نشست علمی «الگوی حکمرانی شهید رئیسی در عرصه بین الملل؛ سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی عزت محور» در دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علوم اسلامی شهید محلاتی (ره) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی «الگوی حکمرانی شهید رئیسی در عرصه بین الملل؛ سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی عزت محور» روز دوشنبه 2/15/ 1404 با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان علاقه مند به حوزه روابط بین الملل در دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علوم اسلامی شهید محلاتی (ره) برگزار شد.
در این نشست دو تن از اساتید و تحلیل گران سیاست خارجی، به بررسی ابعاد نظری و عملی سیاست خارجی دولت سیزدهم پرداختند.
در بخش نخست، رضا صارمی راد با موضوع «تحلیل راهبردی سیاست خارجی متوازن در دولت سیزدهم» سخنرانی کرد و به بررسی جهت گیری های دولت شهید رئیسی در تنوع بخشی به شرکای خارجی، کاهش وابستگی به غرب، و تقویت همکاری با شرق و همسایگان پرداخت.
صارمی افزود: دولت شهید رئیسی در قالب نگاه به شرق در مسائل جهانی و اهتمام و اولویت دهی به همسایگان که در قالب یک اصل مهم در سیاست خارجی ایران مطرح گردید با عضویت ایران در شانگهای و بریکس سیاست خارجی کشور را وارد فصل نوینی نمود.
در ادامه، محسن محمدی الموتی با موضوع «الگوی حکمرانی شهید رئیسی در سیاست خارجی» به تحلیل رویکرد و عملکرد شهید رئیسی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی پرداخت و جایگاه آن را در تعاملات بین المللی دولت سیزدهم مورد ارزیابی قرار داد.
محمدی الموتی رئیس جمهور شهید آیت الله ابراهیم رئیسی را نماد مدیر تراز انقلاب اسلامی دانست که بی توجه به سختی ها، توهین ها، موانع، فشارها، تهدیدات، تنها به پیش برد آرمان انقلاب اسلامی و خدمت به مردم اندیشید و تلاش نمود سیرت و صورت انقلاب اسلامی را به هم پیوند زند.
محمدی الموتی افزود: پایه اصلی سیاست خارجی دولت شهید رئیسی و وزیر خارجه شهید آن، بازگشت به اصول سیاست خارجی نظام اسلامی و راهبردهای تنظیمی از سوی رهبر معظم انقلاب بود. مبتنی بر این نگاه، رئیس جمهور و وزیرخارجه شهید دولت انقلابی در پرتو بررسی عمیق و دقیق علل و عوامل ناکارآمدی دولتهای قبل در سیاست خارجی، اولویت دستگاه دیپلماسی را بر «توازن گرایی در سیاست خارجی و ارتباط با کشورها» و «سیاست همسایگی» و ارتباط با همسایگان تغییر دادند که یکی از مصادیق بارز این سیاست عضویت ایران در شانگهای و الحاق ایران به بریکس بود.
محمدی الموتی گفت: استقبال اعضای شانگهای و بریکس از عضویت ایران در این نهادها و اذعان پوتین به نقش بی بدیل شهید رئیسی در مناسبات همسایگی ناظر به جایگاه و نقش کانونی جمهوری اسلامی ایران در چرخش قدرت از آتلانتیک به آسیاپاسفیک و ایجاد یک بلوک قدرت مند و موازنه سازی در برابر غرب قابل ارزیابی می باشد و فرصت بی بدیلی را برای سیاست خارجی دولت پزشکیان به منظور تأمین منافع ملی ایرانیان فراهم می سازد.
در بخش پایانی نشست، شرکت کنندگان سوالات خود را مطرح کردند و سخنرانان به آن ها پاسخ دادند. این نشست با جمع بندی علمی دبیر جلسه و تشکر از سخنرانان به پایان رسید.
{{name}}
{{content}}