امام جمعه سنقر و کلیایی: امام رضا(ع) واسطه ی رحمت الهی است

کرمانشاه- امام جمعه سنقر و کلیایی گفت: امام رضا(ع) واسطه فیض و رحمت پروردگار است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی رضایی در خطبه های نماز جمعه این هفته سنقر و کلیایی، با توصیه همگان به تقوای الهی، خطبه خود را با آیات و احادیثی در باب زودگذری دنیا و لزوم آمادگی برای آخرت آغاز کرد و با شرح بیانات امیرالمؤمنین علی (ع) در نهج البلاغه گفت: دنیا پشت کرده و آخرت پیش روی ماست؛ امروز، روز آماده سازی است و فردای قیامت، روز مسابقه ای است که بهشت، پاداش آن است و جهنم، عقوبت بازماندگان از آن.

وی با اشاره به میلاد امام رضا (ع)، اظهار داشت: وجود امام، تنها یک شخصیت دینی نیست بلکه به تصریح روایت امام رضا (ع)، امام کسی است که از گذشته، حال و آینده امت آگاه است و هدایت آن را بر عهده دارد. امام، نیازهای حقیقی بشر را می شناسد و دانش او از سنخ علوم عادی نیست، بلکه از علم امامت نشأت می گیرد که تنها در وجود معصوم جاری است.

حجت الاسلام رضایی با تبیین چرایی لقب «رضا» برای امام هشتم، گفت: برخی تصور می کنند این لقب به دلیل رسیدن امام به مقام رضا و تسلیم در برابر اراده الهی است، اما این مقام برای بسیاری از اولیای الهی هم حاصل شده است. استادان اخلاق تأکید کرده اند که لقب «رضا» بدان جهت است که رضایت خداوند از بندگان، منوط به رضایت امام رضا (ع) است.

وی با اشاره به لقب «رئوف» برای امام رضا (ع)، اظهار داشت: تنها امام رضاست که با این صفت توصیف شده است. علامه طباطبایی در این باره می فرماید: رحمت امام رضا حسی و آنی است؛ هر که با دل شکسته آن حضرت را بخواند، بی پاسخ نمی ماند. از همین رو، لقب «امام رئوف» برازنده ایشان است.

امام جمعه سنقر همچنین با اشاره به روایت معروف پیامبر اسلام (ص) درباره دفن یکی از پاره های تن ایشان در خراسان، گفت: کسی که امام رضا (ع) را زیارت کند، سه جا در قیامت مورد توجه ویژه آن حضرت قرار خواهد گرفت: هنگام تحویل نامه اعمال، بر پل صراط و نزد میزان اعمال. این زیارت نه تنها موجب آرامش در دنیا، بلکه شفاعت در آخرت را نیز در پی دارد.

وی با اشاره به مناسبت هفته جمعیت، هشدار داد: نرخ جمعیت در برخی شهرهای کشور، از جمله در سنقر، دچار کاهش چشمگیر شده است. طبق آمار، در این شهرستان، موالید 7 درصد کاهش یافته و جمعیت سالمندان 17 درصد افزایش داشته است که زنگ خطری جدی برای آینده اجتماعی و اقتصادی است.

حجت الاسلام رضایی با اشاره به آیات قرآن و احادیث نبوی گفت: در صدر اسلام هم بعضی از مردم از فرزندآوری به دلیل فقر پرهیز می کردند که آیات قرآن نازل شد و آنان را از این اقدام نهی کرد. پیامبر اسلام (ص) فرمودند: هر که فرزند صالحی تربیت کند، در قیامت در کنار من در بهشت خواهد بود.

وی در پایان تأکید کرد: فرزندآوری یک وظیفه فرهنگی و دینی است و جامعه ای که به سمت پیری حرکت کند، پویایی و نشاط اجتماعی و اقتصادی خود را از دست خواهد داد. راه نجات کشور، بازگشت به فرهنگ اهل بیت (ع) در سبک زندگی و خانواده داری است.

نظرات

captcha