بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
عبدالوهاب راضی رئیس اتحادیه ناشران عراق می گوید: نشر مقاومت و مسئله فلسطین در کشور عراق جایگاه ویژه ای دارد، نشر عراق در زمینه فلسطین دارای ایده و اندیشه است. و همه ناشران جهان اسلام باید برای احقاق حقوق مردم فلسطین تلاش و این اندیشه را اشاعه دهند.
عراق کشوری در غرب آسیا و یک کشور محوری در منطقه ژئوپلیتیکی خاورمیانه است. این کشور با بیش از 46 میلیون نفر جمعیت، سی و پنجمین کشور پرجمعیت جهان است. عراق یک جمهوری پارلمانی فدرال است و از 19 استان تشکیل شده است. عراق از شمال با ترکیه، از جنوب با عربستان سعودی، از شرق با ایران، از جنوب شرقی با کویت، از جنوب غربی با اردن و از غرب با سوریه همسایه است. این کشور همچنین از جنوب شرق به خلیج فارس راه دارد.
صنعت نشر در عراق امروز ، با وجود بهره مندی از پیشینه ای قدرتمند، با چالش های متعددی روبه رو است. یکی از مهم ترین مشکلات، کمبود زیرساخت های لازم برای تولید و توزیع کتاب در سطح گسترده است؛ بسیاری از چاپخانه ها و مراکز پخش کتاب با مشکلات فنی و کمبود تجهیزات مواجه اند که این امر به کاهش کیفیت تولیدات نشر منجر می شود. علاوه بر این، مشکلات اقتصادی نیز تأثیر قابل توجهی بر بازار کتاب گذاشته است، به گونه ای که قدرت خرید پایین مردم مانعی برای تهیه کتاب های جدید شده و میزان فروش را کاهش داده است.
خبرگزاری تسنیم، در آستانه افتتاحیه نمایشگاه کتاب، با عبدالوهاب راضی، رئیس اتحادیه ناشران عراق به گفت وگو نشسته است ، راضی در این گفت وگو به ظرفیت های نشر عراق اشاره کرده است، هم چنین مقاومت و موضوع فلسطین را از موضوعات محوری مورد توجه نشر در عراق عنوان می کند. این گفت وگو به شرح ذیل است:
* تسنیم: عراق مهمان ویژه نمایشگاه سی و ششم کتاب تهران شده است، این حضور چه اندازه برای ناشران عراقی دارای اهمیت است؟
عراق، در سی وششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، مهمان افتخاری است، ما به عنوان ناشران عراقی بسیار تأکید داریم که در همه دوره های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مشارکت داشته باشیم.
اما این دوره حائز اهمیت دیگری است، از جمله تعداد شرکت کنندگان عراقی که بیشتر خواهند بود و از آنجایی که عراق مهمان افتخاری این دوره است، بی تردیدحضور ما متفاوت خواهد بود، اینکه از میان کشورها، عراق به عنوان مهمان افتخاری در نمایشگاهی چون نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزیده شود، به عنوان نمایشگاهی که دارای اهمیت، جایگاه معتبر، میزان مشارکت و تعداد زیادی کشورها شرکت کننده است، برای ما موجب فخر و مباهات است، انشالله که مهمان خوبی در این نمایشگاه باشیم.
* تسنیم: برنامه ناشران عراقی برای حضور در ایران چیست و بیشتر به دبنال چه چیزی هستید؟ آشنایی با نشر ایران، بهره مندی از ظرفیت های نشر ایران یا باز کردن مسیر خرید و فروش رایت بین ناشران ایرانی و خارجی؟
به طور کلی ناشران عراقی چه خصوصی چه دولتی، دارای پیشینه ها و تجاربی در این حرفه هستند، به عبارتی حرفه ای تلقی می شوند، یکی از مهم ترین ویژگی آنها این است که بین آنها با کسانی که دارای دانش و سوابقی در حوزه کتاب و نشر هستند، ارتباط وجود دارد، همچنین بین ناشران عراقی با ناشران دیگر کشورها در سال های اخیر روابطی ایجاد شده است که بخشی از این روابط به ارتباط با ناشران ایرانی باز می گردد. اما آنچه بسیار مهم است، این است که تعامل خوب و سازنده ای با ناشران ایرانی وجود دارد که تضمین کننده ارتباط ناشران و حقوق دو طرف است، چه طرف عراقی یا طرفی ایرانی.
امیدواریم که تجربیات صنعت نشر ایران به عراق منتقل شودیکی از مهم ترین موضوعاتی که روی آنها تمرکز می کنیم، آشنایی با ناشران و برقراری راهی برای ادامه همکاری با آن هاست، تا بتوانیم از توانمندی ها و امکانات ناشران ایرانی و سایر کشورها بهره مند شویم، همچنین از کتاب هایی که در این کشورهای منتشر می شود، استفاده کنیم و این می تواند، همکاری گسترده ای را بین ناشران عراقی و ایرانی در حوزه خرید و فروش رایت، ترجمه کتاب ها به زبان های یکدیگر (عربی و فارسی) و... شامل شود و یا اصلا نمایندگی هایی بین ناشران دو کشور در حوزه های مختلف وجود داشته باشد.
بی تردید امیدوار هستیم که همکاری گسترده ای در این زمینه وجود داشته باشد که منجر به فعال سازی برنامه ها و فعالیت های فرهنگی در حوزه صنعت کتاب بین دو کشور دوست، برادر و همسایه شود.
* تسنیم: نشر در عراق از گذشته بسیار پرباری برخوردار است، اما پس از حضور آمریکایی ها تا اندازه ای افت کرد ، اکنون وضعیت چگونه است؟
من موافق این گفته نیستم، نشر عراق اکنون نیز همچون گذشته دارای اهمیت بسیاری است و مورد توجه دولتی و مردمی و آکادمیکی در عراق همچون گذشته است، همان طور که می دانید، نوشتار سومری یا نوشتاری که در سطح بین المللی شاهد آن هستیم، از این سرزمین برخاسته و از گذشته های دور کتاب نسخه برداری می شد و به عنوان نسخه های خطی حفظ می شد و عراق جزو کشورهایی بود که به این موضوع توجه بسیار داشت، لذا این توجه دارای ریشه های تاریخی بزرگی است.
اما در همان حال همان طور که می دانید، عراق در دوره هایی شرایط سیاسی و اجتماعی سختی را شاهد بوده است که بی تردید این شرایط روی همه طیف ها و مشاغل در عراق تأثیر گذاشت و یکی از آنها صنعت چاپ و نشر و کتاب بود.
البته این تنها صنعت چاپ و نشر و کتاب نبود که از این شرایط تأثیر منفی پذیرفت، اما در حال حاضر به نظرم شروع جدیدی در زمینه چاپ و نشر در حال وقوع است و روزها و سال های آینده با دو دهه گذشته که در نتیجه شرایط حاکم بر آن دوره که به آن اشاره داشتم، تفاوت خواهد داشت.
انشالله که وضعیت چاپ و نشر در آینده، وضعیتی موفق و امیدوارکننده و درحال رشد باشد و بی تردید در این زمینه ما موضوع همکاری با کشورهای دیگر در حوزه چاپ و نشر را چه کشورهای همجوار و چه غیر همجوار نادیده نخواهیم گرفت و این همکاری، همکاری ثمربخشی با کشور یه ایران به ویژه در حوزه چاپ و نشر و سایر موضوعات مورد توجه ما باشد.
ناشران عراقی از همه قابلیت های خود برای حمایت از محور مقاومت استفاده خواهند کرد
* تسنیم: نشر مقاومت در ایران و عراق جایگاه ویژه ای دارد ، ناشران عراقی نیز در دو دهه اخیر همواره رویکرد قابل توجهی در انتشار کتاب های مربوط به ادبیات داستانی یا غیرداستانی مقاومت از خود نشان داده اند ، درباره این رویکرد بفرمایید؟
جامعه عراق به طورکلی به حقوق خود ایمان و باور دارد، حقوقی مانند وابستگی به خاک، دین و مسائلی که جامعه به آن ایمان و باور دارد، بالطبع هر تجاوز و تعرضی به این اصول و مبادی مردم عراق، موجب خواهد شد که فرهیختگان و نویسندگان و ناشران عراقی واکنش نشان دهند و از محوری که محور مقاومت نامیده می شود، حمایت کنند و در کنار آن باشند. بنابراین از همه قابلیت ها و توانمندی های خود برای دور کردن هر تهدیدی که این امت را تهدید کند و حقوق آن را سلب کند، استفاده خواهند کرد.
انشالله عراق و ناشران آن همچون گذشته در این حوزه حضور داشته باشند و برای گرفتن همه حقوق خود تلاش خواهند کرد، اگرچه می دانیم، اغلب این حقوق تنها با مقابله با دشمنان مان باز پس گرفته خواهد شد، هرچه که مربوط به نگارش، اندیشه، قدرت نظامی و قدرت ساختاری باشد.
اما ما به عنوان ناشر امیدواریم که در این زمینه نقش خود و جایگاه نشر را با انتشار کتاب های مربوطه ایفا کنیم.
امروز مسئله اصلی ناشران عراقی فلسطین است/ نشر عراق در مقابله با اسرائیل دارای ایده و اندیشه است
* تسنیم: موضوع فلسطین و غزه موضوع مورد توجه بسیاری از نویسندگان و ناشران جهان است، در دو سال اخیر نشر عراق چه اندازه به این موضوع توجه کرده است؟ به نظر شما ناشران جهان اسلام چه رسالتی در این زمینه دارند ؟
درباره آنچه که به مسئله فلسطین، غزه و اشغال صهیونیستی اراضی عربی و اسلامی مربوط می شود، باید بگویم که بی تردید این محوری اصلی و مسئله ای اساسی برای امت (اسلامی و عربی) و من جمله عراق به عنوان یک کشور و تمدن قدیمی است، بی تردید ما نیز بخشی از فعالیت ها و تحرکاتی هستیم که تلاش دارد، آنچه توسط رژیم صهیونیستی غصب شده را بازگرداند و در این میان نشر دارای نقش بسیاری است، نشر عراق در زمینه فلسطین با ایده و اندیشه همراه است و مؤید این دیدگاه است که فلسطین به صاحبان آن و مردمش باید بازگردانده شود.
تلاش ناشران فلسطینی برای شفاف سازی این اصل که فلسطین به ملت آن تعقل دارد
ناشران عراقی تلاش می کنند تا این اصل را شفاف سازی کنند و گواه این گفته، مشارکت عراق در جایزه ادبی بین المللی فلسطین است که در این مسابقه چندین ناشر و نویسنده از عراق مشارکت داشتند و برنده یکی از جوایز این مسابقه در سه الی چهار دوره گذشته شدند.
ادبیات مقاومت در عراق ریشه دارد
این نشان می دهد که ادبیات مقاومت در عراق ریشه دارد و در دل عراقی ها به طور کلی و ناشران به طور خاص ریشه دوانده و انشالله که همه ما در این سنگر باشیم و همان طور که گفته شده، حق قابل چشم پوشی و فروشی نیست و حقوق مردم فلسطین از بین نمی رود و ضایع نمی شود، تا زمانی که حتی یک نفر وجود داشته باشد که آن را مطالبه کند و برای بازپس گیری آن تلاش کند.
باید این دیدگاه را که فلسطین از آن ملت آن است را با نشر به جهان اشاعه دهیم
* تسنیم: در دو سال اخیر جامعه ادبی در جهان توجه ویژه ای به حمایت از فلسطین داشته است، در این میان نخبگان ادبی پیشتاز بوده اند از راه اندازی تحریم های فرهنگی علیه اسرائیل تا محکوم کردن جشنواره ها و ناشرانی که به نوعی با همکاری اسرائیلی ها مشغول به فعالیت هستند، همکاری ناشران ایرانی و عراقی در موضوع ادبیات مقاومت با محوریت فلسطین در این میان به نظر شما چگونه می تواند باشد؟
بی تردید همه عراقی ها و همه شرافتمندان امت اسلام بر تحریم و قطع ارتباط با دیدگاه هایی که مغایر دیدگاه های مقاومت باشد، متفق القول هستند، هم چنین با عادی سازی روابط با اسرائیل و تعامل مثبت یا دیدگاه و نگرش مبتنی بر تغییر حقایق و واقعیت های فرهنگی مخالف هستند، مردم فلسطین در سرزمین های اشغالی دارای حق و حقوقی هستند، که همه ناشران جهان اسلام باید بر این حق و حقوق تأکید و در راستای احقاق آن عمل کنند. ما ناشران عراقی تلاش می کنیم که دیدگاه خاصی داشته باشیم، دیدگاهی مبتنی بر اینکه فلسطین از آن ملت آنهاست و تلاش می کنیم، این دیدگاه را با آنچه منتشر و مطرح می کنیم، اشاعه دهیم و بی تردید مخالف هر نگرش و دیدگاه دیگری هستیم که برخلاف این دیدگاه عمل کند.
در این ارتباط باید بگویم، چند ماه قبل جایزه ادبی بین المللی فلسطین برگزار شد که میزبان آن بغداد بود و ناشران عرب و غیر عرب و همچنین نویسندگان کشورهای مختلف در آن حضور چشمگیری داشتند، همان طور که گفتم، این جایزه در عراق برگزار شد و بسیاری از ناشران عراقی جوایزی دریافت کردند که به خاطر نوشته هایشان مستحق دریافت آن در حوزه های داستان، داستان کوتاه، شعر، ادبیات، نقد و غیره بودند.
ناشران عراقی در کنار هر فعالیتی هستند که برای بازپس گیری فلسطین اشغالی عمل می کند.
لذا ما علاوه بر داشتن این دیدگاه و نگرش از حامیان آن هستیم و با هر تلاشی که به نفع این مسئله بزرگ جهان اسلام انجام می شود، همکاری خواهیم کرد. ما در کنار هر فعالیتی هستیم که برای بازپس گرفتن این سرزمین غضب شده از سوی استکبار جهانی عمل می کند، انشالله که دست همراهی برای دستیابی به نتیجه و حق و حقوقی باشیم که بازپس گیری سرزمین غصب شده ماست.
وجوه اشتراک ایران و عرق
* تسنیم: به عنوان سوال آخر، بفرمایید، تبادلات فرهنگی میان ایران و عراق با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی بین دو کشور، چه اندازه می تواند در برهه فعلی موثر باشد؟
باید صراحتا بگویم که وجوه اشتراک بسیاری بین دو کشور وجود دارد، همانطور که می دانید، ما دو تمدن از جمله تمدن های قدیم در دنیا هستیم، هرکشور دارای تمدن و میراث و تاریخ بزرگ خاص خویش است.ما و جمهوری اسلامی ایران دو کشور همجوار هستیم و بین ما اشتراکات فرهنگی، تاریخی، علمی، فکری، نسبی و قبیله ای و مسائل و موضوعات بسیار دیگری مرتبط با باورها وجود دارد.
بنابراین وجوه اشتراک بسیاری وجود دارد و این موجب تسهیل و تقویت روابط فرهنگی بین دو کشور می شود و بی تردید همچون گذشته و حتی بیش از آن در روزها، ماه ها یا سال های آینده شاهد همکاری مثبت و گسترده تر به ویژه در حوزه نشر مشترک، ترجمه، تبادل تجاری و فرهنگی در حوزه چاپ و نشر باشیم.
ما امیدواریم، بین ما همکاری گسترده و بزرگ و مثمر ثمری ایجاد شود. انشالله که این همکاری همچون گذشته و بسیار بیشتر از آن ادامه داشته باشد و بار دیگر عرض می کنم که مایه مباهات و افتخار ما و به طور کلی عراق است که مهمان افتخاری سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}