آزادی بیان و آزادی پس از بیان از ملزومات علوم انسانی و اسلامی است

رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت استاد مطهری گفت: اگر به دنبال تحول علوم انسانی و اسلامی هستیم باید زمینه ها و ملزومات آن را فراهم کنیم که این ملزومات عبارت است از به رسمیت شناختن نظر ها به جای تک صدایی، نهادینه شدن فرهنگ نقد و گفت و گو در دانشگاه، آزادی عقیده و آزادی بیان و آزادی پس از بیان.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم بزرگداشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و گرامیداشت مقام معلم، امروز یکشنبه 14 اردیبهشت در تالار شهید مفتح دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.

عباس یزدانی، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در این مراسم بیان کرد: سالروز شهادت استاد برجسته و ممتاز دانشکده الهیات آیت الله مطهری را گرامی می دارم و به همه استادان روز معلم را تبریک می گویم. شهید مطهری توسط جریان افراطی گری، خشونت، تحجر و جمود فکری به شهادت رسید.

وی ادامه داد: مطهری با تحجر و جمود فکری، قشری گری و تفکر سکولار مبارزه می کرد. ایشان پرچمدار عقلانیت، تفکر، آزاداندیشی و نواندیشی دینی بود. دانشکده الهیات به برکت استادان نواندیشی چون شهید مطهری همواره محل تضارب آرا و افکار و آزاداندیشی بوده است.

رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران تصریح کرد: نشاط و شادابی علمی زمانی در دانشگاه تحقق می یابد که دانشگاه محل تضارب آرا و گفت و گو و نقد علمی باشد؛ اگر علوم انسانی و علوم اسلامی در جامعه تحول مطلوبی نداشته است به این دلیل است که فرهنگ نقد و گفت و گو در دانشگاه وجود ندارد و این رسالت بر گردن ما دانشگاهیان است که نقد و گفت و گو را در جامعه نهادینه کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: اگر به دنبال تحول علوم انسانی و اسلامی هستیم باید زمینه ها و ملزومات آن را فراهم کنیم که این ملزومات عبارت است از به رسمیت شناختن نظر ها به جای تک صدایی، نهادینه شدن فرهنگ نقد و گفت و گو در دانشگاه، آزادی عقیده و آزادی بیان و آزادی پس از بیان، برداشتن خطوط کاذب در پژوهش و تحقق حریت و آزاد اندیشی که با تقویت و فراهم آوردن این ملزومات می توانیم شادابی و نشاط علمی را ایجاد کنیم و به تحول علوم اسلامی و انسانی امیدوار باشیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha