تاکید پوتین و شی بر نقش آفرینی سازنده روسیه و چین در حل موضوع هسته ای ایران

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، این موضوع بخشی از بیانیه مشترک روسیه و چین است که روز پنجشنبه به امضای ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ رسید. در این بیانیه تأکید شده است: روسیه و چین قصد دارند نقش سازنده فعالی در حل و فصل موضوع هسته ای ایران ایفا کنند و تأکید دارند که این امر به حفظ مقررات بین المللی عدم اشاعه هسته ای و صلح و ثبات در خاورمیانه کمک خواهد کرد. رؤسای جمهوری روسیه و چین در ادامه از طرف ها در این موضوع خواستند تا به طور مسالمت آمیز اختلافات را از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل کنند. پوتین و شی جین پینگ در ادامه بر لزوم حفظ اعتبار پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در عمل و عملیاتی شدن اهداف عدم اشاعه سلاح های هسته ای و حق استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی تأکید و ابراز امیدواری کرد که طرفین از طریق گفتگو و مذاکراتی که نگرانی های معقول همه شرکت کنندگان در این فرآیند را در نظر می گیرد، به راه حلی دست یابند. در این بیانیه آمده است: روسیه و چین متقاعد شده اند که طرف ها در این موضوع نباید اجازه تشدید تنش، توسل به اقدامات نظامی ناموجه و اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی را بدهند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، این موضوع بخشی از بیانیه مشترک روسیه و چین است که روز پنجشنبه به امضای ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ رسید.
در این بیانیه تأکید شده است: روسیه و چین قصد دارند نقش سازنده فعالی در حل و فصل موضوع هسته ای ایران ایفا کنند و تأکید دارند که این امر به حفظ مقررات بین المللی عدم اشاعه هسته ای و صلح و ثبات در خاورمیانه کمک خواهد کرد.
رؤسای جمهوری روسیه و چین در ادامه از طرف ها در این موضوع خواستند تا به طور مسالمت آمیز اختلافات را از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل کنند.
پوتین و شی جین پینگ در ادامه بر لزوم حفظ اعتبار پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در عمل و عملیاتی شدن اهداف عدم اشاعه سلاح های هسته ای و حق استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی تأکید و ابراز امیدواری کرد که طرفین از طریق گفتگو و مذاکراتی که نگرانی های معقول همه شرکت کنندگان در این فرآیند را در نظر می گیرد، به راه حلی دست یابند.
در این بیانیه آمده است: روسیه و چین متقاعد شده اند که طرف ها در این موضوع نباید اجازه تشدید تنش، توسل به اقدامات نظامی ناموجه و اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی را بدهند.

به گزارش ایرنا، پیش از این، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین نشست هایی را درباره موضوع هسته ای برگزار کرده اند. نخستین نشست 24 اسفند 1403 با حضور معاونان وزیران امور خارجه این کشورها در پکن برگزار شد؛ نشستی که با توافق طرفین برای یافتن "راه حل های مذاکره پایدار" همراه بود؛ راه حل هایی که پیش داوری ها و سوءتفاهمات غرب علیه برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد و در همین حال، حق مشروع تهران برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ناشی از مشارکت این کشور در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را در نظر گیرد.
پس از آن، نشست سه جانبه کارشناسان ایران، روسیه و چین 19 فروردین 1404 در مسکو برگزار شد. به گفته آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، در این نشست، کشورها سناریوهای احتمالی پس از پایان مدت اعتبار برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل (اواخر مهر 1404) را مورد بررسی قرار دادند.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه اواخر فروردین ماه 1404 در مصاحبه تلویزیونی در سفر به مسکو با اشاره به برگزاری نشست های سه جانبه ایران، چین و روسیه درباره موضوع هسته ای کشورمان طی ماه های اخیر، آمادگی تهران را برای گسترش موضوعات در دستور کار این گفت وگوهای سه جانبه اعلام کرد. این موضوع با استقبال ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همراه شد.

حمایت از تلاش ها برای برقراری صلح در مناقشه اوکراین
در بخش دیگری از بیانیه مشترک رؤسای جمهوری روسیه و چین آمده است: طرفین از تمام تلاش هایی که به برقراری صلح در مناقشه اوکراین کمک کند، حمایت می کنند.

حل و فصل مسائل خاورمیانه با اقدامات دیپلماتیک
پوتین و شی در ادامه تأکید کردند: روسیه و چین خواستار تثبیت وضعیت خاورمیانه هستند و از حل و فصل مشکلات حاد از طریق اقدامات سیاسی و دیپلماتیک حمایت می کنند.

این خبر در حال تکمیل است.

نظرات

captcha