سفر وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اتیوپی

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با هدف گسترش روابط دوجانبه با اتیوپی وارد این کشور آفریقایی شد.

خبرگزاری تسنیم، «جدعون ساعر» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به منظور انجام یک دیدار رسمی از اتیوپی دوشنبه ( دیروز) وارد آدیس آبابا شد تا با مقامات این کشور درباره گسترش روابط راهبردی و دوجانبه گفت وگو کند.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه رژیم اسرائیل، این سفر دو ماه پس از سفر وزیر امور خارجه اتیوپی به تل آویو انجام شده است.

در این سفر، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با «آبی احمد» نخست وزیر و «گیدئون تیموتئوس» وزیر امور خارجه اتیوپی دیدار و با آنان درباره گسترش روابط راهبردی و توسعه همکاری دوجانبه در زمینه های اقتصادی، تجاری، کشاورزی و فنآوری گفت وگو کرد.

به گزارش شبکه تلویزیون ماهواره ای الجزیر، در سفر ساعر به اتیوپی یک هیئت بلند تجاری که شامل نمایندگان ده ها شرکت اسرائیلی هستند، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی را همراهی می کنند.

این شرکت ها در زمینه کشاورزی، صنایع کشاورزی، فنآوری حوزه آب و هوا، انرژی های تجدید پذیر، نو آوری؛ فنآوری، تجهیزات پزشکی، صنایع و حوزه پزشکی فعال هستند.

قرار است در سفر وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به آدیس آبابا وی در کنار همتای اتیوپی خود در یک نشست اقتصادی مشترک شرکت کند. در این نشست بازرگانان و فعالان اقتصادی از دو طرف حضور خواهند داشت.

شماری از ناظران سیاسی یکی از اهداف سفر وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به اتیوپی را تشدید فشار بر مصر دانسته اند چراکه این کشور با اتیوپی در خصوص آبگیری و فعال سازی سدالنهضه اختلاف دارد و این در حالی است که قاهره مخالف کوچاندن فلسطینیان از غزه است.

سدالنهضه محور مذاکرات مصر، سودان و اتیوپی

با شروع ساخت سد النهضه ( 2011)  بر روی رودخانه نیل توسط اتیوپی اختلاف درباره حقابه مصر و سودان از این رودخانه کلید خورد. از آنجایی که بیش از 90 درصد آب مورد نیاز مصر از رودخانه نیل تامین می شود، قاهره حاضر نیست هیچ گونه تغییر در میزان حقابه اش به وجود آید. مصر و سودان خواهان تضمین های حقوقی درباره حقابه خود به ویژه در فصل خشکسالی هستند اما اتیوپی زیر بار ارائه چنین تضمینی نمی رود به همین دلیل، مذاکرات این کشورها بیش از دو دهه است ادامه دارد.

رئیس جمهور آمریکا در اواخرسال گذشته طرح کوچ اجباری ساکنان غزه به کشورهای مصر و اردن را ارائه داد که با مخالفت صریح این دو کشور روبرو شد.

در همین حال، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی طرح مشترکی در خصوص بازسازی غزه ارائه دادند که طبق آن، غزه طی 5 سال بازسازی خواهد شد البته بدون کوچاندن ساکنان آن.

طرح مزبور با استقبال گسترده کشورهای عربی اسلامی همراه شد اما آمریکا و رژیم صهیونیستی با آن مخالفت کردند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha