نشاء برنج در 60 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان انجام شد

صالح محمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شخم 222 هزار هکتار از شالیزارهای استان و خزانه گیری برنج در 220 هزار هکتار از مزارع استان انجام شده است.

صالح محمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شخم 222 هزار هکتار از شالیزارهای استان و خزانه گیری برنج در 220 هزار هکتار از مزارع استان انجام شده است.

وی با اشاره به رهاسازی آب سد سفیدرود و آب گذاری کانال های آبیاری کشاورزی برای آبرسانی به شالیزارهای گیلان از شانزدهم ماه جاری اضافه کرد: نوبت بندی آب مزارع تا پایان ماه جاری انجام نمی شود از اینرو ضروری است تا شالیکاران از این فرصت برای نشاء برنج استفاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران استان خواست تا سریع تر مزارع خود را برای نشاء برنج آماده کنند و کشت و کار را بر اساس تقویم زراعی پیش ببرند.

وی ضمن قدردانی از برنجکاران گیلان در رعایت تقویم زراعی طی سال زراعی گذشته و با تاکید بر تداوم این همکاری در سال زراعی جاری بیان کرد: پارسال 85 درصد کشت و کار برنج بر اساس تقویم تهیه شده انجام شد.

در تقویم زراعی، تاریخ مربوط به کشت و کار برنج برای اراضی داخل و خارج شبکه سدسفیدرود، منطقه رستم آباد و فومنات که دسترسی آب راحت تر بوده و خارج از فومنات به تناسب شرایط لحاظ شده است.

بیشتر بخوانید:

ابلاغ تقویم کشت برنج در گیلان؛ شالیکاران رعایت کنند

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود؛ شهرستان های رشت و صومعه سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

نظرات

captcha