بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، با تأکید بر ضرروت استفاده از ظرفیت های بالای صنعت آموزش مجازی اظهار کرد: درآمد کشورهای مختلف از آموزش مجازی حدود 140 میلیارد دلار است که متأسفانه ما این ظرفیت را نادیده گرفته ایم.
به گزارش ایکنا از آذربایجان شرقی، عباس قنبری، معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، روز گذشته 18 اردیبهشت ماه ضمن بازدید از بخش های مختلف دانشگاه تبریز در نشست مشترک با معاونان و مدیران دانشگاه اظهار کرد: مقام عالی وزارت به جدّ پیگیر تکالیف قانونی دانشگاه ها در بحث جذب دانشجویان بین المللی است و ما در طول مدتی این مسئولیت را برعهده گرفتیم، به آسیب شناسی جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه ها پرداختیم.
وی ادامه داد: یکی از آسیب ها در جریان دانشجویان خارجی این است که برخلاف انتظارات ما که تصور می کردیم، دانشگاه های تراز اول کشور در این موضوع پیشتاز خواهند بود، این دانشگاه های سطح دو و سه هستند علی رغم پایین بودن سطح زیرساخت ها، امکانات، تعداد کادر آموزشی و ...، اقدام به جذب تعداد زیادی از دانشجویان خارجی کرده اند.
قنبری خاطرنشان کرد: مشکل بعدی قدیمی بودن نوع جذب دانشجویان خارجی است به طوریکه در حال حاضر جذب دانشجویان خارجی به روش الگوهای قدیمی که «اولین موج بین المللی سازی» نامیده می شود، صورت می گیرد که ما باید از موج های جدید بین المللی سازی استفاده کنیم.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان با تأکید بر اینکه جذب دانشجویان خارجی باید براساس قانون تکلیفی و با مدیریت درست انجام شود، گفت: یکی دیگر از موج های بین المللی سازی دانشگاه ها آموزش به زبان دوم است. مادامی که آموزش تنها به زبان فارسی انجام شود، ما نمی توانیم از تمامی بازارهای جهانی و کشورهای مختلف دانشجو جذب کنیم و تاکنون 13 دانشگاه این موضوع را از ما مطالبه کرده اند و از دانشگاه تبریز نیز می خواهیم بحث ضرورت آموزش به زبان دوم را از ما مطالبه کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر ضرروت استفاده از ظرفیت های بالای صنعت آموزش مجازی اظهار کرد: درآمد کشورهای مختلف از آموزش مجازی حدود 140 میلیارد دلار است که متأسفانه ما این ظرفیت را نادیده گرفته ایم؛ در حالیکه با توجه به شرایط به وجود آمده در دوران شیوع ویروس کرونا و ایجاد زیرساخت های آموزش مجازی در آن دوران، می توان با توسعه و تجهیز این زیرساخت ها، ما نیز به جمع کشورهای فعال در این حوزه بپیوندیم. چراکه بسیاری از کشورها آموزش مجازی را به رسمیت می شناسند و دانشجویان خارجی نیز در این نوع آموزش دغدغه اسکان و اقامت را ندارند.
قنبری آموزش مشترک با سایر کشورها (Dual Degree) را یکی دیگر از موج های جدید بین المللی سازی دانشگاه ها عنوان کرد و افزود: بسیاری از دانشجویان بین المللی تمایل ندارند چهار سال تحصیل خود را تنها در یک کشور بگذرانند و ما می توانیم با همکاری مشترک با سایر کشورها از این ظرفیت استفاده کنیم و خوشبختانه دانشگاه تبریز این موضوع را با قبرس انجام می دهد.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان با تأکید بر اینکه دانشگاه ها نباید همه درآمد مربوط به شهریه دانشجویان خارجی را صرف امور روزمره دانشگاه کنند، گفت: دانشگاه ها درآمد نسبتا خوبی از محل شهریه دانشجویان خارجی کسب می کنند اما مشکلی که وجود دارد این است که درصد زیادی از درآمد حاصله را صرف هزینه های جاری و روزمره دانشگاه می کنند که ما انتظار داریم حداقل نصف این درآمد را برای تجهیز و توسعه زیرساخت های مربوط به دانشجویان خارجی کنند و بتوانند از این طریق سطح قابل قبولی از رفاه این دانشجویان را فراهم کنند.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری اردوهای فناورانه برای دانشجویان بین المللی، اظهار کرد: دانشگاه ها باید با برگزاری اردوهای فناورانه برای دانشجویان خارجی، ضمن تبیین دستاوردهای فناورانه جمهوری اسلامی ایران به این دانشجویان و آشنا ساختن آن ها با این دستارودها، شرایطی را فراهم آورند که این دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی و بازگشت به کشور خود به عنوان سفیران علمی و فرهنگی ما عمل کنند.
قنبری در خاتمه از تشکیل کارگروه ملی جذب دانشجویان خارجی در راستای هم افرایی بین دانشگا ه ها و سایر وزراتخانه ها و سازمان ها خبر داد و تشکیل این کارگروه را بهترین عامل برای پیشبرد سیاستگذاری و دستیابی به اهداف تعیین شده دانست.
اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی به معرفی دانشگاه تبریز پرداخت و گفت: دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران دومین دانشگاه قدیمی کشور است و از بابت رتبه بندی های داخلی و بین المللی همواره جزو سه دانشگاه جامع و 10 دانشگاه کلی کشور و در بعد جهانی نیز به طور میانگین در رتبه 400 تا 500 جهانی قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 18 دانشکده، 30 واحد پژوهشی و چهار قطب علمی در دانشگاه تبریز فعال است و از بابت همکاری های بین المللی نیز جزو دانشگاه هایی هستیم که بیشترین میزان همکاری و بیش از 200 تفاهم نامه فعال با کشورهای مختلف امضا کرده ایم.
عسگری با بیان اینکه جذب موفق دانشجویان بین المللی نیازمند کیفیت است، افزود: اگر ما نتوانیم کیفیت لازم را ایجاد کنیم، موفقیت چندانی به دست نخواهیم آورد و ما همیشه تأکید می کنیم که در بحث جذب دانشجویان خارجی، نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با تأکید بر ضرورت استفاده از زبان دوم در امر آموزش دانشجویان خارجی گفت: زبان دوم نقشی حیاتی در آموزش دانشجویان مخصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی دارد و ما نمی توانیم آن ها را مجبور به آموزش زبان فارسی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: دانشجویان خارجی مبلّغان ما در کشور خود هستند و ما باید کاری کنیم که فرزندان خود را نیز برای تحصیل در کشور ما تشویق کنند.
موسی رضایی، معاون دانشجویی دانشگاه تبریز گفت: در حال حاضر بیش از 30 درصد دانشجویان دانشگاه های منطقه سه کشور جزو دانشجویان سنواتی محسوب می شوند و متأسفانه ما شرایطی را به وجود آورده ایم که این دانشجویان قصد ترک دانشگاه را ندارند و ما مجبور هستیم بخاطر وجود این دانشجویان سنواتی، در ارائه خدمات به سایر دانشجویانی که در سنوات مجاز خود قرار دارند، دچار مشکل شویم.
وی ادامه داد: هدف اصلی دانشجویان باید تحصیل و کسب معدل خوب باشد و ما می توانیم با اعمال تخفیف برای آن دسته از دانشجویانی که موفق به کسب معدل بالا شده اند، نوعی رقابت در بین دانشجویان ایجاد کنیم. رسالت ما رستوران داری نیست و وظیفه ما به وجود آوردن شرایط و بستری است که تنها دغدغه دانشجویان تحصیل باشد.
جواد علی پور، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز نیز گفت: رهبر انقلاب فرموده اند «تحصیل، تهذیب، ورزش». لذا اولویت اصلی و نخست دانشجویی که وارد دانشگاه می شود، باید کسب علم باشد. ما اگر می خواهیم در بحث جذب دانشجویان خارجی موفق باشیم، باید زیرساخت های لازم برای این کار را توسعه دهیم.
وی بر ضرورت همکاری مشترک بین سازمان های مختلف برای توسعه فرهنگی و اجتماعی در بحث جذب دانشجویان خارجی تأکید کرد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}