بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فرشید شکرخدایی روز سه شنبه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپوی 2025 در جمع خبرنگاران افزود: باید همانند گذشته، تجارت به عنوان نهاد تخصصی حوزه هماهنگ، مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فرشید شکرخدایی روز سه شنبه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپوی 2025 در جمع خبرنگاران افزود: باید همانند گذشته، تجارت به عنوان نهاد تخصصی حوزه هماهنگ، مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در طول هفت سال گذشته، شاهد آن بوده ایم که نهادهایی نظیر بانک مرکزی و برخی از معاونت های وزارتخانه ها و همچنین بخشی از وزارت اقتصاد در قالب گمرک، به نحوی در امور تجارت بین الملل دخالت کرده اند.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران تصریح کرد: این دخالت ها به نظر ما از سوی بخش خصوصی، مخرب بوده و منجر به تضعیف مرکز شده است.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد که ضروری است با برگزاری جلسه ای با قوه قضائیه و مجلس، خواسته های بخش خصوصی را مطرح کنیم. ما انتظار داریم سیاست گذاری متمرکز در حوزه تجارت خارجی، در سازمان توسعه تجارت به عنوان اتاق دولت، انجام شود و سایر نهادها از این سیاست ها تبعیت کنند.
شکرخدایی گفت: خروج بانک مرکزی از دامنه فعالیت های خود در هفت سال اخیر، تأثیر منفی بر تجارت کشور گذاشته است.
وی اظهار داشت: در سال های گذشته، تلاش هایی برای بهبود وضعیت تجارت خارجی صورت گرفته که امسال نسبت به سال گذشته رونق بیشتری داشته است.
شکرخدایی یکی از موانع قانونی در مسیر توسعه تجارت را مصادره اموال بازرگانان دانست و بر این نکته تاکید کرد که مجلس در تدوین قانون باید به صادرکننده به عنوان فرصت برای کشور نگاه کند نه ابزاری برای جبران کمبودها.
وی با تاکید بر اینکه باید تنظیم امور تجارت به سازمان توسعه تجارت برگردد، اظهار داشت: با ادامه روند فعلی، بازنده تجارت، بخش خصوصی است.
هدف نمایشگاه باید افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی باشد
در ادامه این نشست آریا صادق نیت حقیقی عضو اتاق هیأت نمایندگان اتاق ایران و عضو کارگروه صنایع و ماشین آلات کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: در نمایشگاه اکسپو 2025 تهران، اتاق های بازرگانی شهرستانها چکیده ای از توانایی های تولیدی خود را در معرض دید عموم، مسئولان و تجار گذاشته اند و می شود از آن هم بهره برداری داخلی و ین المللی کرد.
وی افزود: با این کار از یک سو مسئولان از توانایی های شهرستانها در بخش تولید آشنا شده و مشکلات آنها را از نزدیک درمی یابند؛ از سوی دیگر در عرصه بین المللی هم با حضور نمایندگان هیات های خارجی این نمایشگاه سبب می شود تا بتوانیم روابط خوبی با شرکای خارجی مان برقرار کنیم.
حقیقی افزود: باید نتیجه نمایشگاه این باشد که در صادرات یک قدم به پیش برویم و سهم خود را در بازارهای خارجی افزایش دهیم.
این فعال تجاری در ادامه خاطر نشان کرد: از یک سو 3.5 میلیارد دلار تلفن همراه وارد کشور می شود اما از سوی دیگر تولیدکننده برای واردات مواد اولیه ارز در اختیار ندارد.
صف تخصیص ارز طولانی است
در ادامه نوید ایزدپناه عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران بر این نکته تاکید کرد که باید رگولاتور از بازیگر جدا شود تا چرخ اقتصاد بچرخد و تحریم اثر نکند.
وی خواستار آن شد که بخش دولتی اجازه دهد تا بخش خصوصی و تولیدکنندگان آزادانه به فعالیت بپردازند و در این رابطه توضیح داد: وقتی خودروساز پسته صادر می کند تا بتواند قطعه وارد کند، دیگر مشکل از جانب تحریم ها نیست بلکه بخاطر رگولاتوری اشتباه بانک مرکزی است.
ایزدپناه با بیان اینکه هر جایی صف دیدید به این معنی است که از نقطه تعادلی خارج شده ایم، ادامه داد: وقتی برای دریافت ارز صف طولانی تقاضا تشکیل شده به طوری که حداقل 5 ماه باید در صف بمانید تا ارز دریافت کنید، یعنی در نقطه تعادل نیستید.
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران رویه کنونی تخصیص ارز را به منزله پرداخت یارانه از سوی صادرکننده به واردات توصیف کرد و اظهار داشت: در این شیوه بانک مرکزی هم 5 تا 8 درصد کارمزد از صادرکننده می گیرد یعنی به عبارت دیگر دست در جیب صادرکننده کرده ایم و انتظار داریم با صادرکننده های دنیا که 25 درصد مشوق صادراتی دریافت می کنند، رقابت کند.
{{name}}
{{content}}