ویژه برنامه های میلاد امام رضا(ع) در قشم اعلام شد

حجت الاسلام غلامعلی کاظمی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این برنامه ها با انجام سخنرانی مذهبی با موضوع سیره عملی حضرت امام رضا(ع)، اجرای سرود، قرائت زیارت امین الله، مدیحه خوانی، برگزاری مسابقات حضوری فرهنگی، همخوانی و قرائت حدیث کسا در مساجد شهرها و روستاهای نگین خلیج فارس برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام غلامعلی کاظمی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این برنامه ها با انجام سخنرانی مذهبی با موضوع سیره عملی حضرت امام رضا(ع)، اجرای سرود، قرائت زیارت امین الله، مدیحه خوانی، برگزاری مسابقات حضوری فرهنگی، همخوانی و قرائت حدیث کسا در مساجد شهرها و روستاهای نگین خلیج فارس برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: شرکت کنندگان در مراسم ضمن اعلام همدری با مردم مصیب زده استان هرمزگان برای حادثه انفجار و آتش سوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس رحمت و مغفرت الهی برای جانباختگان این حادثه، آرامش برای خانواده های مصیب زده آنان و شفای عاجل برای آسیب دیدگان این حادثه را از خداوند و وجود نازنین امام رضا(ع) طلب خواهند کرد.

رییس تبلیغات اسلامی قشم توضیح داد: جشن میلاد فرخنده هشتمین امام شیعیان جهان پنجشنبه شب (18 اردیبهشت ماه) با برگزاری مراسم محوری ولادت سلطان دین، ولی الله اعظم، ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا - علیه و علی آبائه و ابنائه آلاف التحیه و الثناء از ساعت 20 در مسجد امام رضا(ع) سرزمین آب و آفتاب شهرستان قشم برگزار می شود.

کاظمی اضافه کرد: برگزاری همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی از سوی شهرداری، شورای اسلامی شهر، هیات های ورزش های همگانی و اداره ورزش و جوانان یکی دیگر از برنامه های میلاد با سعادت امام رضا(ع) در شهر قشم است که ساعت 16 روز جمعه(19 اردیبهشت ماه) از امتداد پارک لاله آغاز و با انجام قرعه کشی و اهدای جوایز ارزنده اجرا خواهد شد.

حدفاصل سالروز ولادت حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) (اول تا 11 ذیقعده) به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است.

امام رضا(ع) در سال 148 هجری قمری یعنی هزار 295 سال پیش در شهر مدینه به دنیا آمدند. پدر ایشان حضرت امام موسی بن جعفر(ع)، امام هفتم شیعیان و مادرشان بانویی بزرگوار و خردمند به نام نجمه بود. امام رضا(ع) در همان سالی زاده شد که پدربزرگ ایشان، حضرت امام جعفر صادق(ع)، به شهادت رسید.

نام ایشان (علی) است، ولی بر اساس شیوه ای که در میان اعراب مرسوم است، به وی (ابوالحسن) می گفتند. این گونه اسم ها را (کنیه) می نامند.

علاوه بر نام و کنیه، گاه عنوان دیگری نیز به افراد می دهند که آن را (لقب) می گویند. امام هشتم دارای لقب های متعددی است. از جمله معروف ترین این القاب، (رضا)، (عالم آل محمد)، (غریب الغرباء)، (شمس الشموس) و (معین الضعفاء) است.

نامیدن هر فرد به این نام ها، یعنی اسم، کنیه و لقب دلیل خاصی دارد. گفته اند که وی را به این جهت (رضا) لقب داده اند که خدا از او راضی است.

دوران کودکی و نوجوانی و جوانی این امام همام در مدینه گذشت. اخلاق نیکو، دانش فراوان، ایمان و عبادت بسیار از ویژگس یهایی بود که امام را مشخص می ساخت.

از خوش اخلاقی امام علیه السلام سخن بسیار گفته اند. هشتمین خورشید آسمان امامت و ولایت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) در برخورد با مردم همیشه به نکات ریزی دقّت می کرده که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: هیچ گاه با سخن خود، دیگران را آزار نداد، سخن هیچ کسی را قطع نکرد، به نیازمندان بسیار کمک می کرد و با خدمتگزاران خود بر سر یک سفره می نشست و غذا می خورد.

وجود نازنین امام رضا علیه السلام همیشه چهره ای خندان داشت، هرگز با صدای بلند و با قهقهه نمی خندید، هنگام نشستن، هرگز پای خود را در حضور دیگران دراز نمی کرد، در حضور دیگران هرگز به دیوار تکیه نمی زد، به عیادت بیماران می رفت، در تشییع جنازه ها شرکت می جست.

عالم آل محمد(ص) و هشتمین امام شیعیان جهان از مهمانان خود، شخصا پذیرایی می کرد، وقتی بر سر سفره ای می رسید، اجازه نمی داد تا به احترام او از جای برخیزند، به پاکیزگی بدن، موی سر و پوشاک خود بسیار توجه داشت و بردبار و شکیبا بود.

نظرات

captcha