تکاپوی کمباین ها در ایلام برای برداشت خوشه های گندم و جو

به گزارش ایرنا، امروزه به مدد فناروی های نوین بشری، دیگر خبری از برداشت سنتی به شیوه دستی نیست و کشاورزان با ابزارهایی مانند کمباین و دروگر محصول خود را برداشت می کنند.

به گزارش ایرنا، امروزه به مدد فناروی های نوین بشری، دیگر خبری از برداشت سنتی به شیوه دستی نیست و کشاورزان با ابزارهایی مانند کمباین و دروگر محصول خود را برداشت می کنند.

کمباین های غول پیکر یکی از مهمترین ماشین های حوزه کشاورزی هستند که بخش عمده برداشت محصول گندم و جو کشاورزان را انجام می دهند.

استان ایلام با وجود گستره نه چندان زیاد زمین های کشاورزی، یکی از مهمترین قطب های تولید گندم باکیفیت در کشور است و در زمره استان های برتر در این زمینه قرار دارد و با این وجود همواره در فصل برداشت محصول با مشکل کمبود کمباین مواجه است و تعداد کمباین های بومی استان جوابگوی کشاورزان نیست.

بنابراین همه ساله با تدبیر و پیگیری سازمان جهادکشاورزی افزون بر به کارگیری کمباین های بومی، تعداد زیادی کمباین از دیگر استان های کشور به ایلام وارد می شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاروزی استان ایلام در این زمینه گفت که به طور معمول حدود 700 دستگاه کمباین بومی و مهاجر برداشت غلات و دانه های روغنی استان را در فصل برداشت به انجام می رسانند.

حشمت اله زرین جوب افزود که شمار کمباین های بومی استان192 دستگاه و تعداد دروگرهای غلات نیز 155 دستگاه است.

وی بیان کرد که اکنون 317 دستگاه کمباین در دهلران، 36 دستگاه در آبدانان و 70 دستگاه نیز در مهران به برداشت غلات مشغول هستند.

زرین جوب ادامه داد: کمباین های مهاجر از استان های آذربایجان غربی، فارس، همدان، کردستان و کرمانشاه وارد استان ایلام می شوند و تا پایان تیر در فرایند برداشت غلات استان مشارکت دارند.

وی در مورد تامین سوخت کمباین ها هم توضیح داد که این ماشین ها حدود 5.5 میلیون لیتر سوخت در فصل برداشت غلات نیاز دارند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاروزی ایلام یادآور شد با همکاری شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی استان، سوخت مورد نیاز کمباین ها تامین می شود.

به گزارش ایرنا، در سال زراعی جاری (1403 - 1404 ) مقدار 201 هزار هکتار از زمین های دیم و آبی استان به کشت گندم و جو اختصاص یافته است.

در سال زراعی گذشته (1402-1403) مقدار 352 هزار تن گندم معمولی و دروم (9 هزار تن دوروم و بقیه گندم نانی) و 26 هزار تن گندم بذری و در مجموع 378 هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی خریداری شد.

همچنین در سال زراعی گذشته 80 هزار تن جو توسط کشاورزان استان تولید و برداشت شد که با توجه به بهای اندک تضمینی آن و نرخ کم در بازار آزاد، کشاورزان جو تولیدی را برای مصرف دام و طیور خود ذخیره کردند و در سال زراعی گذشته این محصول از سوی کشاورزان فروخته نشد.

به طور معمول بسته به شرایط آب و هوا، برداشت محصول گندم استان از اواسط اردیبهشت تا اواخر مرداد و محصول جو اوایل اردیبهشت تا اواخر تیر است.

سال زراعی از ابتدای مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه می شود.

نظرات

captcha