کلاس های خود مواجه شوند، بیان کرد: کلاس های اول صبح می توانند برای دانش آموزانی که هنوز انرژی کافی برای یادگیری ندارند، محیطی کم تحرک و بی اثر ایجاد کنند و این امر می تواند بر کیفیت تدریس و درک مطالب توسط دانش آموزان تأثیر منفی بگذارد.
این شرایط در حالی است که بسیاری از خانواده ها به ویژه در مناطق محروم از ساعت آغازین مدرسه ها، که معمولاً از ساعت شش صبح است، گلایه دارند.
ربابه معتمد، مادر دو دانش آموز در مقطع ابتدایی به خبرنگار ما گفت: این تغییر ساعت برای والدین و حتی خود دانش آموزان چالش ساز است، زیرا بیشتر آن ها به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی و مشکلات حمل و نقل، نمی توانند به موقع فرزندان خود را آماده کنند.
وی افزود: در مناطقی مانند منطقه ما بسیاری از والدین به علت شرایط اقتصادی سخت، مجبورند صبح زود به کار بروند و خود نیز درگیر مشکلات زندگی روزمره هستند و این مسئله باعث می شود که نتوانند به طور کامل به نیازهای فرزندان خود برای آمادگی به مدرسه پاسخ دهند.
این شهروند همدانی همچنین عنوان کرد: در بسیاری از این مناطق، امکانات حمل و نقل عمومی محدود است و ما مجبوریم با مشکلات زیادی از جمله ازدحام، کمبود اتوبوس های مدرسه یا مسیرهای ناامن بچه ها را به مدرسه برسانیم.
وی افزود: بسیاری از کودکان نیز به دلیل این شرایط نمی توانند به موقع به مدرسه برسند علاوه بر این، بسیاری از کودکان در این مناطق به دلیل شرایط سخت زندگی و فقر، نیازمند ساعات خواب کافی هستند و زود بیدار شدن در ساعت شش صبح می تواند به سلامت جسمی و روانی آن ها آسیب بزند.
یکی دیگر از والدین دانش آموزان در همدان معتقد است که ساعت های اولیه شروع مدارس باید متناسب با شرایط خانواده ها و واقعیت های اجتماعی و مناطق مسکونی آنان تنظیم شود تا کودکان بتوانند به بهترین نحو از فرصت های آموزشی بهره مند شوند.
مراد طاهری به خبرنگار ما گفت: خواهش ما این است صدای ما را به گوش مسئولان برسانید تا بدانند که بسیاری از خانواده ها خواهان تغییرات در ساعت آغازین مدارس و ایجاد شرایط مناسب تر برای آموزش و پرورش فرزندان خود هستند.
وی تاکید کرد: تغییر ساعت مدارس به شش صبح می تواند باعث بروز مشکلاتی در حمل ونقل دانش آموزان شود به طوریکه بسیاری از دانش آموزان به ویژه در مناطق حومه ای و دورافتاده، به وسایل نقلیه عمومی یا سرویس های مدرسه برای رسیدن به مدرسه نیاز دارند و ساعت اولیه صبح ممکن است باعث شود که بسیاری از این وسایل نقلیه نتوانند به موقع دانش آموزان را به مدرسه برسانند و این موضوع منجر به تاخیر و مشکلات رفت و آمد شود.
این شهروند همدانی همچنین بیان کرد: در بسیاری از مدارس، زیرساخت ها و تجهیزات به گونه ای طراحی شده که برای ساعات معمول مدرسه مناسب هستند و تغییر ساعت مدارس به شش صبح ممکن است نیاز به تغییرات در برنامه ریزی ها، ساخت و سازها و تجهیزاتی مانند سیستم های گرمایشی و سرمایشی مدارس داشته باشد که خود هزینه بر و زمان بر خواهد بود.
به گزارش تسنیم، تغییر ساعت مدارس به شش صبح به نظر می رسد که با مشکلات و چالش های زیادی برای دانش آموزان، خانواده ها و سیستم آموزشی کشور و به تبع آن استان همدان همراه شده است.
این تغییر نه تنها بر سلامت جسمی و روانی دانش آموزان تأثیر منفی می گذارد، بلکه مشکلات اجتماعی، خانوادگی و زیرساختی نیز به دنبال دارد.
بر همین اساس به نظر می رسد برای پیاده سازی این طرح، نیاز به بررسی دقیق تر و جامع تری وجود دارد تا بتوان به راهکارهای مؤثرتر و مناسب تر برای رفع مشکلات پرداخت.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}