آنچه که زائران حج تمتع باید بدانند

فاطمه عابدی گفت: در سفر حج تمتع رعایت اصول بهداشتی دشوار اما بسیار مهم است زیرا خوشی سفر به سلامت مسافر بستگی دارد که یکی از این موارد استفاده از لباس های روشن است.

فاطمه عابدی، رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت قم در گفت وگو با ایکنا از قم، در پاسخ به این پرسش که مهم ترین ملزومات بهداشتی برای زائران حج تمتع چیست، اظهار کرد: در سفر حج تمتع رعایت اصول بهداشتی دشوار اما بسیار مهم است زیرا خوشی سفر به سلامت مسافر بستگی دارد.

وی گفت: ملزومات بهداشتی که باید حجاج محترم همراه داشته باشند شامل وسایل شخصی مانند مسواک، لیوان، بطری سبکی برای آب، وسایل حمام از جمله لیف و حوله است.

کارشناس بهداشت ابراز کرد: لباس مناسب برای سفر حج شامل لباس های رنگ روشن و خنک البته با ضخامت مناسب به لحاظ پوشش اسلامی توصیه می شود، همچنین لباس های رنگ روشن جذب پشه های آئدس را کاهش می دهد.

مراقبت در برابر سرماخوردگی

وی در پاسخ به این پرسش که شایع ترین بیماری در زمان سفر حج کدام است و چگونه زائران می توانند از ابتلا به بیماری جلوگیری کنند، گفت: شایع ترین بیماری در سفر سرماخوردگی است و تحمل سرماخوردگی در هوای گرم از جمله در عربستان بسیار سخت تر است، هوای محیط بیرون از هتل ها و فروشگاه ها گرم است اما در اماکن هوا کاملاً بهتر می شود، اتاق ها نیز عمومی و کولرها روشن هستند بنابراین افرادی که تحمل سرما به خصوص سرمای کولر را ندارند، پیشنهاد می شود، لباس گرم مثل ژاکت و کلاه برای داخل اتاق های هتل همراه داشته باشند.

عابدی بیان کرد: افرادی که به بیماری های تنفسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا مبتلا هستند باید فاصله خود را از دیگران رعایت و هنگام حضور در اجتماعات از ماسک استفاده کنند البته در زمان احرام باید این امر را که صورت آنان پوشیده نباشد را حفظ کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که چه نکات بهداشتی را زائران حج باید در استراحتگاه های بین راهی رعایت کنند، ابراز کرد: داخل چادرهای منا و عرفات کولر روشن و فضا نیز بسیار کم است، بنابراین لازم است زائران پتو همراه داشته باشند؛ وقتی در فضای بیرون قرار دارید، عرق کردن طبیعی است، اما باید مراقب باشید با بدن عرق دار جلوی بادی کولر نروید زیرا ممکن است دچار اسپاسم یا همان گرفتگی عضلانی شوید.

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت قم تصریح کرد: برای پیشگیری از عرق سوز شدن، دوش گرفتن روزانه توصیه می شود اما برای زمان احرام به خصوص به آقایان توصیه می شود که پارچه نخی مستطیل شکل دوخته نشده ای را تهیه کنند که در این دوران به صورت یک لایه دور خود بپیچانند که در این صورت راه رفتن نیز آسان تر می شود اما در صورت عرق سوز شدن برای دریافت داروهای بدون بو می توانند به پزشک حج مراجعه کنند.

استفاده از کفش های سبک و راحت

عابدی گفت: کفش سبک و راحت که قبلاً پوشیده شده و اصطلاحاً زدگی آن گرفته شده باشد، همچنین چند جفت جوراب خنک و نخی با رنگ روشن توصیه می شود، همچنین ماسک و دستمال ترجیحاً کاغذی به همراه داشته باشند.

وی گفت: برای پیشگیری از بیماری های اسهالی از مصرف غذاهای بدون سرپوش مانده در هوای گرم خودداری کنند، همچنین حجاج برای حفظ ایمنی بدن سعی کنند روزها که هوا گرم است، استراحت داشته باشند و خروج از هتل را به بعد از غروب آفتاب موکول کنند و برای اجرای مراسم و ادای فریضه های خاصی که انجام آن در زمان های دیگر اجتناب ناپذیر است .

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت قم شد: حجاج روزها ضدآفتاب بزنند و چتر به همراه داشته باشند البته استفاده از ضد آفتاب اگر بودار است بجز زمان احرام توصیه می شود و حجاج محترم باید توجه داشته باشند که ممکن است بوی سیگار برای هم اتاقی هایشان ضرر داشته باشد بنابراین افرادی که سیگاری هستند به هیچ عنوان در فضای بسته سیگار نکشند.

گفت وگو از الهام حلاجیان

انتهای پیام

نظرات

captcha