مراقبت های پیش از بارداری در اراک 15درصد بیش از کشوری

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به ارتقای شاخص های بهداشت مادر و کودک در استان مرکزی گفت: پوشش مراقبت های پیش از بارداری در این استان به 70 درصد رسیده که 15 درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

خبرگزاری تسنیم از اراک، جواد نظری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، ظهر امروز در  مراسم گرامیداشت روز ماما  با بیان اینکه سلامت مادران و نوزادان در خط مقدم نظام سلامت قرار دارد، گفت: شاخص مراقبت های پیش از بارداری در دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1403 به 70 درصد رسید، در حالی که میانگین کشوری این شاخص 55 درصد است که این تفاوت نشان دهنده تعهد، تخصص و پیگیری شبانه روزی همکاران ما در حوزه بهداشت است.

وی افزود: پوشش اولین خدمت بارداری نیز در استان 79 درصد بوده که نسبت به میانگین کشوری (69 درصد) عملکردی فراتر از انتظار داشته ایم. همچنین، شاخص مراقبت های متناسب با سن بارداری نیز با ثبت 85 درصد در مقابل میانگین کشوری 68 درصد، عملکردی ممتاز محسوب می شود.

نظری تصریح کرد: یکی از افتخارات بزرگ سال گذشته نجات جان 101 مادر در شرایط بحرانی بود که در سال 1403، تنها یک مورد از این مادران از استان مرکزی و 12 نفر دیگر از استان های همجوار بودند و این آمار بیانگر ظرفیت بالا و آمادگی تیم های درمانی استان در مواجهه با شرایط اضطراری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: کمبود نیروی مامایی از مهم ترین معضلات ما در حوزه درمان و بهداشت است و فشار مضاعف ناشی از این کمبود سبب شده تا همکاران ما مجبور به تحمل شیفت های فشرده و گاه فرسایشی شوند که متأسفانه همین شرایط در برخی بخش های تخصصی نظیر زنان و بیهوشی نیز مشاهده می شود که پیگیر اصلاح آن هستیم.


دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی اراک در کاهش سزارین و زایمان بی درد چشمگیر بود


نظری بیان کرد: علیرغم تلاش های صورت گرفته، نرخ باروری در استان و کشور کاهش یافته که زنگ خطری برای آینده است و کاهش جمعیت، آینده اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیت ملی ما را تهدید می کند که نقش همکاران ما در حوزه مامایی و بهداشت در انتقال پیام ضرورت فرزندآوری، بی بدیل و حیاتی است.

وی افزود: برنامه ریزی وزارت بهداشت برای کاهش سزارین و توسعه زایمان های طبیعی و بی درد در دستور کار قرار دارد که برای رسیدن به اهداف تعیین شده، برنامه های مشترکی با معاون درمان علوم پزشکی آقای دکتر کمالی در دست اجرا داریم. ضمن  اینکه، همراهی و همکاری ماماها، اساس موفقیت ما در این مسیر خواهد بود.

زایمان بی درد دارویی؛ اراک موفق به کسب رتبه برتر کشوری شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: کسب رتبه برتر در زمینه زایمان بی درد دارویی، بالاترین میزان پوشش کلاس های آمادگی برای زایمان در کشور، و کاهش نرخ سزارین به زیر 50 درصد از جمله نتایج ارزشمند تلاش همکاران ماست که البته این مسیر نیازمند ادامه تلاش های همه جانبه خواهد بود.

وی افزود: سه حیطه اصلی فعالیت دانشگاه علوم پزشکی شامل آموزش، بهداشت و درمان است که در حوزه آموزش، شاهد حضور اساتید ارزنده ای هستیم که نقش مهمی در تربیت ماماهای متعهد ایفا می کنند و در بخش بهداشت نیز همکاران ما به صورت پیگیرانه در حوزه هایی مانند آموزش مادران باردار و جوانی جمعیت فعالیت می کنند و در درمان نیز با ایثار و فداکاری، خدمات شبانه روزی به مادران و نوزادان ارائه می شود.

نظری با تأکید بر اهمیت حوزه های مامایی و بهداشت مادر و نوزاد، این بخش ها را از مهم ترین شاخص های عملکردی نظام سلامت دانست و تصریح کرد: خط مقدم سلامت، مادر و نوزاد هستند و این یکی از مهم ترین شاخص هایی است که در ارزیابی عملکرد دانشگاه علوم پزشکی مدنظر قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به مشکلاتی از جمله پایین بودن تعرفه های خدمات مامایی و درآمد اعضای هیئت علمی ادامه داد: با وجود عشق به کار، سطح دریافتی همکاران ما در شأن خدماتی که ارائه می دهند نیست که خوشبختانه وزارت بهداشت نگاه مثبتی به این موضوع دارد و قرار است افزایش هایی در حوزه مامایی اعمال شود و امیدواریم که شرایط کاری و معیشتی کارکنان حوزه سلامت در آینده نزدیک بهبود یابد.

انتهای پیام/711/

نظرات

captcha