62 بنای تاریخی همدان مرمت شد

حمیدرضا حیدری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 62 طرح با اعتبار هزار میلیارد ریال سال گذشته در استان همدان مرمت شد که عمده این طرح ها مساجد و خانه های قدیمی هستند.

حمیدرضا حیدری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 62 طرح با اعتبار هزار میلیارد ریال سال گذشته در استان همدان مرمت شد که عمده این طرح ها مساجد و خانه های قدیمی هستند.

وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی فقط برای مرمت آثاری که ثبت ملی شده و واجد ارزش باشند می تواند اقدام کند، ادامه داد: بعضی از طرح های مرمتی نیز به صورت مشارکتی با مالک خصوصی انجام شده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: بیشترین بناهای تاریخی مرمت شده با 38 مورد مربوط به شهرستان همدان بوده و سهم شهرستان نهاوند هفت مورد، اسدآباد و ملایر هرکدام چهار مورد، درگزین سه مورد و فامنین و رزن و بهار هرکدام 2 مورد بوده است.

حیدری، حفظ و نگهداری از آثار طبیعی و تاریخی را وظیفه ذاتی میراث فرهنگی دانست و اظهار کرد: هر ساله بین 60 تا 70 بنای تاریخی بسته به اضطرار در فهرست و برنامه مرمتی این اداره کل قرار می گیرد تا آسیب ها و خسارت هایی که بر اثر عوامل جوی و انسانی به آنها وارد شده به حداقل برسد.

تفاهم میراث فرهنگی با شهرداری برای مرمت بازار سنتی همدان

وی ادامه داد: در خصوص مرمت بافت بازار سنتی همدان تفاهم نامه هایی با شهرداری منعقد شد که به شکل مطلوبی نیز پای کار آمده و هم افزایی قابل قبولی در این خصوص وجود داشته است، و اقدامات مرمتی این مکان زیر نظر میراث فرهنگی و با حضور پیمانکار ذیصلاح انجام می شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: هم اکنون مرمت راستای سمسارخانه تکمیل، جداره سازی خیابان بوعلی،جداره میدان امام بین خیابان باباطاهر و اکباتان مرمت شده است.

حیدری اظهار کرد: شهرداری تعامل مطلوبی با میراث فرهنگی دارد اما به دلیل کمبود اعتبارات و کمبود نیروی متخصص انجام امور مرمت به کندی پیش می رود.

این مسوول در خصوص سایت موزه ابتدای خیابان باباطاهر گفت: احداث این سایت سال گذشته کلید خورد و براساس یافته های باستانشناسی کاوش ها صورت گرفت، پوشانده و حفظ شد تا وضعیت پیاده راه باباطاهر تعیین تکلیف شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان در مورد موزه روزباز خیابان باباطاهر نیز اظهار کرد: براساس توافق اولیه مقرر شد کار اسکلت بنا و طراحی سایت موزه ابتدای خیابان باباطاهر توسط شهرداری انجام شود و طرح محتوایی، کاوش و مطالعه و حفاظت و نگهداری موزه برعهده میراث فرهنگی باشد.

حیدری اظهار کرد: همدان اولین شهر در کشور است که سایت موزه روباز برای بازدید همه مردم ایجاد می شود و جزو باستان شناسی شهری محسوب می شود که امیدواریم این مهم با هم افزایی همه دستگاه ها به خوبی پیش برود و برندی معتبر برای گردشگری همدان شود.

وی همچنین یادآور شد: 20 درصد از اعتبار امسال برای مرمت ابلاغ و تخصیص داده شد.

نظرات

captcha