نماینده مجلس: وحدت اقوام و توسعه گلستان در گرو همدلی و سرمایه گذاری

به گزارش ایرنا، عبدالحکیم آق ارکاکلی روز جمعه در مراسم بزرگداشت 292مین سالروز تولد مختومقلی فراغی با حضور محمدباقر قالیباف رییس مجلس با اشاره به عقب ماندگی های زیرساختی گلستان، بر ضرورت هم افزایی دولت، مجلس، بخش خصوصی و اراده مردم برای رفع مشکلات تأکید کرد.

به گزارش ایرنا، عبدالحکیم آق ارکاکلی روز جمعه در مراسم بزرگداشت 292مین سالروز تولد مختومقلی فراغی با حضور محمدباقر قالیباف رییس مجلس با اشاره به عقب ماندگی های زیرساختی گلستان، بر ضرورت هم افزایی دولت، مجلس، بخش خصوصی و اراده مردم برای رفع مشکلات تأکید کرد.

وی خواستار توجه ویژه مجلس و هدایت سرمایه گذاران به منطقه آزاد تجاری اینچه برون شد و اجرای خط ریلی اینچه برون، گنبدکاووس، آزادشهر به شاهرود را برای توسعه اقتصادی حیاتی دانست.

وی با انتقاد از سهم یک درصدی گلستان از خطوط ریلی کشور، اینچه برون را دروازه ای برای گسترش روابط اقتصادی با آسیای میانه معرفی کرد.

نماینده گنبدکاووس به چالش های کشاورزی گلستان، تأمین کننده امنیت غذایی کشور، اشاره کرد و گفت: ناهمخوانی قیمت خرید محصولات با تورم، این استان را از درآمد کشاورزی محروم کرده است.

آق آرکاکلی پیشنهاد تخصیص خط اعتباری ملی ویژه برای کشاورزی گلستان را مطرح کرد.

امام جمعه گنبدکاووس: مختومقلی فراغی، حافظ فرهنگ ترکمن و ایران

امام جمعه گنبدکاووس هم ضمن قدردانی از سفر دکتر قالیباف به گلستان، ابراز امیدواری کرد این سفر منشأ خیر باشد.

حجت الاسلام محمود ترابی مختومقلی را شاعری دانست که با تثبیت زبان و ادبیات ترکمن، از فرهنگ این قوم در برابر تهاجم فرهنگی حفاظت کرد و در توسعه فرهنگ ایرانی در آسیای میانه نقش آفرین بود.

ترابی با اشاره به اقامت دوساله امام رضا (ع) در مرو ترکمنستان، بر تقویت روابط فرهنگی ایران و ترکمنستان تأکید کرد.

وی تجلیل از مختومقلی را تجلیل از قوم نجیب و ولایتمدار ترکمن دانست و خواستار گرامیداشت جایگاه این شاعر شد.

نماینده خبرگان گلستان: وحدت اقوام و مسئولان، کلید توسعه و امنیت

نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این مراسم با قدردانی از حضور رئیس مجلس، بر خدمت صادقانه و بدون منت مسئولان به مردم تأکید کرد.

آخوند کمال غراویی وحدت و زندگی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب در گلستان را بزرگ ترین نعمت ایران دانست و گفت: این وحدت، مشارکت فعال اقوام در عرصه های سیاسی و اجتماعی بدون تنش را ممکن ساخته است.

غراوی با اشاره به ظرفیت های گلستان و کمبودهای موجود، خواستار توجه ویژه مدیران ملی شد.

وی وحدت را فراتر از همزیستی شیعه و سنی دانست و افزود: وحدت بین قوای سه گانه و ارکان نظام، با پرهیز از اختلافات سیاسی، گره گشای مشکلات و ضامن توسعه و امنیت است.

نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان همچنین مختومقلی فراغی را نماد وحدت اقوام و قوم ترکمن و محب اهل بیت (ع) معرفی کرد و بر گرامیداشت این شاعر تأکید نمود.

به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ایرانی ترکمن که به فردوسی این قوم مشهور است، در سال 1733 میلادی برابر با سال 1112 شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از 57 سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آق توقای» مراوه تپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولت محمد آزادی» به خاک سپرده شد.

آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدرش «دولت محمد آزادی» در مسیر جاده شهر مراوه تپه به «داشلی برون» گنبدکاووس و در روستای «آق توقای» قرار دارد و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر حضور می یابند.

همچنین در دهه سوم اردیبهشت ماه هر سال مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی باحضور شخصیت های فرهنگی و سیاسی ملی، استانی و منطقه ای و حتی برخی کشورهای همجوار در محل آرامگاه این شاعر برگزار می شود.

شهرستان گنبدکاووس بیش از 400 هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب اسلامی دارد.

نظرات

captcha