نشست نقد و بررسی کتاب «صبح شام» در نمایشگاه کتاب برگزار شد؛

کتاب شهید امیرعبداللهیان نقد شد

نشست نقد و بررسی کتاب «صبح شام» نوشته محمد محسن مصحفی، از آثار منتشرشده توسط انتشارات سوره مهر در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش مشرق، نشست نقد و بررسی کتاب «صبح شام» با حضور محمدرضا رئوف شیبانی، نماینده ویژه وزیر امورخارجه در امور سوریه، حجت الاسلام سعید فخرزاده، کارشناس و فاطمه سلیمانی ازندریانی، مجری برنامه، در نمایشگاه بین المللی کتاب تهدان، غرفه جمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

محمدرضا رئوف شیبانی، نماینده ویژه وزیر امورخارجه در امور سوریه گفت: قبل از بحران سوریه توفیق آشنایی نزدیکی با سردار عزیز حاج قاسم سلیمانی و شهید امیرعبداللهیان داشتم. همچنین در جنگ 33 روزه توفیق داشتیم در خلال جنگ و پیروزی حزب الله با حاج قاسم سلیمانی آشنا شوم. پنج سال در بحران سوریه همراه با حاج قاسم و شهید امیرعبداللهیان بودم.

شهید حاج قاسم رکن اصلی جمهوری اسلامی بود

شیبانی درباره طراحی این کتاب گفت: طراحی کتاب همراه با تحولات است . معتقدم مطالبی که در کتاب مطرح شده، دارای محتوا است. یکی از منابع و مراجعی که می توان به آن مراجعه و از آن به عنوان مرجع استفاده کرد، «صبح شام» است؛ لذا کیفیت و موضوع کار مهم است.

وی ادامه داد: به اعتقاد بسیاری، شهید حاج قاسم سلیمانی رکن اصلی جمهوری اسلامی ایران خاصه در پرونده سوریه بود. یعنی با امتزاج همزمان میدان را مدیریت می کرد. او دیدارهایی با بشار اسد داشت و مواردی که در میدان بحران افراد با آن مواجه بودند، به سرعت رسیدگی می کرد. برای مثال، روزی شهید حاج قاسم به اتاق سفیر آمدند.

وی افزود: شهید حاج قاسم اعتقاد داشت باید به صورت مدیریت جمعی کارها را پیش برد و از نظرات دیگر افراد برای طراحی، مدیریت کار و باز کردن افق آینده با حداقل امکانات استفاده کرد. همیشه می گویم شهید حاج قاسم و یارانش و برادران سپاه مانند چتربازی بودند که در وسط بیابان بدون هیچ امکاناتی فرود آمدند و با حدفاصل امکاناتی که وجود داشت، بزرگ ترین بحران منطقه را مدیریت کردند و به نتیجه مطلوب خود رساندند.

خستگی ناپذیری ویژگی سردار حاج قاسم و شهید امیرعبداللهیان بود

شیبانی عنوان کرد: شهید عبداللهیان هم به طور خستگی ناپذیری روز و شب نمی شناخت. هیچ موقع از شب نبود که با ایشان تصمیم بگیرم و ایشان با روی باز جوابم را ندهد. بعضا پیش می آمد که حاج قاسم ساعت های متمادی استراحت نکرده بود، چون پیگیر پرونده لبنان و سوریه بود.

نماینده ویژه وزیر امورخارجه در امور سوریه تأکید کرد: این دو عزیز درک کامل و مشترکی از موضوع و پرونده ای که در اختیارشان بود داشتند. همچنین نگاه نزدیک و منطبقی داشتند. هر نگاهی که حاج قاسم داشت، همان نگاه را هم شهید امیرعبداللهیان داشت.

وی گفت: اگر بخواهم تیتروار بعضی از ویژگی هایی این دو بزرگوار را بیان کنم، باید بگویم هماهنگی دیپلماسی، اخلاق مداری، ادبیات انقلاب مداری، ایمان به توانمندی های ذاتی کشور، رعایت وجه انسان دوستانه، خستگی ناپذیری . دغدغه مندی ویژگی های این دو عزیز بود.

این سیاستمدار عنوان کرد: همچنین بسیاری از افرادی که در میدان کار می کنند، شاید نیم نگاه استراتژیک و میدانی نداشته باشند؛ ولی حاج قاسم به طور کاملی این نگاه را داشت.

سیر تلاش برای سوریه در «صبح شام» مشخص است

وی درباره کتاب «وقت شام» ادامه داد: توفیق داشتم نسخه الکترونیک این کتاب را مطالعه کنم. کتاب به گونه ای است که خواننده را جذب می کند و حرفه ای تنظیم شده است . این کتاب خواننده را جذب می کند تا ببیند مسیر کتاب به کدام سمت پیش می رود.

محمدرضا رئوف شیبانی در پایان از محتوای کتاب «صبح شام» گفت: از محتوای کتاب برمی آید که شهید امیرعبداللهیان از فرصت ها به نحو احسن استفاده می کرد. بحران سوریه چند وجهی و چند مجهولی بود که باید فرد متخصص این کار باشد تا به نتیجه برسد. لذا سیر این تلاش ها در کتاب «صبح شام» مشخص است. امیرعبداللهیان سردار ولایت بود.

«صبح شام» تنها روایت عینی از سوریه

سعید فخرزاده، کارشناس این نشست، گفت: ویژگی سیاستمداران این است که کمتر حرف بزنند؛ لذا معمولا صحبتی از دستاوردها و تلاش هایشان ندارند. «صبح شام» تنها روایت واقعی از سوریه است؛ بنابراین از نظر سیاسی می تواند خیلی تأثیرگذار باشد.

فخرزاده افزود: شهید امیرعبداللهیان یک خاطره در سایت مقام معظم رهبری داشت. ایشان پس از شهادت حاج قاسم، سخنی از ایشان درباره بشارالاسد نقل کرد. ایشان گفت زمانی که بشار درگیر جنگ بود، حاج قاسم گفت به دیدار ایشان می رود تا کنارشان باشد. اما بازتاب خبری به گونه ای بود که بشار اسد نمی تواند از پس جنگ بیاید و نیاز به حضور حاج قاسم دارد که حاج قاسم در صحبتی همه این صحبت ها را رد کرد. لذا خبر حساس است و به علت اتفاقات زنده خود می تواند تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد.

وی درباره «صبح شام» گفت: چون تمام داستان درباره پیروزی حق در منطقه بود و پیروزی معمولا به معنای صبح است. در نتیجه پیروزی و شام کنار هم قرار گرفت و انتشارات سوره مهر بدون دخالت در اسم و عنوان کتاب این اثر را به چاپ رساند.

مقاومت اولویت جمهوری اسلامی است

مختار حداد، مدیر بخش بین الملل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: در این 25 سالی که در روزنامه الوفاق هستم، از همان ابتدا ارتباط خوبی با شهید امیرعبداللهیان داشتم و این ارتباط تا چند روز قبل از شهادت ادامه داشت.

وی ادامه داد: همیشه موضوع مقاومت برای جمهوری اسلامی اولویت بوده است. آقای امیرعبداللهیان همیشه با سوریه و لبنان ارتباط داشت و مسائل را به طور مستقیم پیگیری می کرد. مسئله مردم برای شهید امیرعبداللهیان خیلی مهم بود.

حداد در پایان سخنانش بیان کرد: امیرعبداللهیان شخصیت خاصی داشت و اگر کاری را انجام می داد، تا انتها پیگیر کار بود و شبانه روز برای طوفان الاقصی تلاش می کرد. شخصیت کم نظیر، انقلابی، مقاوم، حامی مقاومت از ویژگی های شهید امیرعبداللهیان بود.

شایان ذکر است؛ «صبح شام» خاطرات شهید دکتر حسین امیرعبداللهیان از بحران سوریه است .

نظرات

captcha