اجرای کامل سند تحول، آموزش و پرورش را به کانون فرهنگی جامعه تبدیل می کند

به گزارش ایرنا، حمیدرضا حاجی بابایی چهارشنبه در گردهمایی مدیران مدارس نواحی پنج گانه تبریز که در تالار معلم این شهر برگزار شد، اظهار کرد: هر افتخاری در جامعه به آموزش و پرورش بازمی گردد و معلم، اساس، امید و محور توسعه است و دیگر ارکان مانند کلاس و تجهیزات، تنها ابزاری در دست معلم هستند و باید معلم را نقطه آغاز و پایان تحول دانست.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا حاجی بابایی چهارشنبه در گردهمایی مدیران مدارس نواحی پنج گانه تبریز که در تالار معلم این شهر برگزار شد، اظهار کرد: هر افتخاری در جامعه به آموزش و پرورش بازمی گردد و معلم، اساس، امید و محور توسعه است و دیگر ارکان مانند کلاس و تجهیزات، تنها ابزاری در دست معلم هستند و باید معلم را نقطه آغاز و پایان تحول دانست.

وی افزود: معلم بازنشسته معنا ندارد و فرهنگیان حتی پس از بازنشستگی نیز در حال انجام خدمت هستند.

وی با اشاره به دغدغه های مدیران مدارس، گفت: در مدرسه حیات طیبه، مدیران باید فقط بر مدیریت آموزشی تمرکز داشته باشند و درگیر مسائل اجرایی مانند هزینه انشعابات نباشند.

حاجی بابایی، قانون مولدسازی را راهکاری برای تحقق این هدف دانست و افزود: باید مدارس را به کانون فرهنگی محله تبدیل کرد تا فرهنگ شهر از دل مدرسه اداره شود.

وی با بیان اینکه دولت باید به طور مستقیم در آموزش، بهداشت و امنیت ورود کند، اظهار کرد: منظور از این ورود، ایجاد مدرسه و بیمارستان غیردولتی نیست، بلکه باید منابع کشور به طور مستقیم صرف این سه حوزه شود.

نائب رئیس مجلس با اشاره به تصویب نظام رتبه بندی معلمان در مجلس در سال 1392 خاطرنشان کرد: آنچه اجرا شده با مدل آرمانی مورد نظر سند تحول فاصله دارد و همچنان نسبت به نحوه اجرای آن گلایه مند هستیم.

وی افزود: قرار بود معلمان در این نظام جایگاه استادی یافته و هیئت های ممیزی در استان ها تشکیل شود.

وی، دانشگاه فرهنگیان را قلب تپنده آموزش و پرورش توصیف کرده و بر لزوم ارتقای صلاحیت های حرفه ای و تخصصی معلمان به ویژه در مقطع ابتدایی تأکید کرد.

به گفته حاجی بابایی، پژوهش ها در آموزش و پرورش باید ناظر بر مسائل کلاس درس بوده و از قالب های صرف دانشگاهی فاصله بگیرد.

وی با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: تمام تلاش خود را کردیم تا این سند را به عنوان قانون اساسی آموزش و پرورش بنویسیم، اما هنوز معلمان طعم واقعی آن را نچشیده اند. اگر خواهان آموزش و پرورشی پرافتخار هستیم، باید به سوی اجرای کامل سند تحول حرکت کنیم.

وی، هدف نهایی این سند را حفظ کرامت همه عوامل مدرسه از معلم تا خدمتگذار دانست و افزود: معلم باید دانش آموزانی تربیت کند که متعهد به دین، کشور و انقلاب باشند و برای جامعه احترام قائل شوند، این پیام باید از زبان معلم به دانش آموز برسد؛ زیرا او مسئول انتقال واقعیت های اجتماعی است.

بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی

انتظار از معلمان متناسب با امکانات نیست

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه واقعیت های میدانی نشانگر این است که برای نقش آفرینی معلم، چالش هایی وجود دارد که نیاز داریم اقداماتی را در راستای رفع آنها انجام دهیم، اظهار کرد: امروز از معلم انتظاراتی می رود که متناسب با نقش و امکانات نیست؛ معلم باید روانشناس و جامع شناس و به فناوری های نوین آموزشی و الگوهای تربیت اخلاقی مسلح باشد.

بهرام سرمست بیان کرد: وجود ضعف در نظام پشتیبانی، انگیزشی و معیشتی، با توجه به نقش بنیادین معلم در توسعه جامعه از جمله چالش های موجود به شمار می آید.

استاندار آذربایجان شرقی، فقدان مسیر شغلی روشن، ارتقای معلمان بر پایه سنوات خدمتی و نه بر اساس شایستگی ها و عدم بهره گیری از فناوری های نوین را از دیگر مسائل حوزه تعلیم و تربیت برشمرد و افزود: معلمان باید متناسب با سرعت رشد فناوری های نوین و سرعت رشد دانش آموزان در این زمینه خود را ارتقا دهند تا با شکاف دیجیتالی به دلیل فقدان آموزش اثر بخش در حوزه فناوری روبرو نشوند، زیرا دانش آموزان ما در عصر دیجیتال و فناوری به دنیا آمده اند و در آن فضا زیست می کنند و معلمان باید خود را با این فضا تطبیق دهند.

سرمست با ارائه پیشنهادها و راهبردهایی جهت ارتقای جایگاه معلمان، گفت: با در نظر گرفتن توجه ویژه دولت چهاردهم به مسائل آموزشی و پرورشی، به عنوان نماینده دولت خود را مکلف می دانیم با این چالش ها مواجه شده و در صدد حل و فصل شان بر آییم؛ طراحی و اجرای مدل حکمرانی در آموزش و پرورش با محوریت معلم است و ایجاد شبکه های تخصصی معلمان در حوزه های درسی و تربیتی و استقرار نظام شایسته سالاری در انتصاب مدیران مدارس و مناطق، توانمندسازی و برگزاری دوره های مبتنی بر نیازسنجی میدانی با مشارکت دانشگاه ها و تدوین بسته های رفاهی و اختصاصی با حمایت نهادهای حمایتی از جمله راهبردها در این زمینه محسوب می شوند.

استاندار آذربایجان شرقی پیشنهاد داد تا رویدادی تحت عنوان «جایزه سالانه معلم تحول آفرین» با محوریت نوآوری ها و خلاقیت های معلمان در راستای پاسخگویی به نیازهای نسل جدید بر اساس شاخص ها و نه معیارهای کلیشه ای، برگزار شود.

وی اظهار کرد: هفته معلم، تنها یک فرصت برای تجلیل نمادین از فرهنگیان نیست، بلکه مجالی برای تامل و تعمق در اندیشه ها، راهبردها و باز تعریف جایگاه معلم در نظام اجتماعی و توسعه کشور است.

سرمست ادامه داد: امروزه معلم بر اساس مولفه های توسعه پایدار و پیشرفت، یگانه کنشگر تعلیم و تربیت بوده و صرفا انتقال دهنده اطلاعات و گنجینه معلومات در نظر گرفته نمی شود، بلکه برای جامعه و نسل آینده، مهارت آفرین و منتقل کننده ارزش های تجربی است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی گفت: مکلف هستیم فضاهای آموزشی را سامان داده و مدارس سنگی، کانکسی و ناایمن را نوسازی کنیم؛ کیفیت و نحوه آموزش نیز بر همین اساس باید متناسب با نیاز عصر و نسل جدید باشد.

نظرات

captcha