جبران کمبود برق گلستان با ظرفیت ترکمنستان و مشوق های تولید

به گزارش ایرنا، محمدصادق مفتح روز سه شنبه در نشست با روسای اداره صمت، اتاق اصناف، انجمن شرکت های پخش و اتاق بازرگانی گرگان تأکید کرد: سرمایه گذاری برای واردات برق از ترکمنستان می تواند راهکاری مؤثر برای تأمین نیازهای صنعتی استان باشد و خواستار تهیه طرحی برای عملیاتی شدن آن شد.

به گزارش ایرنا، محمدصادق مفتح روز سه شنبه در نشست با روسای اداره صمت، اتاق اصناف، انجمن شرکت های پخش و اتاق بازرگانی گرگان تأکید کرد: سرمایه گذاری برای واردات برق از ترکمنستان می تواند راهکاری مؤثر برای تأمین نیازهای صنعتی استان باشد و خواستار تهیه طرحی برای عملیاتی شدن آن شد.

وی همچنین استفاده از انرژی خورشیدی را به دلیل ناتوانی در تأمین برق شبانه روزی واحدهای صنعتی، راه حلی غیرقطعی دانست.

مفتح برای رفع مشکلات سرمایه گذاری در پست برق شهرک صنعتی هزار هکتاری اترک، از شرکت توانیر خواست تا سهم خود را برای تسریع در اجرای این طرح پرداخت کند.

وی همچنین از ایجاد خط اعتباری با بانک صنعت و معدن برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خبر داد.

نیاز گلستان به خط اعتباری ویژه برای توسعه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان هم در این نشست ایجاد خط اعتباری ویژه برای سرمایه گذاری در صنعت و گردشگری را ضروری دانست و گفت: اعتبارات بانک های عامل استان محدود و اختیارات آنها ناکافی است.

عبدالعلی کیانمهر اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای دهک های یک تا هفت را ارزشمند خواند، اما از مشکلات نرم افزاری آن انتقاد کرد.

وی افزود: در مرحله نخست طرح کالابرگ، 160 میلیارد ریال به شرکت پشتیبان واریز شده که نیازمند رسیدگی است.

کیانمهر همچنین خواستار بازنگری شیوه نامه های هزینه بر و مانع تولید، ساماندهی نرم افزار آرد و حضور نماینده گلستان در هیات های تجاری اعزامی به ترکمنستان شد.

معاون استاندار گلستان همچنین برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی توانمندی های صادراتی ترکمنستان در گرگان را فرصتی کلیدی برای توسعه اقتصادی استان دانست.

مشوق های تولید و رفع موانع سرمایه گذاری

رئیس اتاق بازرگانی گرگان هم با اشاره به شعار سال مبنی بر سرمایه گذاری در تولید، خواستار ارائه مشوق هایی برای رفع موانع شد.

امیر یوسفی، گلستان را استانی کمتر توسعه یافته در بخش صنعت خواند و از ناعدالتی در توزیع برق انتقاد کرد.

وی تأکید کرد: برقراری عدالت در تأمین برق، سرمایه گذاران را به گلستان جذب خواهد کرد.

یوسفی همچنین خواستار حمایت از صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و توسعه زیرساخت های منطقه آزاد اینچه برون شد.

چالش تأمین برق پایدار در شهرک های صنعتی

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی گلستان هم از قطعی مکرر برق در شهرک های صنعتی، به ویژه در ساعات 6 تا 11 شب، انتقاد کرد.

علیرضا شهمرادی گفت: مصرف برق شهرک ها در اوج تابستان 50 مگاوات است، اما قطعی ها همچنان ادامه دارد.

وی افزود: تفاهم نامه سال های 1400 و 1401 برای ایجاد پست برق شهرک اترک به دلیل کمبود منابع مالی پیشرفت نداشته و شرکت توانیر باید 10 درصد از درآمد افزایش تعرفه برق را به این امر اختصاص دهد.

شهمرادی همچنین از نیاز 514 طرح صنعتی به حمایت مالی برای بهره برداری خبر داد.

حمایت از 160 واحد تولیدی در حال ساخت

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در این نشست اعلام کرد: 160 واحد تولیدی با پیشرفت بالای 60 درصد در استان نیاز به حمایت مالی دارند.

درویشعلی حسن زاده افزود: هزار و 60 واحد صنعتی فعال در 12 شهرک و 11 ناحیه صنعتی، برای 28 هزار و 700 نفر اشتغال ایجاد کرده اند.

وی از فعالیت 70 معدن، استخراج 15 درصد ذغال سنگ کشور و تولید ید به عنوان تنها منبع داخلی این ماده خبر داد و گفت: 82 هزار و 500 واحد صنفی و 130 شرکت پخش در استان فعال هستند.

حسن زاده با اشاره به تجارت خارجی استان گفت: سال گذشته، گلستان 460 میلیون دلار صادرات با رشد 42 درصدی داشت که عمده آن به ترکمنستان، قزاقستان و عراق و شامل مواد غذایی، محصولات آهنی و تخم مرغ بود.

نظرات

captcha