سه ویژگی اساسی در سیره آیت الله حائری یزدی

مدیر حوزه های علمیه کشور سه نکته اساسی را در تحلیل سیره آیت الله حائری یزدی(ره) عنوان کرد.

خبرگزاری تسنیم از قم، نشست علمی آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) با حضور آیت الله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و اساتید حوزه در محل برگزاری همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد.

آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور هم در این نشست حاضر شد و با تقدیر از حضور بزرگان و اساتید در همایش همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، مطالبی را در مورد شخصیت آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) بیان کرد.

مدیر حوزه های علمیه کشور با تشکر از اساتید حاضر در نشست علمی آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره)، گفت: بنده به احترام منشور حضرت آقا و پیام بزرگان، مبحثی که آماده کرده بودم در همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم ارائه دهم را حذف کردم، چرا که ادای احترام به بزرگان اقتضا می کرد از بیانات ایشان استفاده کنیم.

آیت الله اعرافی سپس در سخنان کوتاهی سه نکته اساسی را در تحلیل سیره آیت الله حائری یزدی(ره) عنوان کرد:

هجرت های پی درپی: مرحوم حاج شیخ از زمانی که از مهرجرد و میبد خارج شدند تا استقرار در قم، هشت هجرت داشتند. هجرت یک مقوله بسیار راهبردی در اندیشه قرآنی ماست. حاج شیخ مرد هجرت های بزرگ بود.

نگاه سیاسی عمیق: حاج شیخ طراحی دقیقی برای حوزه در برابر امواج جهانی و منطقه ای داشت. در شرایطی که همه عالم تحت تأثیر موج تمدن غربی بود، ایشان نگاه جدیدی ارائه داد و این نگاه بالاتر از همه بزرگانی بود که مشروطه را پایه ریزی کردند. نتیجه این نگاه به انقلاب اسلامی منجر شد.

مدیریت نظام مند: مدیریت دو نوع است؛ نوع اول شکلی و مبتنی بر قواعد معمول است، اما نوع دوم نیاز به نظریه، عمق دانشی و شناخت موقعیت دارد. مدیریت مرحوم حاج شیخ از این قسم بود که منجر به ایجاد یک نظام کلان شد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha