مدرس حوزه و دانشگاه: حوزه علمیه قم منشاء خدمات بی نظیری در عالم اسلام بوده است

حجت الاسلام والمسلمین فرج بهزاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به سابقه تاریخی نهاد حوزه علمیه در تاریخ اسلام اظهار کرد: سابقه تشکیل حوزه های علمیه تاریخ هزار و 400 ساله دارد و به دوره پیامبر اکرم(ص) برمی گردد.

حجت الاسلام والمسلمین فرج بهزاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به سابقه تاریخی نهاد حوزه علمیه در تاریخ اسلام اظهار کرد: سابقه تشکیل حوزه های علمیه تاریخ هزار و 400 ساله دارد و به دوره پیامبر اکرم(ص) برمی گردد.

وی اضافه کرد: حضرت پیامبر اکرم (ص) وارد مسجدی می شوند و می بینند دو گروه در مسجد عبادت می کنند و یک گروه بحث علمی می کنند، پیامبر (ص) به سمت جمعی می روند که در حال بحث علمی هستند و در پاسخ به اعتراض یاران خود فرمودند خداوند مرا برای یاد دادن فرستاده است.

وی اضافه کرد: مقطع بعدی شکوفایی حوزه های علمیه به دوره منازعات بنی امیه و بنی عباس برمی گردد که امام جعفر صادق (ع) از این فرصت استفاده کرده و حوزه علمیه چهار هزار نفری را پایه گذاری کرد و در این حوزه شاگردانی در رشته های مختلف علوم اسلامی تربیت کرد.

این مدرس حوزه علمیه اضافه کرد: بعدها در شهرهای قم، اصفهان، تهران، مشهد، نجف اشرف، کربلا، سامرا و بغداد حوزه های علمیه تاسیس شد که این حوزه ها نقش بسزایی در ترویج معارف دینی و اسلامی داشته اند.

حجت الاسلام بهزاد با اشاره به بازتاسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم آیت الله حائری اظهار کرد: حوزه علمیه خود در تاریخ اخیر خود منشاء خدمات بی نظیری در عالم اسلام بوده است و درخشش خاصی داشته است و در حال حاضر هم طلاب علوم دینی از بیش از 100 کشور در این حوزه مشغول کسب علوم دینی هستند.

وی با اشاره به نقش حوزه علمیه قم در ترویج معارف دینی در سراسر جهان و علت اقبال طلاب خارجی به این حوزه علمیه اظهار کرد: از دید طلابی که از سایر کشورهای جهان در حوزه علمیه قم حضور دارند تفاوت این حوزه نه در علوم مادی است بلکه در معنویتی است که در حوزه علمیه قم وجود دارد.

این استاد دانشگاه و حوزه علمیه اضافه کرد: طلابی که از سایر کشورهای جهان به حوزه علمیه علم آموزی می کنند بعد از بازگشت به کشورهای خود منشاء خیر و برکت شده و با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارند در نشر حداکثری معارف دینی و اسلامی تلاش می کنند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم در این زمینه شان و احترامی است که زنان در دین مبین اسلام و مذهب شیعه دارند به طوری که بارگاه حضرت معصومه مثل خورشیدی است که در این شهر می درخشد و علمای بزرگ اسلامی در جوار کریمه اهل بیت به خاک سپرده شده اند.

وی با اشاره به نقش و جایگاه حوزه های علمیه در تاریخ اسلام اظهار کرد: در گذشته دانشمندان بزرگ اسلامی مانند خواجه نصیر الدین طوسی، ابن سینا، ملاصدرا جامع علوم بودند و در رشته های مختلف اعم از طب، فلسفه، ریاضیات، منطق، کلام و الهیات صاحبنظر بودند.

حجت الاسلام بهزاد در خصوص تلاش های حوزه علمیه برای وفق دادن خود با تحولات اجتماعی و بهره گیری از ابزارهای نوین علمی ادامه داد: حوزه علمیه در زمینه بهره گیری از دانش و ابزارهای نوین تلاش های خوبی داشته است هرچند ممکن است از شرایط آرمانی فاصله داشته باشد اما در عین حال امروز شاهد تولیدات فاخری در زمینه نشر معارف دینی در حوزه های علمیه هستیم.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآورشد: دانشگاه و حوزه 2 بال پرواز جامعه اسلامی هستند که حرکت و اعتلای جامعه بدون هماهنگی و همکاری این دو غیر ممکن است.

وی اضافه کرد: هرچند عده ای تلاش می کنند حوزه و دانشگاه را از هم جدا کنند اما این دو نهاد باید همچون گذشته باید با یکدیگر همپوشانی و همراهی داشته باشند به طوری که دانشگاه می تواند در پیشرفت های علمی به نهاد حوزه کمک کند و حوزه علمیه هم می تواند تجارب هزار ساله خود را در اختیار دانشگاه قرار دهد.

حجت الاسلام بهزاد با تاکید بر اینکه معنویت باید در جامعه ساری و جاری باشد، تصریح کرد: تخصص بدون تعهد زهر کشنده است و تعهد بدون تخصص هم کارایی لازم را ندارد.

نظرات

captcha