بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: ایران در بین 9 کشور خلیج فارس از نظر سرمایه گذاری بنادر یکی مانده به آخر و کل ظرفیت سرمایه گذاری کشور ما به اندازه دومین بندر بزرگ قطر است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهدی پندار در مراسم افتتاحیه سومین همایش بین المللی علوم دریایی با رویکرد اقتصاد دریاپایه و سیستم های پایدار انرژی که امروز سه شنبه 23 اردیبشهت در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: اقتصاد کشورها نشانه توانایی آنها در زمینه حکمرانی کشورها است. کشورهایی که اقتصاد برتر و پایدار دارند از همه ظرفیت های خود از جمله ظرفیت های آبی استفاده می کنند.
وی با اشاره به مزیت های کشور گفت: 5 هزار و 800 کیلومتر مرز آبی ایران، مزیت تجارت و ترانزیت، وجود کشورهایی در همسایگی که دسترسی محدود به آب های آزاد دارند، دسترسی کشور به اقیانوس هند، از جمله مزیت های دریایی کشور است که به دلایل مختلف از این ظرفیت استفاده نکردیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار کرد: توسعه دریامحور یک رویکرد نوین است که باید از مزیت های نسبی آن استفاده کنیم. این یک نگاه جدید در برنامه های توسعه است.
وی با اشاره به تعریف اقتصاد دریامحور گفت: استفاده پایدار از ظرفیت آبی برای رشد اقتصاد بهبود وضعیت اقتصادی، حمل و نقل، ترانزیت لجستیک، خدمات بندری، گردشگری دریایی، ساخت و بازسازی کشتی ها، شیلات، حفاظت از محیط زیست دریایی و . .. محورهای مهم در اقتصاد دریامحور است.
پندار با بیان اینکه ابلاغ سیاست های دریامحور فصل جدیدی در سیاست های کشور ایجاد کرد؛ گفت: در آبان 1403 این سیاست ها توسط رهبری ابلاغ شد و در برنامه هفتم پیشرفت نیز به اقتصاد دریامحور پرداخته شد.
وی خاطر نشان کرد: از سال ها پیش مطالعات آمایش سرزمین به این تاکید داشتند که باید به سمت دریامحوری حرکت کنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه باید نگاه توسعه ما بازگشت به دریا باشد، گفت: امروزه در دنیا 65 تا 70 درصد جمعیت در فاصله 60 کیلومتری دریا حضور دارند، در ایران این میزان 12 درصد است و در جنوب کشور 5 درصد از جمعیت در این فاصله قرار دارند. باید در یک دوره 20 ساله این اسکان جمعیت اتفاق بیفتد.
پندار با اشاره به ظرفیت بندرهای ایران و مقایسه آن با کشورهای منطقه گفت: یکی از چالش های اساسی بنادر، چالش جذب سرمایه گذاری است. ایران در بین 9 کشور خلیج فارس از نظر سرمایه گذاری یکی مانده به آخر است و در رتبه بندی قبل از یمن قرار گرفته ایم. سهم ایران در سرمایه گذاری بنادر کم تر از 2 درصد است و کل ظرفیت سرمایه گذاری کشور ما به اندازه دومین بندر بزرگ قطر است.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور تاکید دارد که دانشگاه ها در حل مسائل کلان کشور سهم ایفا کنند، گفت: امروز خواسته ایشان تبدیل به یک تفاهم نامه شده است. دانشگاه تهران در توسعه حوزه اقتصاد دریامحور نقش زیادی دارد.
وی اظهار کرد: دستگاه های مختلفی در زمینه دریا محور حرکت می کنند ولی ما باید به سمت یکپارچگی برویم. تعلل در زمینه ظرفیت های دریامحور ممکن است باعث از دست رفتن همه مزیت های کشور در این زمینه می شود.
{{name}}
{{content}}