"مدیریت جزیره ای" بحران آب را تشدید کرده است

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نبود انسجام مدیریتی در مواجهه با بحران آب، خواستار تغییر نگاه مدیران از منافع سازمانی به منافع ملی شد.

خبرگزاری تسنیم از اراک، سید محمد جمالیان، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، ظهر امروز در نشست مشترک با مدیران ارشد استان مرکزی با اشاره به لزوم کنار گذاشتن عملکرد جزیره ای در بین ادارات استان گفت: هیچ مدیری بدون هم افزایی و هماهنگی با سایر مدیران، نمی تواند موفق عمل کند و در صورت بی توجهی به استفاده بهینه از ظرفیت های بودجه، قوانین و مسئولیت اجتماعی صنایع، آینده ای پرچالش در انتظار استان مرکزی خواهد بود.

وی افزود: با توجه به نبود جذابیت کافی برای سرمایه گذاری در استان مرکزی، با بیش از 20 تا 25 سرمایه گذار در تهران نشست برگزار کرده ام، اما پس از یکی دو جلسه عنوان می کنند که فضای همکاری در استان شما ضعیف است و همین بروکراسی پیچیده، استان مرکزی را به رتبه های پایین سرمایه گذاری در کشور کشانده است. بنابراین، در زمان بحران، مدیران آب منطقه ای و آبفا باید فرماندهی را در دست بگیرند و تمامی دستگاه های اجرایی نیز موظف به همکاری کامل هستند.

جمالیان تصریح کرد: در شرایطی که سیاست کلی دولت، تکمیل پروژه های نیمه تمام است، برخی استان ها پروژه های جدید نیز تعریف می کنند که این نشان از هنر مدیریتی آنان دارد و اگر ما نیز برای استان پروژه تعریف نکنیم، جذب اعتبارات غیرممکن خواهد شد و اگر دفاتر مطالعاتی دستگاه های اجرایی نتوانند در تعریف پروژه های اثربخش موفق باشند، یعنی هیچ خروجی مفیدی ارائه نکرده اند و عملاً ناکارآمد بوده اند.

مولدسازی؛ راهکاری برای اتمام پروژه های نیمه تمام

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی مولدسازی را یکی از راهکارهای مؤثر برای تکمیل پروژه های نیمه کاره دانست و اظهار کرد: با وجود اجرای ضعیف این سیاست در سطح کشور، دولت در سال های 1404 و 1405 حمایت ویژه ای از استان هایی خواهد داشت که در این زمینه فعال هستند.

وی افزود: با توجه به تبصره 7 بند الف قانون بودجه، دولت موظف است حداقل 85 درصد اعتبارات حوزه آب و خاک را به شکل کمک بلاعوض پرداخت کند. همچنین در بند ج همین تبصره، استفاده از سه درصد صندوق توسعه ملی برای طرح های عمرانی، آبخیزداری، قنوات و جاده های بین مزارع پیش بینی شده است که باید به بهترین شکل از این منابع بهره مند شویم.

جمالیان از برخی مدیران استانی به دلیل حضور کم رنگ در وزارتخانه ها انتقاد و بیان کرد: برخی مدیران حتی هر دو ماه یک بار هم به تهران نمی روند، در حالی که بدون پیگیری مستمر، نمی توان بودجه ای برای استان جذب کرد و اگر مدیران استان تنها به بودجه های محدود استانی اکتفا کنند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. چراکه 85 درصد بودجه کشور در تهران است و مدیری که ماهی سه بار هم به وزارتخانه نرود، کم کاری کرده است.

سهم استان مرکزی از عوارض باید به توسعه زیرساخت ها اختصاص یابد

دبیر فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه گذاری مجلس با اشاره به ظرفیت توزیع عوارض دهیاری ها و شهرداری ها گفت: عوارض دریافت شده در استان قابل توجه است و در برخی مناطق کشور، شهرداری ها با هماهنگی کامل، از این منابع برای توسعه زیرساخت ها استفاده می کنند که استان مرکزی نیز باید بهره بیشتری از این ظرفیت ببرد.

جمالیان افزود: در حالی که صنایع بزرگ و متعدد استان مرکزی می توانستند نقش مؤثری ایفا کنند، عملکرد آنها در این حوزه بسیار ضعیف بوده و عمدتاً  برای استان، آلایندگی ایجاد کرده اند و این در حالی است که در سایر استان ها، صنایع مشابه نقش پررنگ تری در توسعه ایفا می کنند. بنابراین، مدیریت هزینه کردهای مسئولیت اجتماعی صنایع باید به صورت متمرکز و توسط استانداری انجام شود که این اقدام هم نیازهای واقعی استان را تأمین می کند و هم صنایع را از چانه زنی های پراکنده و فردی رها می سازد.

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت مجمع نمایندگان استان  مورد تاکید است و تحقق این اهداف نیازمند همدلی، برنامه ریزی دقیق و پیگیری هماهنگ است. ضمن اینکه، در ابتدای سال 1404 باید سازوکار مشخصی برای تعامل و هماهنگی میان مدیران استان تعریف شود تا خروجی مؤثری برای مردم حاصل گردد.

انتهای پیام/711/

نظرات

captcha