بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
بجنورد- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: منشأهای خارجی مانند صحرای قره قوم در ترکمنستان و بستر خشکیده دریاچه آرال در ازبکستان سهم قابل توجهی در گسترش ریزگردها و افت کیفیت هوا دارند.
رضا شکاریان در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت نگران کننده گردوغبار در خراسان شمالی، تأکید کرد: خشکسالی های پی درپی، تغییر اقلیم و فشارهای انسانی از جمله چرای بی رویه دام، سبب فعال شدن کانون های داخلی گردوغبار و افزایش خطرات زیست محیطی در منطقه شده است.
خشکسالی های اخیر، خاک را به مرز فروپاشی رسانده
وی تصریح کرد: خراسان شمالی در چند سال گذشته با کاهش محسوس بارش ها و افزایش دما مواجه بوده است؛ این روند، نه تنها منابع آبی را تحت فشار قرار داده، بلکه باعث از هم گسستگی بافت خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی و شکل گیری کانون های فعال گردوغبار منجر شده است.
مدیرکل حفاظت محیط خراسان شمالی با اشاره به اثرات تغییر اقلیم در مقیاس منطقه ای و فرامنطقه ای ادامه می دهد: ما با دو نوع منشأ گردوغبار روبه رو هستیم؛ یکی منشأ داخلی مانند دشت های بی پوشش در اطراف اسفراین، جاجرم و حتی بخش هایی از بجنورد، و دیگری منشأ خارجی مانند صحرای قره قوم در ترکمنستان و بستر خشکیده دریاچه آرال در ازبکستان است.
چرای بی رویه، یکی از عوامل تشدیدکننده است
شکاریان با ابراز نگرانی از تخریب مراتع می افزاید: چرای بی رویه دام به ویژه در مراتع مناطق کم بارش، فشار مضاعفی بر اکوسیستم وارد کرده و مانع ترمیم پوشش گیاهی پس از بارش های مقطعی می شود و این وضعیت، زمین را در برابر کوچک ترین وزش باد مستعد بلند شدن ذرات خاک کرده و باعث ایجاد گرد و غبار می شود.
وی افزود: اکوسیستم بجنورد به واسطه ساختار توپوگرافی کاسه ای شکل خود، بسیار آسیب پذیرتر از دیگر مناطق است و هر ذره غبار در این محدوده مدت بیشتری در جو باقی می ماند و کیفیت هوا را پایین می آورد.
لزوم تدوین برنامه جامع مدیریت سرزمین
شکاریان در ادامه خواستار اقدام جدی دستگاه های اجرایی در مقابله با این پدیده شد و گفت: مسئله گردوغبار، یک چالش محیط زیستی فرابخشی است و نیازمند تدوین یک برنامه جامع مدیریت سرزمین است و بدون مشارکت نهادهای محلی، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، شهرداری ها و آموزش همگانی، نمی توان جلوی گسترش این تهدید خاموش را گرفت.
{{name}}
{{content}}