تحویل 1472 برگ سند مالکیت حدنگار بازار رضا(ع)

نشست بررسی و رفع مشکلات ثبتی بیش از 600 خانوار از اهالی قلعه وکیل آباد و تحویل 1472 برگ سند مالکیت حدنگار بازار رضا(ع) با حضور وزیر دادگستری برگزار شد.

خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسن بابایی، معاون رئیس قوه قضاییه در نشست بررسی و رفع مشکلات ثبتی بیش از 600 خانوار از اهالی قلعه وکیل آباد و تحویل 1472 برگ سند مالکیت حدنگار بازار رضا(ع) صبح امروز برگزار شد اظهارداشت: با اقدامات میدانی و هم افزایی دستگاه های مسئول، مشکل مالکیت بیش از 600 خانوار در محدوده قلعه وکیل آباد رفع و مسیر صدور اسناد تک برگ برای آن ها هموار شد.

وی با اشاره به سابقه ای چهار تا پنج دهه ای این معضل در بخش هایی از پلاک 80 مشهد مقدس اظهارداشت: این محدوده که سال ها محل سکونت اهالی و از جمله خانواده های کم برخوردار بوده، همواره با مشکل تثبیت مالکیت مواجه بود. خوشبختانه با اهتمام ویژه همکاران در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و استفاده از عکس های هوایی دهه 30 و 40 شمسی، عملیات پیاده سازی مستثنیات به انجام رسید و محدوده ها به صورت مستند تثبیت شد.

بابایی با اشاره به حمایت ستاد اجرایی فرمان امام و موافقت های شخصی آقای فتاح در حل این موضوع افزود: امیدواریم با همراهی دیگر نهادهای متولی از جمله بنیاد شهید، بتوانیم به زودی مشکل تمامی اهالی این محدوده را به صورت قطعی برطرف و اسناد مالکیت آنان را صادر کنیم.

معاون رئیس قوه قضاییه همچنین از تلاش ها و پیگیری های میدانی نماینده محترم مشهد در مجلس شورای اسلامی، آقای پژمانفر، در رفع این معضل تقدیر کرد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین از صدور 1472 فقره سند مالکیت حدنگار برای بازار سنتی امام رضا (ع) خبرداد و افزود: این اقدام در نتیجه اجرای مفاد تفاهم نامه سال گذشته و تعامل مثبت با نمایندگان آستان قدس رضوی به ثمر نشست.

بابایی گفت: این بازار به مدت سالیان طولانی با چالش های حقوقی در حوزه ثبت مالکیت مواجه بود که خوشبختانه اکنون به سرانجام رسیده است.

وی با تأکید بر عزم قوه قضاییه برای حل ریشه ای معضلات دیرینه ثبتی در کشور، گفت: یکی از دستورکارهای جدی ما، تشکیل کمیته های حل معضلات ثبتی در همه استان هاست. تاکنون بیش از 400 معضل عمده شناسایی شده و در بسیاری از استان ها با پیگیری میدانی، گره های حقوقی پیچیده ای گشوده شده است؛ از جمله در کلاردشت، انزلی، شیراز، چابهار و آذربایجان غربی.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پایان از مردم خواست با توجه به ابلاغ تبدیل اسناد دفترچه ای به اسناد تک برگ، برای تعویض اسناد خود اقدام کنند و گفت: ما تمامی هزینه ها را به حداقل رسانده ایم و در تمام واحدهای ثبتی، کمیته های ویژه برای تسریع این فرآیند فعال شده اند.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس نیز اظهارداشت : درحال حاضر 411 مورد پلاک ثبتی در قلعه وکیل آباد گرفتار چالش های حقوقی ریشه دار است. چندسال ما آن جا در رفت وآمد بودیم و مشکلات مردم را از دستگاه ها پیگیری می کردیم؟ مایه خرسندی است که سازمان ثبت اسناد از دو سال قبل در این مسئله دخالت کرد و میدان داری حل این گره کور را برعهده گرفت.

وی افزود: در این نشست، نمایندگانی از هر سه قوه حضور دارند، جای شکرگذاری دارد که این جلسه می تواند بسیاری از ناهماهنگی ها را از بین ببرد و کار مردم را جلو بیندازد.

حجت الاسلام پژمانفر بیان کرد: از حساسیت های کار در شرایط فعلی این است که ساماندهی وضعیت اراضی قلعه با زمان اجرای قانون الزام ثبت معاملات اموال غیرمنقول همزمان شده و این موضوع، مشغله و دغدغه اداره کل ثبت اسناد خراسان رضوی را مضاعف می کند، با این حال، باور ما این است که این هماهنگی ها می تواند منشأ خیرات و برکات فراوان باشد و این گره کور یکبار برای همیشه باز شود.

مولوی پور،مدیرکل ثبت اسناد خراسان رضوی نیز در این مراسم با اشاره به برخی آمار و اطلاعات از آخرین وضعیت حدنگاری اراضی استان گفت: خراسان رضوی به طور کلی حدود 11 میلیون هکتار مساحت دارد و اراضی آن به چهار بخش ملی، کشاورزی، شهری و روستایی دسته بندی می شود. در بخش ملی، مساحتی به وسعت حدود 8 میلیون هکتار تاکنون به طور کامل و 100 درصدی حدنگاری شده و با تکمیل حدنگاری اراضی کشاورزی، یک میلیون و 183 هزار هکتار از زمین های زراعی استان نیز وضعیتی مشابه با اراضی ملی دارند.

وی بیان کرد: در بخش شهری، امروزه بیش از 74 درصد از فرایند حدنگاری به طورکامل انجام شده و 26 درصد باقی مانده فقط مربوط به اراضی حاشیه شهرهاست که اگرچه مالکیت قولنامه ای باعث شده تا مشکلاتی در این حوزه وجود داشته باشد، اما در سال های اخیر، این موضوع به صورت پیوسته توسط کارشناسان اداره کل ثبت اسناد و املاک استان دنبال شده است؛ باور ما این است که هرچه قانون الزام به ثبت مالکیت و ثبت معاملات اموال غیرمنقول بیش تر زمینه اجرایی پیدا کند، فرایند حدنگاری اراضی شهری پیشرفت بیشتری خواهد داشت.

به گفته مولوی پور، در بخش روستایی هم براساس ماده 140 قانون سوم، ماده 133 قانون چهارم و قانون الحاق، تفاهم نامه همکاری بسیارمؤثری با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جریان است که به برکت آن تاکنون برای بیش از 50 درصد از اراضی روستایی استان حدنگاری صورت گرفته و پس از نقشه برداری کامل، سند مالکیت نیز برای آن ها صادر شده است.

وی تصریح کرد:براساس ارزیابی رسمی، حدنگاری این بخش نیز در آینده نزدیک کامل خواهد شد و پس از آن، مأموریت اداره کل ثبت اسناد استان تا تکمیل حدنگاری همه اراضی استان دنبال خواهد شد.

انتهای پیام/282

نظرات

captcha