مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل: 126 نوع بیماری خاص مورد حمایت بیمه سلامت است

دکتر سیدوحید خلیل اللهی همزمان با روز بیماران خاص و صعب العلاج با حضور در خبرگزاری ایرنا (واحد اردبیل) با اعلام این خبر اظهار کرد: هم اکنون 126 نوع بیماری و زیرمجموعه های آن مانند انواع سرطان، ام اس، تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه، بیماران دیالیزی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، بال پروانه ای و اوتیسم مورد حمایت و تحت تعهد بیمه سلامت قرار گرفته است.

دکتر سیدوحید خلیل اللهی همزمان با روز بیماران خاص و صعب العلاج با حضور در خبرگزاری ایرنا (واحد اردبیل) با اعلام این خبر اظهار کرد: هم اکنون 126 نوع بیماری و زیرمجموعه های آن مانند انواع سرطان، ام اس، تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه، بیماران دیالیزی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، بال پروانه ای و اوتیسم مورد حمایت و تحت تعهد بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: برای 60 نوع از این بیماری بسته خدمتی شامل دارو، تجهیزات، خدمات ارتقای سلامت، پیشگیرانه، تشخیصی درمانی، بازتوانی و توانبخشی، دوره ای و تسکینی، پرستاری و درمان در منزل با تایید مراجع ذیصلاح تعریف شده است و برای سایر بیماری ها نیز به به تدریج و با مرور زمان بسته خدمتی مناسبی تعریف خواهد شد.

وی با بیان اینکه با آماده شدن زیرساخت ها، چتر حمایتی و تعهد بیمه سلامت برای بیماران خاص و صعب العلاج افزایش یافته است، اضافه کرد: در این طرح با افزایش تعهد و سهم بیمه سلامت ارائه خدمات دارویی و آزمایش ها، عکسبرداری و رادیولوژی و سونوگرافی و فیزیولوژی، سهم بیماران خاص و صعب العلاج کاهش یافته و در بیشتر موارد به صفر رسیده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل با اشاره به اینکه سهم بیماران خاص و صعب العلاج در بیشتر موارد به صفر رسیده است، بیان کرد: طبق بسته خدمتی صد در صد داروهای اصلی بیماران خاص مانند MS (ام اس)، تالاسمی و هموفیلی، صد در صد شیمی درمانی و رادیو تراپی طبق تعرفه دولتی، 95 تا 97 درصد داروهای سرطانی طبق گایدلاین های علمی ابلاغی و 70 تا 80 درصد هزینه های MRI (ام آر ای)، فیزیوتراپی و ویزیت در تعهد بیمه سلامت می باشد.

حدود 50 هزار بیمار در استان اردبیل نشان دار شدند

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل در ادامه با اشاره به راه اندازی و ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج توسط بیمه سلامت در سال 1401 گفت: با راه اندازی این صندوق و اجرای طرح حمایت از بیماران نیازمند در مجموع 42 هزار و 995 بیمار خاص و صعب العلاج در نقاط مختلف این استان اردبیل نشان دار شدند.

دکتر خلیل اللهی با بیان اینکه از این تعداد 33 هزار و 489 بیمار صعب العلاج توسط بیمه سلامت، هشت هزار و 436 بیمار توسط تامین اجتماعی و هزار و 70 بیمار توسط نیروهای مسلح نشان دارد شدند، افزود: نشان بیماران صعب العلاج سایر صندوق ها و بیمه ها به بیمه سلامت انتقال یافته و هزینه های این بیماران نشان دار توسط بیمه سلامت پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه بخش اصلی حمایت های صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج از محل 95 درصد اعتبارات است، اظهار کرد: یعنی 95 درصد اعتبارات در سامانه های الکترونیکی تعریف شده و با نشان دار کردن بیماران صعب العلاج در این سامانه بیشتر سهم هزینه های درمانی توسط بیمه و کمترین هزینه توسط بیمار پرداخت می شود.

وی بیان کرد: پنج درصد اعتبارات صندوق نیز به صورت خارج از شمول و ضوابط در اختیار مدیران استانی بیمه سلامت قرار دارد تا بیمارانی که به هر علت از جمله عدم تعریف بسته خدمتی و یا نبود سامانه الکترونیکی هزینه کرده اند با ارائه فاکتور بیمه هزینه ها را به صورت مستقیم به حساب بیمار واریز می کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به اینکه اکثر بیماران قادر به پرداخت هزینه های درمانی نیستند پس ایده آل این است که برای تمامی بیماری های خاص و صعب العلاج بسته تعریف و نشان دار شود.

دکتر خلیل اللهی ادامه داد: در این طرح حتی اگر بیماری بیش از تعهد بیمه سلامت هزینه کند با ارائه مدارک هزینه ای می تواند بخشی از آن را از بیمه سلامت دریافت کند به طوری که پارسال 185 میلیارد ریال مستقیم به حساب 2 هزار و 384بیمار صعب العلاج در استان پرداخت شد.

وی همچنینگفت: سقف پرداخت کمک هزینه بیمه سلامت ایران، به هر بیمار صعب العلاج 700 میلیون ریال است و این رقم پارسال به 34 بیمار در استان اردبیل پرداخت شد.

وی ارائه اسناد هزینه ای غیر مرتبط با بیماری صعب العلاج، قرار نگرفتن در لیست 126 بیماری تحت حمایت، ارائه فاکتورهای غیر مرتبط، فرانشیز 60 نوع بیماری خاص دارای بسته و مابه التفاوت داروهای خارجی با ایرانی را از جمله علل اصلی عدم پرداخت از محل پنج درصد اعتبارات خارج از شمول عنوان کرد.

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل با بیان اینکه پرداخت هزینه های دندانپزشکی بیماران خاص و صعب العلاج از محل پنج درصد خارج از ضوابط صندوق در سال گذشته نسبت به سال ماقبل 43 درصد افزایش یافت، افزود: بیمه سلامت برای 10 بیماری (متابولیک، MS (ام اس)، دیالیز، سرطان، پیوند، روانی مزمن، اوتیسم، پروانه ای، هموفیلی و تالاسمی) بستگی به نوع بیماری حداقل 41 میلیون و حداکثر تا 125 میلیون ریال هزینه دانداپزشکی پرداخت می کند.

دیابت و سرطان در صدر بیماریهای استان اردبیل قرار دارند

دکتر خلیل اللهی افزود: بیشترین بیماری در استان اردبیل به لحاظ نوع و فراوانی مربوط به دیابت، سرطان، نقایص مغزی و لوله عصبی مادر زادی و بیماری های قلبی و عروقی بوده و از حیث هزینه مربوط به سرطان و دیابت است.

وی با اشاره به خدمات ویژه به بیماران خاص در سال جاری اظهار کرد: بیمه سلامت صد در صد هزینه های بیماران دیالیزی در مراکز خصوصی و مراکز دولتی، صد در صد هزینه پیوند کلیه از دهند زنده، صد در صد هزینه بیماران تالاسمی و هموفیلی و 90 تا صد در صد MS (ام اس) را تعهد و پرداخت می کند.

وی با اشاره به خدمات توانبخشی اداره کل بیمه سلامت استان اردبیل بیان کرد: با 63 مرکز درمانی در نقاط مختلف استان قرارد منعقد شده و خدماتی مانند کار درمانی، گفتار درمانی، ارتوپدی فنی، بینا سنجی و مشاوره و تجویز سمعک به بیماران ارائه می شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل اضافه کرد: 17 هزار و 920 بیمار دچار به اختلالات بینایی، شنوایی، حرکتی، ذهنی و اوتیسم تحت پوشش بهزیستی در استان اردبیل نشان دار شده و بیمه سلامت در سال گذشته برای درمان آنها 54 میلیارد ریال هزینه پرداخت کرده است.

پنج دهک اول رایگان بیمه می شود/ بیمه سلامت بیماران خاص و نادر را رایگان بیمه می کند

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: بیمه سلامت بیماران خاص و نادر و پنج دهک اول را بدون دریافت ریالی به طور صدردصد رایگان بیمه می کند.

دکتر خلیل اللهی با بیان اینکه فاقدین هر نوع پوشش بیمه از سایر صندوق ها و سایر سازمان ها بر اساس دهک بیمه می شوند، افزود: حدود 200 هزار نفر در استان اردبیل فاقد هر نوع بیمه هستند و 82 درصد آنها در دهک یک تا پنج قرار دارند و به طور رایگان بیمه می شوند.

وی اظهار کرد: دهک 6 با پرداخت 20 درصد سرانه، دهک هفت با پرداخت 30 درصد سرانه، دهک هشت با پرداخت 40 درصد سرانه، دهک 9 با پرداخت 50 درصد سرانه و دهک 10 با پرداخت صد در صد سرانه یعنی 28 میلیون و 296 هزار ریال در سال تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند.

وی از تمامی افراد جامعه به ویژه بیماران خاص، نادر و صعب العلاج خواست از این فرصت نهایت استفاده را کرده و نسبت به بیمه کردن خود و اعضای خانواده اشان در سریعترین زمان ممکن اقدام کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل بیان کرد: با اینکه با افزایش افراد تحت پوشش هزینه های بیمه سلامت افزایش می یابد اما ما به لحاظ انسانی و با هدف کاستن آلام و درد بیماران و خانواده ها یشان باز تاکید می کنیم که در اولین فرصت تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

دکتر خلیل اللهی اضافه کرد: افراد دارای بیماری صعب العلاج می توانند به سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس csp.ihio.gov.ir یا bimehsalamatiranian.ir و یا به دفاتر بیمه سلامت مراجعه و از بسته های خدماتی این صندوق بهره مند شوند.

به گزارش ایرنا، 735 هزار نفر به عبارتی 58 درصد جمعیت استان اردبیل زیرپوشش بیمه سلامت هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و 300 هزار نفر و 12 شهرستان در شمال غربی ایران و همجوار با استان های آذربایجان شرقی، زنجان، گیلان و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

18 اردیبهشت ماه روز بیماران خاص و صعب العلاج نامگذاری شده است.

نظرات

captcha