آزادگی شانی اصیل در کرامت انسانی دارد

تولیت آستان قدس رضوی و رئیس کنگره جهانی امام رضا، گفت: در مکتب رضوی سخن از کرامت انسان بدون حریت ممکن نیست، زیرا آزادگی شانی اصیل در کرامت انسانی دارد.

خبرگزاری تسنیم از مشهد، آیت الله احمد مروی امشب در اجلاسیه بین المللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)، اظهار کرد: علما اندیشمندان و محققان و حاضرین در این اجلاس در محضر این امام معصوم به عنوان خورشید تابان آسمان امامت و ولایت گرد هم آمدیم تا با تاسی از سیره رضوی در پرتو عنایت ایشان به تأمل در شان انسان و حقیقت کرامت بشر بپردازیم.

وی عنوان کرد: در روزگاری که غبار فریب چهره حقیقت را پوشانیده و دستگاه ظالمانه و استکبار بر حرمت آدمی تاخته و شاهد فاجعه نسل کشی هستیم بشریت بیش از همیشه محتاج رجعتی عظیم به چهره عظیم معرفتی اهل بیت سلام الله است.

به گفته تولیت آستان قدس رضوی؛ جداسازی دین از جامعه و جداسازی امر دینی از امر عقلانی یک سویه نگری های منجر به تنهایی انسان و گسترش انحطاط انسان را به دنبال داشته است.

رئیس کنگره جهانی امام رضا تصریح کرد: در سیره رضوی کرامت انسانی با مقتضیات اجتماعی و بر پایه نژاد و ملیت و قدرت تلقی نمی شود بلکه امری ناشایست است.

وی خاطرنشان کرد: کرامت در سیره رضوی نشأت گرفته از گوهر وجودی بشر از ذات الهی است از منظر رضوی انسان تا آنگاه عزیز است که از مسیر ولایت و عبودیت خداوند خارج نشود.

مروی یادآور شد: بنابر حدیث سلسله الذهب توحید شرایطی دارد که پیوند کامل ذات انسانی با صفات الهی و در امتداد آن است.

وی با بیان اینکه انسانی که اگر در مسیر عبودیت پروردگار گام نهد می تواند به جایگاه خلیفه الهی برسد؛ گفت: در زمانی که ملت ها مظلومانه تحقیر و حذف می شوند و در معیارهای طالقانی استکباری ضد انسانی و حق زندگی و حق بهره مندی عادلانه از حقوق فردی و اجتماعی و آب و خاک  سالم بی بهره اند و شاهد سلاح های کشتار جمعی و عدم برخورداری از سلامت؛ امکان درمان آنان را شاهدیم بازگشت به سیره رضوی امری لازم است.

رئیس کنگره جهانی حضرت رضا(ع) بیان کرد: امروز از غرب تا شرق زمین بانگ ظالمانه را شاهدیم و ندای مظلومان را می شنویم و ما که شاهد و شونده این ندای مظلومانه هستیم باید ترویج دهنده سیره رضوی در دفاع از مظلوم و کرامت انسانی بر اساس مبانی الهی و قرآنی باشیم.

مروی ادامه داد: امام رئوف حجت و عالم آل محمد بودند که با سیره خود حجت را بر اهل زمین تمام کردند لذا مواجهه با ادیان و مناظرات ایشان با مخالفان و معترضان همواره بر مدار کرامت و تکریم و احترام با همه ادیان و حتی منکران بوده و جلوه گفت وگوی مسالمت آمیز با همگان را به تصویر کشیدند.

وی با بیان اینکه سیره رضوی الگو و نسخه ای هدایتگر بین جوامع گوناگون است؛ تصریح کرد: در سیره ایشان عدالت تواضع صداقت رافت و حلم هر یک پرتویی از یک گنجینه کامل برای تکریم مقام انسان است.

به گفته رئیس کنگره جهانی امام رضا؛ این انوار درست انسانی ریشه در تفکر الهی و عالمانه حضرت دارد که نه تمایز جایگاه مانع نمی شد که همگان در کنار سفره آن امام همام بنشینند.

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: روزی کسی پیشنهاد داد برای خدمتگزاران سفره جداگانه برپا کنند اما امام مانع شدند و گفتند خدای همه ما یکی است پدر و مادر همه ما یکی است و مادرش به اعمال است. این سیره شریف نشانگر و عمل به آیه بهترین شما متقی ترین شما است.

وی با بیان اینکه تفکر توحیدی حضرت در عطای به نیازمندان شایان توجه است گفت: ایشان کرامت انسانی سائل را قبل از بازگو کردن حاجت ؛ تکریم کرد و عطا کردند که این روند الگوی کاملی است.

مروی تاکید کرد: مکتب رضوی سخن از کرامت انسان بدون حریت ممکن نیست، زیرا آزادگی شانی اصیل در کرامت انسانی دارد.

رئیس کنگره جهانی حضرت رضا(ع) یادآور شد: ایشان به یارانش تعلیم دادند که انسان موجودی آزاد آفریده شده تا در سایه عقل و امامت و ولایت مسیر سعادت را بپیماید در این مسیر هر گونه سلطه گری و تبعیض و زورگویی توهین به کرامت خلقت است.

وی با تاکید بر اینکه کرامت زمانی رعایت می شود که کرامت در سایه ظلم و ستم خاموش نماند، عنوان کرد: لذا آن حضرت در اوج خفقان عباسی تسلیم طاغوت نشدند و ایمان و آگاهی را از جهل و نفاق جدا کردند.

مروی تصریح کرد: جهان معاصر بیش از هر زمان نیازمند رجعت به چنین دیدگاه انسانی در کرامت انسانی است که محدود به هیچ محدوده جغرافیایی و دین و مذهبی نباشد.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: این نگاه با قدرت منطق گفتمان توحیدی اهل بیت در عمق گفتمان های جهانی باید تداوم یابد .

رئیس کنگره جهانی حضرت رضا(ع) خاطرنشان کرد: امروز نهادهای بین المللی فاقد ابزار برای جلوگیری از بیدادگری و ستمگری هستند لذا لازم است برای مهار تبعیض و ظلم در نهادهای بین المللی تغییر ایجاد شود و از سیره رضوی در راستای احیای کرامت و حقوق انسانی با تکیه بر تعالیم الهی بهره گرفته شود.

وی گفت: ساماندهی گفت وگوهای علمی میان فرهنگی تولید و نشر گفتمان های اهل بیت به زمان های دنیا با تکیه بر مفاهیم کرامت محور در دفاع از حقوق مظلومان و مستضعفان به این هدف جامه عمل پوشاند.

مروی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص تمدن اسلامی و کرامت انسانی تاکید کرد: تمدن اسلامی از نظر انسان شناسی بر کرامت استوار است جهان فردا آینه اراده امروز ماست.

رئیس کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در پایان سخنانش ابراز داشت: اگر امروز در مسیر پاسداشت کرامت انسانی با ایمان و بصیرت گام برداریم فردایی را رقم خواهیم زد که در آن حق حیات و کرامت و احترام از هیچ فردی سلب نخواهد شد.

انتهای پیام/282/

نظرات

captcha