شیراز، سومین حرم اهل بیت؛ چرا شاهچراغ(ع) ناشناخته ماند؟

به گزارش ایرنا، شیراز به برکت وجود بارگاه نورانی حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) جایگاهی رفیع و شایسته یافته است؛ به طوری که از نظر بسیاری از صاحب نظران، کارشناسان و استادان دانشگاه، وجود آرامگاه این امامزاده والامقام در شیراز موجب شده این شهر به یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی و مذهبی ایران تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، شیراز به برکت وجود بارگاه نورانی حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) جایگاهی رفیع و شایسته یافته است؛ به طوری که از نظر بسیاری از صاحب نظران، کارشناسان و استادان دانشگاه، وجود آرامگاه این امامزاده والامقام در شیراز موجب شده این شهر به یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی و مذهبی ایران تبدیل شود.

ششم ذی القعده در تقویم ملی، روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) نامگذاری شده است.

رهبر معظم انقلاب در سفر اردیبهشت ماه سال 1387 به استان فارس، شیراز را به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی معرفی کردند؛ این نامگذاری به واسطه وجود بارگاه نورانی امامزادگان والامقامی همچون حضرت شاهچراغ (ع) صورت گرفت.

احمد بن موسی چه کسی بود؟

احمد بن موسی (ع) برادر بزرگ امام رضا (ع) و امین ولایت در دوران خود بود؛ او نقشی کلیدی در تثبیت امامت حضرت رضا (ع) ایفا کرد و به عنوان «ابوالفضل امام رضا (ع)» در تاریخ شیعه شناخته می شود.

ایشان فرمانده سپاه امام رضا (ع) بود و شهادتش در شیراز نیز به دلیل همین مسئولیت رخ داد؛ برخی صاحب نظران دینی بر این باورند که باید اقدامات شاخصی برای معرفی جایگاه ایشان انجام گیرد.

در ایران اسلامی، محور حرم های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بر مدار امام رضا (ع) می چرخد؛ حرم حضرت معصومه (س)، حضرت احمد بن موسی (ع) و دیگر امامزادگان، همگی پیرامون این قطب ولایت و معنویت مورد توجه قرار می گیرند.

حرم شاهچراغ نیاز به معرفی دارد

تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) معتقد است این حرم به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) آنگونه که شایسته است معرفی نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری اعلام کرد در دو سه سال اخیر، برنامه ریزی هایی برای محقق شدن خواسته مقام معظم رهبری درباره شناخت هرچه بیشتر این حرم انجام شده است.

وی افزود: رهنمودهای رهبری افق جدیدی برای شناخت شیراز به عنوان سومین شهر مذهبی کشور گشود؛ تعابیر بلند ایشان درباره شخصیت حضرت احمد بن موسی (ع) و جایگاه شیراز می تواند منشا تحولات فرهنگی و توسعه این شهر باشد.

شیراز پس از مشهد و قم، سومین حرم اهل بیت(ع) محسوب می شود؛ این جایگاه ممتاز باید در تبلیغات رسانه ای و تخصیص اعتبارات مورد توجه ویژه قرار گیرد تا مشتاقان داخلی و خارجی بیش از پیش با قداست این بارگاه آشنا شوند.

برنامه های ترویجی برای شناخت شاهچراغ (ع)

امسال برنامه های شاخصی برای معرفی احمد بن موسی (ع) اجرا شد؛ از جمله پرداختن به زندگی ایشان در خطبه های نماز جمعه سراسر کشور و برگزاری ویژه برنامه های «احمد بن موسی» در بیش از 20 هزار مسجد ایران.

همچنین در حرم امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حرم عبدالعظیم حسنی (ع) در شهر ری، مراسم ویژه ای در ششم ذی القعده برگزار شد. این اقدامات موجب افزایش توجه مردم به این حرم نورانی شده است.

بر اساس آمار، امسال بیش از یک میلیون زائر حرم شاهچراغ (ع) را زیارت کردند که نسبت به نوروز سال گذشته 300 هزار نفر افزایش نشان می دهد؛ بسیاری از این زائران، برای نخستین بار با این حرم آشنا شده بودند.

مسافران و گردشگران نیز مهمان نوازی مردم شیراز را که برگرفته از فرهنگ متأثر از خاندان اهل بیت (ع) است، ستوده اند.

حمله های تروریستی و مقاومت مردم

حرم شاهچراغ (ع) در سال های اخیر دو بار هدف حملات تروریستی تکفیری ها قرار گرفت که در مجموع 15 شهید بر جای گذاشت؛ نخستین حمله در چهارم آبان 1401 با 13 شهید و بیش از 30 مجروح همراه بود و دومین حمله در مردادماه 1402 دو شهید دیگر تقدیم کرد.

حتی در شب عاشورای سال گذشته، شایعاتی درباره حمله به حرم منتشر شد تا مردم را دچار رعب کند، اما عزاداری و نماز جماعت همان شب بدون وقفه ادامه یافت؛این حوادث نه تنها موجب عقب نشینی مردم نشد، بلکه بر عزم آن ها برای حضور در حرم ها افزود.

حرم ها فضاهای دینی و معنوی خاصی هستند که حتی افرادی که شاید زیاد پایبند به دین هم نباشند وقتی وارد حرم می شوند متحول می شوند؛ خانواده آلمانی در ایام نوروز در حرم اعلام کردند که حرم شاهچراغ (ع) مملو از امنیت و آرامش است.

شهدای حرم شاهچراغ (ع)

شهیده معصومه کرباسی، نخستین شهیده راه قدس، همراه همسرش در لبنان توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و در ششم آبان 1402 در جوار حرم شاهچراغ (ع) خاکسپاری شد.

پیکر دو شهید حمله مرداد 1402 نیز با حضور گسترده مردم شیراز تشییع شد؛ این مراسم نشان دهنده پیوند ناگسستنی مردم با این بارگاه مقدس است.

چهارم آبان 1401 فردی مسلح به زائران حرم مطهر شاهچراغ (ع) حمله کرد که در این حادثه تروریستی 13 نفر به شهادت رسیدند و بیش از 30 نفر از هموطنان نیز مجروح شدند؛ این اقدام که مسوولیت آن را گروهک تکفیری داعش برعهده گرفت موجی از محکومیت در سطح ملی و بین المللی در پی داشت.

این حرم را به جایگاه اصلی خود برسانیم

تولیت آستان شاهچراغ (ع) با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره جایگاه سومین حرم اهل بیت (ع)، گفت: همه مسئولان باید پای کار باشند تا شیراز و حرم های مطهرش به جایگاه واقعی خود برسند؛ معرفی ذریه پیامبر (ص) به مردم، بزرگترین کار فرهنگی عصر ماست؛ احمد بن موسی (ع) خود خادم قرآن بود و ما نیز باید خادمان قرآن شویم.

به گزارش ایرنا، حرم شاهچراغ (ع) که آرامگاه سید احمد فرزند امام موسی کاظم (ع) است، نه تنها زیارتگاه شیعیان، بلکه یکی از جاذبه های مهم گردشگری مذهبی ایران محسوب می شود؛ این حرم با جذب زائران پس از حرم امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)، شیراز را به سومین شهر مذهبی کشور تبدیل کرده است.

نظرات

captcha