تولید گاز خشک به رکورد 880 میلیون مترمکعب در روز رسید

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: برای نخستین بار، تولید گاز خشک در شبکه گاز کشور به 880 میلیون مترمکعب در روز رسید.

به گزارش خبرنگار مهر سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز امروز (جمعه، 19 اردیبهشت) در دومین روز از بیست ونهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با اشاره به تحریم های اعمال شده علیه کشور طی 45 سال گذشته، اظهار کرد: بسیاری از نمایندگان کشورهای آسیایی با تحسین عملکرد ایران در این شرایط، این موضوع را در فضای مجازی بازتاب داده اند. آنان معتقدند که با وجود فشارهای ناشی از تحریم، این محدودیت ها سبب چابک تر شدن و افزایش آمادگی صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و دیگر بخش های وابسته شده است.

وی درباره گذر موفق از زمستان گذشته با تأکید بر اینکه این فصل از نظر مدت، شدت و گستردگی سرما رکوردی کم سابقه به جا گذاشت، افزود: برای نخستین بار، تولید گاز خشک در شبکه گاز کشور به 880 میلیون مترمکعب در روز رسید که این دستاورد حاصل مدیریت یکپارچه و هماهنگ در مجموعه وزارت نفت بود، همچنین افزایش 30 میلیون مترمکعبی تولید گاز در کمتر از سه ماه نیز نمونه ای از همین عملکرد مدیریتی است.

مدیریت دقیق مصرف و تأمین انرژی در شرایط ناترازی گاز

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در آبان 1403، سرمای شدید مناطق اسکاندیناوی به 11 استان شمالی کشور رسید و دمای هوا تا 12 درجه سانتی گراد کاهش یافت، ادامه داد: در حالی که مخازن نفت گاز کشور در وضعیت مطلوبی نبود، مدیریت مصرف و تأمین انرژی با دقت و تلاش شبانه روزی دنبال شد. پاییز 1402 به اذعان سازمان هواشناسی گرم ترین پاییز نیم قرن اخیر ایران بود و مصرف نیز با اضافه شدن 900 هزار مشترک جدید افزایش یافت.

توکلی با بیان اینکه در شرکت ملی گاز ایران، از ابتدای امسال، برنامه ریزی برای عبور موفق از زمستان با جدیت دنبال شد، تصریح کرد: نشست های متعدد با حضور تمام مدیران و کارشناسان برگزار شد، در روزهای ابتدایی فروردین 1404، فشار ورودی در ایستگاه های CGS به 36 PSI رسید. طی این دوره، با وجود سرمای شدید، توزیع گاز در سراسر کشور، به ویژه در مناطق شمالی بدون وقفه انجام شد.

وی با اشاره به پیش بینی ناترازی 150 میلیون مترمکعبی در زمستان گذشته که در برخی روزها تا 350 میلیون مترمکعب نیز افزایش یافت، تأکید کرد: در این شرایط لازم بود اقدام های اساسی و فوری صورت گیرد. این ناترازی یک شبه به وجود نیامده، بلکه حاصل سال ها فاصله بین تولید و مصرف است.

افزایش ظرفیت انتقال گاز و پایداری تأمین گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه با وجود همه چالش ها در 1403، این شرکت نسبت به سال 1402 بالنده تر عمل کرد، گفت: برای نمونه، 17 ایستگاه تقویت فشار وارد مدار شد و 30 توربوکمپرسور در نقاط حساس عملیاتی کشور به کار گرفته شدند، همچنین ظرفیت انتقال در کریدور شرق کشور تا 50 میلیون مترمکعب افزایش یافت.

توکلی با بیان اینکه با وجود ادامه تعمیرات اساسی پالایشگاه ها تا آبان 1403، پایداری تأمین گاز حفظ شد، تصریح کرد: در برخی مقاطع، همکاران ما در فاز یک پالایشگاه ها، با وجود ظرفیت اسمی 25 میلیون مترمکعب، تا 39 میلیون مترمکعب گاز منتقل کردند. این عملکرد نتیجه پذیرش ریسک های مهندسی شده و تلاش کارشناسان شرکت ملی گاز بود.

وی از برگزاری زودهنگام نشست های مدیریت سوخت از سوی وزیر نفت قدردانی کرد و گفت: این اقدام، نقش تعیین کننده ای در آمادگی شرکت ها و تقسیم کار میان مدیریت های مختلف وزارتخانه داشت. خدا را شکر می کنیم که با وجود همه سختی ها، هیچ اختلالی در پایداری شبکه گاز کشور ایجاد نشد.

تکمیل می شود…

نظرات

captcha